Fuld smæk på efterårsferien


Børnene har leget, svedt, grinet og prøvet en masse nye ting hele ugen i Greve Nord

Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet

Selvom man har ferie fra skole, er det ikke ens betydende med, at man bare skal ligge på sofaen og slappe af. I hvert fald ikke, hvis man bor her i Greve Nord.

I hele uge 42 var der derfor arrangeret en masse aktiviteter og sjov for områdets børn og unge. Der var bl.a. parkour, fodboldlege, filmhygge, udflugter til København, fisketur, kreative værksteder, bagedyst og meget mere.
Over 100 børn fra hele Greve Nord og en gruppe forældre har været med, og mange af børnene har været med flere dage. Børnene kom ikke kun fra de nærmeste områder, men også fra de tilstødende vilahuskvarterer.
iDet er første gang, der har været arrangeret et så stort efterårsferieprogram i Greve Nord, og det har vist sig at være en succes. Ugen igennem var aktiviteterne fyldt godt op af børn, unge og forældre fra både Gersagerparken, Askerød og Gudekvartererne.

To af de børn, der har været med hele ugen, er Ali på 13 år og Salih på 12 år. De har bl.a. været med til fodbolddag og på udflugten til Street Mekka i København, hvor de har lavet streetdance og spillet basket. De to drenge fra Ægirs og Valhals Kvarter var også med til film og oplægsaften, hvor skuespilleren Afshin Fiouzi fortalte sin egen historie om sin opvækst.
”Det var hyggeligt at høre hans historie. Han fortalte nogle gode ting. Og så var det hyggeligt at spise pizza med de andre og have det sjovt,” fortæller Ali.

Previous ◁ | ▷ Next


Hvad kan man gå til?
Samtidig med at give børnene og de unge en masse sjove oplevelser sammen var det også formålet at vise dem, hvor mange forskellige fritidstilbud, der faktisk er lige her i lokalområdet.

”Vi er rigtig glade for, at så mange børn og unge har været med og prøve nogle af de mange ting af. På den måde har de fået mulighed for at snuse lidt til forskellige ting og fundet ud af, om det er noget, de gerne vil bruge mere tid på. Vi vil meget gerne hjælpe børnene og de unge med at finde på noget spændende at lave i fritiden og vise dem nogle af alle mulighederne, som de måske ikke kender i forvejen,” fortæller Søren Lukassen, der er børne- og ungekoordinator i Greve Nord Projektet.
”Der er allerede flere af børnene, der gerne vil gå til parkour og fodbold. Og det er her, vi kan hjælpe med at skabe kontakten mellem familierne og klubben eller tilbuddet. Så nu skal vi bare have det praktiske på plads,” fortsætter han.
hFor 8-årige Aziz var dagen på græsset i Hundige Boldklub i hvert fald ugens højdepunkt.
”Jeg synes, det er sjovt at spille fodbold. Jeg kan god lide at spille med de andre og drible med bolden. Jeg vil rigtig gerne starte til fodbold her i Hundige Boldklub,” fortæller han.

Her er skatten!
Ugen blev sluttet af med en stor skattejagt rundt i Askerød, hvor børnene i hold spurtede rundt til poster og samlede skattekort. Det var de unge fra Legepatruljen, der stod for planlægningen og afholdelsen af skattejagten, og de var rigtig gode til at få de yngre børn med i legen og skabe den helt rigtige skattejagts-stemning.

Bagefter blev der hygget og spist lækre cupcakes, som børnene selv havde lavet og pyntet med glasur og krymmel. Omkring 70 børn og forældre kastede sig ud i den store cupcake-bagedyst i Café Ask, hvor der blev lavet nogle meget fine og farverige kager.

Previous ◁ | ▷ Next

”Det har været virkelig fedt at se, hvordan børnene og de unge har hygget sig sammen. Mange af dem kender jo hinanden lidt i forvejen, men der har også været en del, der er kommet alene, som så har fundet nye venner at lege med her,” forklarer Lone Holm Clausen, der er fritids- og lommepengejobvejleder i Greve Nord Projektet.

”Det er jo netop også meningen med sådan en uge: At få børnene op af sofaerne og ud og lege med nogle af alle de andre børn i stedet for at sidde alene med iPaden eller PlayStation. Det skaber netværk og nye legekammerater, når man kan komme ud og bevæge sig sammen,” fortsætter hun.

Forældrene vil også lege med
”Vi er rigtig glade for, at børnene og de unge har været så meget med hele ugen. Også flere af forældrene har været med til nogle af aktiviteterne fx fisketuren og bagedysten og skattejagten. De vil også gerne være med og lave noget sammen med deres børn. Forældrene har alle sagt, at de synes, det har været en god uge og en rigtig god idé. De er rigtig glade for, at børnene kommer ud og leger, og de kan se, at de kommer glade hjem igen og fortæller, hvad de har lavet,” siger Lone Holm Clausen.
a

Den aktive efterårsferie er blevet arrangeret af Greve Nord Projektet i samarbejde med: Hundige Boldklub, Greve Parkour, Den Musiske Skole i Greve, afdelingsbestyrelserne i bydelen, områdets skoler, Bilka, Salaam film og dialog, Copenhagen Panna House m.fl.

Nyhedsbrevet
Klik her for at tilmelde dig!
Please wait

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere