Har du lyst til at blive frivillig?


Så er du landet det rette sted!
Her kan du være med til at gøre en forskel i Greve Nord Projektet og en af vores mange aktiviteter

Hvad vil du gerne lave som frivillig?
- Danskundervisning
- Nabohaver
- Genbrugsbutikken
- Lektiecafé
- Frivillig til arrangementer (fx kagebagning, madlavning)
- … Eller andet?

Vi vil meget gerne hjælpe dig med at finde den frivillige indsats, som du gerne vil bruge din tid på.

I Greve Nord Projektet sætter vi meget stor pris på vores dygtige og engagerede frivillige og deres store indsats – tak til jer alle
Kontakt Gitte Henningsen på 60 35 46 76, hvis du har nogle spørgsmål!

beboereferie 14 k


Joan: ”Jeg er frivillig, fordi jeg kan se, at det nytter”


En gang om ugen passer Joan Berg genbrugsbutikken i Gersagerparken

Af Sarah Ehrenreich, Greve Nord Projektet

Joan Berg har været frivillig i Greve Nord Projektet i fem år. Hun har bl.a. været med på beboerferie og lavet kreative værksteder for børnene i området.
Hun var en af de bærende kræfter i at få etableret og åbnet genbrugsbutikken Genbrug 49 i 2017, som hun nu passer en gang om ugen. Sammen med de andre frivillige i genbrugsbutikken hjælper hun kunderne, sætter varerne fint op og gør det hele klar.
Joan holder meget af sit ’arbejde’ som frivillig, for hun kan godt lide at kunne hjælpe andre.

I videoen her kan du høre Joan fortælle


Hjælp unge i gang med fritidsjob og en god fremtid


Vi søger frivillige, der har lyst til at hjælpe de unge godt på vej

Som frivillig i fritidsjobcafeen er det din opgave at vejlede og støtte de unge i at søge job og holde fast i det. Vi hjælper de unge med at skrive jobansøgninger, viser hvor man kan finde job, hvordan man går til jobsamtale, taler om hvordan man begår sig på en arbejdsplads og hvilke forventninger, der er.
fritidsjob cafe pigeI fritidsjobcafeen følger vi de unge i hele forløbet fra ansøgning til ansættelse. Vi følger op og holder kontakten, til vi er sikre på, at vedkommende er kommet godt i gang på deres nye fritidsjob.
Vi har ingen krav til din uddannelse og erfaring, blot at du har lyst til at engagere dig og kan hjælpe med at skrive en jobansøgning.

Det forventer vi af dig:
• At du har lyst til at tale med og engagere dig i unge mennesker
• At du er tålmodig og lyttende
• At du kan deltage i cafeen mindst hver 14. dag og derudover individuelt følge op på enkelte unge
• At du kan engagere dig som frivillig i mindst 6 måneder
• At du kan skrive og tale flydende dansk
• At du har lyst til at blive en del af en ny frivilliggruppe

Det kan vi tilbyde dig:fritidsjob cafe clipart
• Mulighed for at gøre en afgørende forskel for unge mennesker og se,
at din indsats er vigtig
• Samarbejde og fællesskab med andre frivillige og de unge
• Oplæring, vejledning, støtte og opbakning til opgaven
• Skriftlig anbefaling og bekræftelse på du har været frivillig efter mindst 6 måneder

Vi glæder os til at høre fra dig - gerne så hurtigt som muligt

Om Fritidsjobcafeen:
Fritidsjobcafeen er et initiativ under Greve Nord Projektets indsats for at få flere unge i fritidsjob.
Vi ved, at fritidsjob er med til at udvikle og styrke unges lyst til uddannelse og job i fremtiden.
Men mange unge ved ikke, hvor og hvordan man finder et job.

Men hjælp, opbakning og gode råd kan du gøre en stor forskel og hjælpe de unge med at starte en god fremtid på arbejdsmarkedet.
Cafeen er placeret i Stamhuset i Askerød, og tilbuddet er til for de unge fra boligområderne Askerød, Gersagerparken og Klyngen/Gudekvartererne.
Unge fra disse boligområder kommer ofte fra hjem, hvor en eller begge forældre står uden for arbejdsmarkedet. De unge kan derfor mangle hjælp og vejledning til at komme i gang med et fritidsjob.

Kontaktinformation:
Har du lyst til blive frivillig eller vil du vide mere, så kontakt
Mohammed Ibrahim på 60 35 26 41 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..


Frivillige danskundervisere søges


danskundervisere søges


Har du lyst til at gøre en markant forskel?
Koordinering af netværksfamilier og flygtninge


Der mangler frivillige hænder til det vigtige arbejde at matche netværksfamilier med de flygtninge, der kommer til landet

Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet

Miriam Ripley er koordinator for Dansk Flygtningehjælps lokale netværksfamilieprogram, og hun har brug for en eller flere frivillige, der gerne vil hjælpe med at gøre en forskel for de flygtninge, der kommer til Greve.
Antallet af flygtninge, der gerne vil have en netværksfamilie som støtte er steget, og derfor er der behov for flere gode kræfter, der vil hjælpe flygtningene med at blive en integreret del af området.
fællesspisning3Arbejdet består i at matche flygtningene og de netværksfamilier, der bor i området. Det er nemlig vigtigt at matche de rigtige par.


”Det skal meget gerne passe, så de nyankommne får den støtte og hjælp, som netop de har brug for, og at netværksfamilien samtidig også får noget igen. Hvis det fx er en flygtningefamilie med små børn, så vil vi forsøge at matche dem med en dansk frivilligfamilie, der har børn i samme alder,” forklarer Miriam og fortsætter:danskflygtningehjaelp
”Dermed er der større chance for, at de to familier har fælles interesser, der kan knytte dem sammen, så de har noget at tale om. Samtidig kan den nyankommne familie spørge om råd og vejledning fra andre, der står i samme situation som dem selv, men som kender systemet, samfundet og kulturen meget bedre. Fx om hvordan man kan hjælpe sine børn med lektier, hvordan en børnefødselsdag foregår, hvordan man kan spare penge på storindkøb af bleer osv.”
Hun forklarer, at den danske familie så til gengæld får et indblik i en helt anden verden end deres egen, får en relation med nogle søde, spændende mennesker, og ikke mindst får muligheden for at gøre en stor forskel for en gruppe mennesker, der har behov for hjælp og støtte.

Et meningsfyldt arbejde
En netværksfamilie er en relation mellem en frivillig enkeltperson eller en familie og en flygtning eller flygtningefamilie. Formålet er, at netværksfamilien på forskellige måder skal hjælpe de nyankommne med at komme på plads og blive en del af deres nye hverdag i en kommune.
Derfor er det en utrolig vigtig rolle, man spiller, når man står for at sammensætte flygtningene med netværksfamilierne, for det er En vigtigt del af integrationsprocessen, at man møder de folk, man bor i blandt.
miriam nbMiriam forklarer, at det er et meget givende frivilligt arbejde, som hun er glad for, men at hun har behov for hjælp og flere hænder, hvis man skal kunne nå at følge med efterspørgslen.
”Når man får lavet et godt match og kan se, at det bare fungerer, og at alle er glade, så giver det hele mening. Man får så meget mere igen, end man giver,” fortæller hun.

Er det måske noget for dig?
Hvis du har spørgsmål eller overvejer, om det kunne være noget for dig at give Miriam en hånd med det vigtige arbejde, så kan du kontakte hende på: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Hun vil også kunne svare på, hvad arbejdet mere konkret går ud på, hvordan det helt praktisk foregår osv.

Nyhedsbrevet
Klik her for at tilmelde dig!
Please wait

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere