Smallchefs inviterede familierne ind på deres restaurant


Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet

”Velkommen til vores restaurant. I dag skal vi have indisk mad, som vi selv har lavet”

Efter at have lært hvordan man laver lækker og sund mad på den helt rigtige måde var de 12 børn fra Greve Nord onsdag aften klar til at invitere deres familier på middag.
Sammen med deres lærerinde den tv-kendte kok, Karoline Trier, havde de unge mini-kokke lånt Café Ask, så de kunne lave et rigtigt festmåltid til deres familier.
smallchefweb1
Aftenens menu stod på lækker og sund, indisk mad, det havde mini-kokkene nemlig valgt, at de gerne ville servere. De har i løbet af tre eftermiddage i selskab med kokken Karoline Trier lært, hvordan man kan lave sund og nærende mad, hvordan man skal behandle de forskellige råvarer, hvordan man kan sammensætte en menu efter de forskellige smags- og sanseindtryk, og hvordan man bedst kan præsentere den lækre mad.

Spænding i køkkenet

Køkkenet blev ”indtaget” med højt humør, og mens nogen ordnede grøntsager gik andre i gang med at stege kødet og dække bord til de omkring 30 børn og voksne, der skulle deltage i middagen.
Der var ingen tvivl om, at børnene glædede sig til, at de skulle vise deres familier, hvad de har lært på SmallChef-forløbet, der blev afsluttet med denne fælles middag. De andre tre gange har børnene og de frivillige voksne selv nydt den lækre, sunde mad, som de sammen har tilberedt, men onsdag d. 4. maj skulle de unge kokke have deres rigtige kokke-dåb.
smallchefweb4
Spændingen og glæden var stor, da forældre og søskende begyndte at ankomme og tage plads ved de flot dækkede borde.
”Bare de nu kan lide det,” var der en af drengene, der sagde, men hans kammerat beroligede ham:
”Det kan de godt. Det smager jo dejligt. Og ellers spiser vi bare det hele selv,” grinede han.
Men inden restaurantgæsterne kunne nyde den velduftende mad, skulle de jo som på en rigtig fin restaurant have præsenteret, hvad der var dagens menu. Det stod et par af de unge kokke for, og det gik rigtig godt.
smallchefweb5

Nej, hvor smager det godt

Efter en fin introduktion kunne alle gæsterne, de frivillige og mini-kokkene selv sætte sig til bords og nyde maden. Der blev snakket og grinet omkring bordene, og gang på gang kom der udbrud som: ”Nej, hvor smager det godt!” eller ”Hvordan har I lavet det? Hvad er det kommet i?”
De 12 børn og de frivillige voksne er deltagere fra den børnesommerferie, der blev afholdt sidste år, så de kender godt hinanden i forvejen. SmallChef forløbet har været afholdt i april og maj er arrangeret i et samarbejde mellem Karoline Triers madskole SmallChef, Dansk Folkehjælp og Greve Nord Projektet.

Du kan læse meget mere om de unge kokke og forløbet her

Ros fra kokken

De unge kokke fik ikke kun ros fra deres forældre og søskende, der spiste stort set rub og stub af den lækre mad. Også deres lærer, Masterchef vinderen 2016, Karoline Trier roste de unge kokke, og fortalte dem, at hun var meget stolt af, hvor meget de havde lært, og hvor gode de havde været til at lytte og behandle råvarerne med respekt og omhu.smallchefweb2Greve Nord Projektets koordinator Suzanne Magelund, der har været med på sidelinjen og set de unge lave mad i SmallChefs forløbet og som også var med på børnesommerferien havde ligeledes masser af ros til de unge.
”I har været så seje. Jeg kan se, hvor meget I har lært siden, vi stod i køkkenet første gang. Det er rigtig flot. Nu kan I jo også begynde at lave mad derhjemme en gang imellem,” sagde hun.

Ikke en pligt

Det er der faktisk allerede flere af børnene, der er gået ivrigt i gang derhjemme også. Flere af forældrene fortalte ved middagen, hvordan børnene var begyndt at være mere med til at lave mad derhjemme, og faktisk nu synes, at det er sjovt at være med og ikke bare en sur pligt.
”Vi har lavet mad flere gange sammen nu. Og hun kommer faktisk selv og spørger, om hun ikke må være med og kommer med forslag til, hvad vi kan lave. Det er rigtig dejligt at opleve, og vi hygger os med det nu i stedet for, at det skal være en pligt,” fortæller en af mødrene glad.

smallchefweb3

Nyhedsbrevet
Klik her for at tilmelde dig!
Please wait

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere