Ny lektiecafé skal nå bredere ud


Af: Marie Skjelbo Justesen, Greve Nord Projektet

Da det nye skoleår begyndte efter sommerferien inviterede Ungdommens Røde Kors Greve indenfor til en ny lektiecafé på Arenaskolen. Lektiecaféen har tidligere ligget i fælleshuset Mælkebøtten i Gersagerparken, men i kølvandet på en omorganisering i URK Greve og i et forsøg på at nå flere børn og unge i området, blev caféen flyttet til Arenaskolen. Der er åbent for hjælp fra de mange frivillige hver onsdag mellem kl. 17.00 – 19.00.

frivillige arenaskolen - web

"Formålet med lektiecaféen er at hjælpe de børn og unge i Greve, der har behov for støtte, og som måske ikke kan få den hjælp til lektierne derhjemme, som de har brug for. Vi stiller op med minimum ni frivillige unge mennesker hver uge, som alle meget gerne vil hjælpe", siger formand for URK Greve Anna Moestrup.

Formanden selv er også blandt de frivillige i lektiecaféen, og hun kan se en klar fordel i, at det er unge, der hjælper med lektierne. De er næsten alle gymnasieelever, så de har lærdommen frisk i erindring og kan samtidigt fungere som rollemodeller for børnene.

"Mange børn tilbringer en stor del af deres tid sammen med voksne, så det er bestemt en fordel, at det er unge mennesker, der står klar til at tage imod dem efter skole i lektiecaféen. Det giver dem forhåbentligt nogle idéer om, hvad man kan efter folkeskolen og nogle rollemodeller, der kan vise dem, at det faktisk kan være rigtig sjovt at gå i skole", forklarer Anna Moestrup og fortsætter:

"Der er meget der viser, at det gør en forskel for børn og unge, at der er en lektiecafé i deres lokalområde, og hvor det for nogle børn kan være svært at komme igennem skolen alene, betyder det meget, at der er en hjælpende hånd. Vi sørger selvfølgelig for, at det er lektierne, der er i fokus, men der er også plads til det sociale. Vi hygger os sammen og snakker med børnene. Det skal være en god oplevelse".

Der er ingen tvivl om, at det er ønsket om at gøre en forskel, der driver både Anna Moestrup og de andre unge frivillige i deres engagement i lektiecaféen. Håbet om at kunne gøre en forskel driver mange af dem.

"Vi vil rigtig gerne have budskabet om lektiecaféen bredere ud, så giv det gerne videre. Der står altid en gruppe søde og dygtige frivillige klar til at hjælpe med lidt af hvert, og der er plads til mange børn i lokalet på Arenaskolen. Vi håber, at børnene og de unge i området også vil se lektiecaféen som et frirum, hvor vi kan hygge os sammen", siger Anna Moestrup.

Lektiecaféen er åben på Arenaskolen for alle børn og unge i Greve Nord hver tirsdag mellem kl. 17.00 – 19.00. For yderligere information send en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.