Vejledning eller spørgsmål om:

Happy Family Day Clipart

- Familieliv og trivsel
- Kontakt med kommunen og skolen
- Personlige udfordringer og smerter

Kontakt koordinator Dorthe Korshøj på
60 35 26 41 eller dk@bo-vest.dk

Kontakt familievejleder Gitte Henningsen på
60 35 46 76 eller ghe@bo-vest.dk

Blodtryksdag i Greve - Blodtrykket er nøglen til en sund hjerne

blodtryk - webEr det for højt kan hjernen være i farezonen.

Hjernesagen og Greve Kommune tilbyder i samarbejde gratis måling af blodtryk den 10. maj følgende steder:

  • Nældebjerg Plejecenter, Rådhusholmen 8, 2670 Greve kl. 11-14
  • Strandcentret Plejecenter, Frydenhøj Allé 100, 2670 Greve kl. 11-14
  • Møllehøj Plejecenter, Møllehaven 2, 2690 Karlslunde kl. 11-14
  • Hedebo Plejecenter, Degnestræde 1, 2670 Greve kl. 11-14
  • Borgerservice, Rådhuset, Rådhusholmen 10, 2670 Greve kl. 12-14
  • Sundhedscaféen, Greve Bibliotek, Portalen 2, 2670 Greve kl. 13-17

Hver femte dansker har forhøjet blodtryk

De fleste har for højt blodtryk uden at vide det, og det kan være en farlig form for uvidenhed. Højt blodtryk er nemlig den vigtigste risikofaktor for at blive ramt af apopleksi, som er en blodprop eller en blødning i hjernen. Hver dag bliver 35 danskere ramt med for tidlig død eller invalidering som konsekvens. Også borgerne i vores kommune risikerer at blive en del af den triste statistik.

Den gode nyhed er, at det kan forebygges ved at leve sundt og kende sit blodtryk.

HjerneSagen sætter hvert år i maj måned fokus på forebyggelse. HjerneSagens lokale forening kan træffes i Sundhedscaféen, Greve Bibliotek, Portalen 2, 2670 Greve kl. 13.00-17.00. Interesserede kan få målt og vurderet om blodtrykket trænger til et besøg hos lægen.

Borger – kend din krop

Almindelig sund levevis nedsætter risikoen for apopleksi betragteligt. Budskabet er masser af grønt og ikke for meget fedt og salt. Rygning skal man helt holde sig fra, og alkohol skal nydes med måde. Sidst men ikke mindst er regelmæssig motion meget afgørende.

Nye undersøgelser viser nemlig, at hvis man på trods af aktiv livsstil alligevel bliver ramt af en blodprop eller en blødning i hjernen, har de fysisk aktive personer mildere symptomer og nemmere ved at komme sig end de fysisk magelige.

"Vi møder både de apopleksiramte og deres pårørende i vores forening og ved derfor, hvor stor en belastning det er for hele familiens livskvalitet, når én i familien bliver ramt. Derfor benytter vi vores kampagne til at slå et slag for en sundere livsstil og til at øge kendskabet til blodtrykkets betydning. Gennem mere viden om vores krop kan vi alle blive bedre rustet til at passe bedre på den og dermed i videst mulig omfang undgå at blive udsat for den slags fatale helbredsforringelser", siger Lise Beha Erichsen, direktør i HjerneSagen.

Følg hjerterne

Op imod halvdelen af blodpropper eller blødning i hjernen kan undgås gennem regelmæssige blodtryksmålinger og bedre forebyggelse – herunder en mere effektiv blodtryksbehandling. Forebyggelse er dog ikke kun den enkeltes ansvar, understreger direktøren for HjerneSagen.

"Man skal arbejde sammen om opgaven på alle niveauer, - fra den praktiserende læge og kommunen til Sundhedsstyrelsen og vores politikere på Christiansborg. I HjerneSagen arbejder vi på at forebyggelse bliver gjort til et strategisk satsningsområde på nationalt plan. Vi har set, at den store indsats virker for blodpropper i hjertet. Hjertehandlingsplanen fra 90erne har jo reduceret antallet af blodpropper og risikoen for at dø", siger Lise Beha Erichsen.

Samfundsøkonomien kan også få gavn af en målrettet og særskilt forebyggelse af blodprop eller blødning i hjernen. Behandlingen af de ca. 12.000, som hvert år rammes, koster sundhedssektoren cirka 2,6 mia. kr. om året.

For yderligere oplysninger/kommentarer kontakt: Lise Beha Erichsen, HjerneSagen: 22 99 11 11 og/eller formanden for HjerneSagen i Roskilde, Jørgen Boesgård, tlf: 46 49 92 27.
HjerneSagen er en privat landsdækkende forening, som arbejder for mennesker ramt af blodprop eller blødning i hjernen, deres pårørende og andre interesserede.
 
Nyhedsbrevet
Klik her for at tilmelde dig!
Please wait

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere