Gratis baby- og forældercafé er et hit


Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet

Et nyt tilbud om rytmik og café til babyer og deres mødre i Greve Nord er blevet en stor succes. Både for mødrene og de små pus

Det er næsten ikke til at komme ind ad døren, så mange barnevogne står der parkeret side om side. Babyerne pludrer, og mødrene snakker og leger med deres børn blandt bolde, farvede tørklader og andre redskaber på gulvet.
Tirsdag eftermiddag er der propfyldt i festlokalerne i Gersagerparken 107, når der er gratis babyrytmik og forældercafé. Tilbuddet til områdets yngste borgere og deres forældre startede i midten af januar, og hver tirsdag eftermiddag kommer nye børn og mødre til. Tirsdag d. 8. marts var der 15 mødre og 18 børn til rytmik og hygge i Support Mamma, som tilbuddet bliver kaldt.
babyrytmik i gp

Melina elsker det

En af de mødre, der har været med siden start, er Natasja Berg og hendes datter Melina på otte måneder.
”Melina elsker det! Hun hygger sig sådan med de andre børn, og hun elsker at lave øvelserne. Jeg kan mærke, at hun får rigtig meget ud af det. Hun får stimuleret sanserne, og hun udvikler sig fra gang til gang. Hun er så glad og kravler bare rundt og hen til de andre børn. Det er et fantastisk tilbud, og vi er begge virkelig glade for at komme her. Vi ser faktisk frem til det hele ugen, når vi går hjem, ” fortæller 28-årige Natasja Berg, der til dagligt bor i Godsparken sammen med sin kæreste og datteren.
”Faktisk var det hernede, Melina kravlede for første gang, og det viser jo, hvor godt hun har det med de andre, og hvor tryg hun føler sig,” fortsætter Natasja Berg.
babyrytmik Natasja og babyGymnastikken og cafeen er et gratis tilbud til småbørnsmødre og gravide, der bor i Greve Nord om omegn, og det er foreningen Support Mamma og den boligsociale indsats Greve Nord Projektet, der står bag. Indtil nu har der været fokus på babyrytmik og øvelser, som mødrene har lavet sammen med deres børn, men i løbet af foråret vil rytmikken hver 2. tirsdag være skiftet ud med en forældre-informationsworkshop med forskellige temaer.
”Falck kommer ud og lærer om førstehjælp til børn, Beredskabsstyrelsen vil fortælle om, hvordan man kan sikre sit hjem bedre med små børn og pilfingrer, vi skal tale om mad til små børn, forældreroller osv. Altså temaer der er vigtige og fylder meget i småbørnsforældrenes verden,” fortæller Annika Baasch, der er stifter af foreningen Support Mamma.

Vi bruger hinanden

Netop muligheden for at tale med andre mødre om hverdagens udfordringer og glæder er også en af grundene til, at Natasja Berg ser frem til at skulle til mødrecafé og babyleg hver tirsdag.
”Det er dejligt, at man her kan komme og tale med andre mødre, der oplever de samme ting. Mange af os er førstegangsforældre, og her kan vi udveksle erfaringer og tricks. Fx var Melina flere gange ved at kløjes i maden, da hun skulle gå fra flydende til fast føde, og jeg blev meget forskrækket, for jeg vidste jo ikke, at det var normalt. Hvor skulle jeg vide det fra? Men så fortalte flere af de andre mødre hernede, at det var helt naturligt. Så det er dejligt, at vi kan bruge hinanden på den måde også,” fortælle Natasja Berg.
babyrytmik 3Suzanne Magelund er aktivitetskoordinator i den boligsociale indsats, Greve Nord Projektet, og hun glæder sig over at se, hvordan både børn og mødre får gavn af hinandens selskab.
”Det er netop aktiviteter som disse, der giver et netværk og naboskab mellem beboerne og skaber liv og gode oplevelser i området. Mødrene kommer fra hele området for at være med og hygge sig, og flere er også begyndt at mødes privat med deres børn. Det er dejligt, at vi på den måde kan være med til at skabe nye venskaber blandt beboerne,” fortæller hun.
Den ugentlige babycafé i Gersagerparken 107 er drevet af frivillige fra foreningen Support Mamma. Support Mamma har base i Humlebæk, hvor det starede som et samarbejde mellem sundhedsplejen i Fredensborg Kommune og foreningen med Annika Baasch i front. Siden har de startet flere lokale afdelinger, og nu altså også en her i Greve Nord i samarbejde med Greve Nord Projektet og FrivilligCenter Greve.

Et vigtigt tilbud

Det er gratis at deltage i aktiviteterne, og Annika Baasch glæder sig til, at forældreworkshoppene og den planlagte fædregruppe også starter. Hun fortæller, at Support Mammas tilbud er et supplement til kommunens eksisterende tilbud, og at hun løbende er i dialog med Sundhedsplejen i kommunen, hvis de møder forældre, der kan have fordel af at komme med i forældrecafeen i Gesagerparken.
”Vi arrangerer de her lokale aktiviteter og workshops til forældre, der har glæde af lidt ekstra støtte og rådgivning i hverdagen. Derfor glæder vi os meget over, at der kommer så mange forældre med deres børn og benytter sig af tilbuddene. De t er dejligt at opleve de engagerede forældre, der gerne vil det absolut bedste for deres børn,” siger Annika.
babyrytmik 2

Nyhedsbrevet
Klik her for at tilmelde dig!
Please wait

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere