Spændende oplæg i Pigeklubben om uddannelse og job


Af: Marie Skjelbo Justesen, Greve Nord Projektet

Siden sommerferien har Pigeklubben i Greve Nord haft fokus på uddannelse. En gang om måneden har en kvinde kigget forbi og holdt et spændende oplæg om hendes valg af uddannelse og job.

Formålet med besøgene er at give pigerne et indblik i nogle af de mange muligheder, der findes inden for uddannelsessystemet gennem personlige oplæg om disse kvinders vej fra folkeskolen og videre. Det skal give pigerne motivation og inspiration til at forme deres egen sti ud på uddannelsesmarkedet.

pigeklub1

"Idéen med at lave et "Hvad-kan-jeg-blive"-forløb startede efter, at vi havde haft forfatter og oplægsholder Kristina Aamand på besøg. Hun gav et inspirerende oplæg om sin egen oplevelse af at have et ben i hver lejr, da hun er halv araber og halv dansker. Hendes besøg affødte mange spørgsmål og megen debat blandt pigerne, hvor fokus bandt andet landende på job og uddannelse", fortæller Khadija Al Mohammadi, der er tovholder på Pigeklubben.

De personlige valg

Med udgangspunkt i dette begyndte Khadija Al Mohammadi at invitere en kvinde med anden etnisk baggrund til at komme og holde et oplæg om, hvordan og hvorfor hun havde valgt sin uddannelse, og hvad uddannelsen kan bruges til. Gennem de personlige beretninger håber hun på, at pigernes horisont bliver åbnet, og at de får et bedre indblik i de mange forskellige muligheder, der findes inden for det danske uddannelsessystem.

"Vi har haft besøg af en fotograf, en studerende på kunstakademiet og en arkæolog. Pigerne har været utrolig nysgerrige og har stillet mange spørgsmål. Det kan være noget af en jungle – især når man ikke ved, hvad man vil. Pigerne er fra 12 år og op til 16 år, så vi er ude i god tid, men det tror jeg også, at man skal være. Vi forsøger at skabe et afslappet forum, hvor der er plads til alle", siger Khadija Al Mohammadi og fortsætter:

"De fleste af oplægsholderne har en anden etnisk baggrund end dansk, og det er bevidst. Vi vil gerne sikre, at der er en form for identifikation, og at pigerne kan stille nogle af de spørgsmål, som en person, der kan relatere sig til deres kulturelle baggrund, kan svare på. Vi har derfor haft både en libaneser, en palæstinenser, en syrer og den næste oplægsholder har pakistansk baggrund".

pigeklub2

Rollemodeller og de mange muligheder

Det handler om at skabe nogle rollemodeller, der kan få pigerne til at se og forstå de mange muligheder, de har. Gennem et længere forløb med månedlige oplæg kan pigerne finde inspiration og på mere viden og dermed også finde ud af, hvad de gerne selv vil.

"Alle oplægsholderne er uddannet i Danmark, og vi forsøger at få oplæggene til at spænde bredt, så der er noget for enhver interesse. I Danmark har vi et rigtig godt uddannelsessystem, og vi er generelt gode til at bruge vores faglighed på tværs. Bare fordi vi uddanner os inden for ét område, er vi ikke nødvendigvis låst fast i dette, og det er et budskab, som jeg synes er utroligt vigtigt at få ud", siger Khadija Al Mohammadi og fortsætter:

"Jeg synes også, at det er utrolig vigtigt, at vi får de her piger til at forstå, at deres etniske og kulturelle baggrund kan ses som en stor ressource og ikke som en begrænsning. Der findes så mange positive muligheder for de her piger, hvis de vælger at se sig selv som en del af en stærk gruppe med mange fordele i stedet for en svag gruppe. De har blandt andet et forspring i forhold til deres kendskab til en anden kultur og til et andet sprog, som de kan bruge aktivt i deres uddannelse og fremtidige arbejde".

pigeklub3

Det næste oplæg i Pigeklubben bliver om juristuddannelsen.

Pigeklubben holder til i kælderen under Stamhuset på onsdage mellem kl. 16.00 - 19.00. Kontakt gerne Khadija Al Mohammadi for mere information tlf.: 60 35 46 69.

 

Nyhedsbrevet
Klik her for at tilmelde dig!
Please wait

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere