Musik og leg på savannen


Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet

Vil du med en tur i Abeskoven? Og ud på savannen og høre musik? Det var en invitation, som hverken børn eller voksne kunne sige nej til

Begejstringen var stor, da bussen trillede ind på parkeringspladsen i Askerød, og 15 børn og voksne kunne tage plads i sæderne. Næste stop var Knuthenborg Safaripark, hvor de skulle se dyr og opleve en stor koncert midt på savannen. De stod nemlig på gæstelisten til den store koncert Safari Live midt i dyreparken.
safaritur 5Normalt er det dyrenes gang, der får Elefantmarken i Knuthenborg Safaripark til at gynge. Men lørdag eftermiddag var det i stedet de store danske musiknavne Scarlet Pleasure, Rasmus walther, Gnags og Reem fra X-factor, der fik jorden til at gynge og de mange børn og voksne til at synge og danse.
Med til den fest var en gruppe meget glade børn og voksne fra Greve Nord, der var blevet inviteret med til koncerten af Dansk Folkehjælp, så den eneste udgift, familierne selv havde, var forplejning.
Safaritur 1

Abeskoven og Lille Nørd

”Det var en rigtig fin tur, og børnene har i den grad hygget sig. Vi fik desværre ikke set så mange af de store vilde dyr, men til gengæld har vi været i Abeskoven, leget i legeland, været på forhindringsbaner og hygget os. Vi var også inde og se Lille Nørd og høre musik, men egentlig ville ungerne helst bare lege. Det var en dejlig tur, men vi var også trætte, da bussen kom for at køre os hjem,” fortæller Carrie Dupont.
Carrie Dupont var med på turen sammen med sine to yngste børn, sin kæreste og sin søster samt hendes to børn, og hun er rigtig glad for, at de fik muligheden for at komme afsted.
safaritur 6”Det er jo fantastisk, at få sådan en mulighed for at komme afsted helt gratis. Det er dejligt at opleve, at der er nogen, der gerne vil gøre noget godt for andre og som lægger så meget arbejde i at arrangere ture som den her. De skal have en stor tak, for vi har haft en dejlig tur,” fortsætter hun.

En tur der giver fællesskab

De fleste af deltagerne kendte hinanden i forvejen, for det er børnene og de frivillige fra sidste års børneferie på Mols, der havde fået tilbuddet om at komme med til koncerten. Børnesommerferien var det første samarbejde mellem Greve Nord Projektet og Dansk Folkehjælp, hvor Dansk Folkehjælp havde inviteret 30 børn og 10 voksne frivillige fra Greve Nord på sommerferie på en af deres feriekolonier.
Hos Dansk Folkehjælp er man glade for, at man kan være med til at give familierne endnu god oplevelse, denne gang ude i den vilde natur.safaritur 7
”Vi vil gerne være med til at give familier der er med i vores netværk, nogle gode fælles oplevelser, som de vil huske i mange år fremover, og med Safari Live har vi et unikt arrangement. Det er vores håb, at familierne, og særligt børnene, får en herlig dag med god musik og en masse oplevelser,” fortæller Rasmus Dam Knudsen, der er projektkonsulent hos Dansk Folkehjælp.
Alle var enige om, at det havde været god tur, og der blev sludret om dagens begivenheder på vej hjem i bussen. Det glæder projektkonsulenten Ramus Dam Knudsen.
”Dansk Folkehjælp vil med udflugter som denne gerne understøtte fællesskaber blandt naboer, som er med til at skabe endnu mere fremadrettet glæde og naboskab i lokalområderne. Vi tror på, at det giver noget mere, når man fx sammen kører i bus til og fra et arrangement. Det giver børn og voksne mulighed for før, at glæde sig sammen og på vej hjem at snakke om alt det de har oplevet,” forklarer han.
safaritur 2

Succesfyldt samarbejde

Greve Nord Projektets aktivitetskoordinator, Suzanne Magelund, er meget enig. Derfor blev hun også meget glad, da Dansk Folkehjælp kontaktede hende for at høre, om der mon var nogen af familieren herfra Greve Nord, der ville være interesserede i at komme med til Safari Live koncerten.
”Det er jo helt fantastisk tilbud, som Dansk Folkehjælp kommer med her. Jeg er så glad for vores samarbejde, for det giver os mulighed for at give beboerne nogle tilbud, som vi som boligsocial projekt eller ikke havde kunnet give dem,” siger hun og fortsætter:
”Vi kan se, hvor meget det gavner beboernes relationer og venskaber, at de laver noget sammen. Det knytter folk sammen at have oplevelser sammen og noget, man kan se frem til og mindes i fællesskab. Mange af de børn og de frivillige voksne, der var med på børnesommerferien til Mols har haft godt sammenhold efterfølgende, og er begyndt at ses privat også.”
safaritur 4

De små kokke

Det er ikke første gang efter Mols-ferien, at Greve Nord Projektet og Dansk Folkehjælp har samarbejdet om at skabe aktiviteter for områdets børn.
I foråret blev der afholdt et madlavningskursus for børn, hvor børnene fik mulighed for at lære at lave sund og nærende mad, som de i slutningen af forløbet serverede for deres familier.

Du kan læse mere om SmallChefs forløbet her
og om sommerferien til Mols her

Nyhedsbrevet
Klik her for at tilmelde dig!
Please wait

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere