Greve Nords kvindelige Ronaldinho'er


Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet

Der er ingen, der skal komme og sige, at piger ikke er lige så gode til at spille fodbold som drenge. Det beviser pigeholdet fra Hundige Boldklub

”Jeg elsker at spille fodbold. Og sådan er det bare. Der er ingen, der skal holde mig fra det!”
Så enkelt kan det siges. Ordene kommer fra 16-årige Albina Salihu, der spiller på Hundige Boldklubs nye pigehold. Holdet blev startet i sensommeren sidste år, fordi flere og flere piger efterspurgte det. Faktisk er Albina Salihu fra Greve Nord en af ”bagpigerne” bag oprettelse af holdet, for hun var med til at starte det hele op i sommeren 2015.
Men pigerne kunne godt bruge nogle flere holdkammerater i alderen 14-16 år.
pigefodbold3”Indtil videre er vi otte/ni stykker, men vi vil meget gerne have nogle flere piger med på holdet. Det er nogle rigtig dygtige piger, der knokler for det,” fortæller træner Henrik Jessen.
”Vi har det rigtig sjovt, når vi spiller. Men for at have en mere stabil trup, vil det være godt, hvis vi kunne få nogle flere piger med. Vi har spillet kampe, men vi kan fx ikke stille op i otte-mands turneringer. Hvis vi var flere, ville det også give os mulighed for at træne fx mere overblik og sammenspil og mere kamp-lignende situationer,” uddyber Henrik Jessen.
Pigerne håber da også, at de snart får endnu flere holdkammerater at spille bolden rundt til.
”Jeg håber, at der snart kommer flere piger med. Det ville give os mere mulighed for at spille rigtigt. Det ville også betyde, at der var mindre pres på den enkelte spiller, når vi er ude og spille kamp. Og hvis vi skulle tabe, så giver det bedre sammenhold, at vi er flere,” forklarer 16-årige Nadine Horani fra Askerød.pigefodbold2

Fremtidige Ronaldinho’er

Pigernes træner har ikke andet end hovedrysten til overs for de folk, der påstår, at piger ikke kan spille fodbold.
”Det er noget værre fis. Pigerne kan være lige så gode som drengene. Jeg har trænet både piger og drenge, og der er ikke forskel på, at drengene skulle have mere ”naturtalent” for boldspil. Det er en gruppe kvindelige Ronaldinho’er, vi har løbende derude, de skal bare lige have finpudset deres spil helt,” understreger Henrik Jessen.
Også Nadine Horani og Albina Salihu kan ikke andet end at grine lidt af de folk, der mener, at fodbold stadig kun er for drenge.
”Der var mange, særligt drenge selvfølgelig, der sagde: ”Der er en grund til, at der ikke er noget pigehold. Det er fordi, at fodbold er for drenge. Kan du ikke bare gå til noget andet?” Men nej! Jeg vil gå til fodbold,” fastslår Albina Salihu.
”Det er for tåbeligt. Det er jo en sport, og alle kan dyrke det. Det er ligesom, når folk taler om pigefarver og drengefarver. Det eksisterer ikke, og man skal gøre det, man gerne vil, uanset om man er pige eller dreng,” medgiver Nadine Horani, der blev særligt glad, da hun fik af vide, at Hundige Boldklub ville åbne et pigehold, for det har hun søgt efter i lang tid.
”Jeg ville så gerne spille fodbold, men der var kun drengehold. Så jeg startede faktisk på et drengehold, men stoppede efter tre uger. Det var bare ikke det samme. Så jeg er super glad for, at vi hare fået et hold nu,” fortæller hun.
pigefodbold4

To fodbold-elskere

Pigerne træner to gange om ugen, og fodbolden fylder meget for begge pigerne. Nadine Horani forklarer, at det altid har været en del af hendes liv.
”Da jeg var mindre, var jeg altid nede i gården og spille med mine venner og familie. Jeg spillede bold hele tiden. Der er mange, der er vokset fra det, men ikke mig. Jeg elsker stadig at spille fodbold!” siger hun.
Og hendes holdkammerat er helt enig.
”Jeg har altid holdt meget af boldspil og af at være fysisk aktiv. Jeg synes, at det er sjovt, fordi det både er en leg, samtidig med at man får løbet rigtig meget,” fortæller Albina Salihu, der pt står som målmand på det lille hold.
”Egentlig vil jeg hellere spille i angrebet eller forsvaret, men der er ikke rigtig andre, der kan være målmand, så det er mig, der er det nu. Derfor håber jeg også snart, at der kommer endnu flere piger med på holdet,” griner hun.

Veninder udenfor banen

De to unge piger påpeger, at det sociale ved at spille fodbold også er vigtigt for dem, og flere af pigerne også er veninder uden for fodboldbanen.
”Vi har det rigtig godt sammen, og vi hygger os også og snakker, når vi er til fodbold. Det er nogle søde piger,” siger Albina Salihu, og Nadine Horani fortsætter:
”Ja, det er en rigtig god måde at være sammen på. Der er meget fællesskab på sådan et hold, og man lærer hurtigt hinanden at kende. Jeg kendte godt nogle af pigerne i forvejen, da jeg startede, men nu har jeg fået endnu flere veninder derovre,” siger hun.

Hvis du kunne tænke dig, at blive pigernes nye holdkammerat kan du læse mere på Hundige Boldklubs hjemmeside her 
Her kan du også læse om klubbens mange andre hold og muligheder
pigefodbold1

Nyhedsbrevet
Klik her for at tilmelde dig!
Please wait

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere