Streetsoccer Hundige er klar til en fodboldsommer


Af: Marie Skjelbo Justesen, Greve Nord Projektet

Har du lyst til at bruge din sommer på fodbold, gode venner og masser af sjov? Så skal du være en del af Streetsoccer Hundige.

Streetsoccer er en landsdækkende sommerevent under Danske Gymnastik og Idrætsforeninger (DGI), hvor unge trænere fra hele landet opretter hold med børn og unge fra deres boligområder og træner dem i kampen om at blive Danmarks bedste.

For første gang har tre unge fra Askerød deltaget i DGI Undergrounds træneruddannelser som Streets Agents, og de har allerede nu startet det første hold op, der træner hver torsdag på Multibanen ved Askerød.

underground

Som Street Agent er de unge med til at løfte deres eget boligområde gennem en høj kvalitet af streetscoccer-træning, der er fodbold på asfalt. Det er vigtigt at de unge trænere er mellem 18-30 år, og at de selv spiller fodbold.

DGI Underground forklarer selv, at Street Agenterne skal være respekteret i deres boligområder, der både kan ligge i en velstillet forstad og i et alment boligområde – så længe der bor unge, der elsker at spille fodbold. Deltagerne på holdene er mellem 10 – 17 år, og der er stadig plads på Streetsoccer Hundiges hold.

"Det er rigtig godt at se, at der allerede nu er så stor interesse for Streetsoccer her i området, og der er ingen tvivl om, at det bliver en spændende sommer for deltagerne. Idéen om at uddanne Street Agents og starte et hold op kom fra nogle af de unge i området med støtte fra børn- og ungemedarbejder Maher Khatib fra Greve Nord Projektet. Der har været nogle gode lokale drivkræfter med til at starte holdet op, og jeg er sikker på, at de tre Street Agent-trænere kommer til at køre træningen rigtig godt", siger Mia Nadia, projektleder på Greve Kommunes Satspuljeprojekter, der har finansieret træneruddannelsen gennem DGI Underground.

Det handler både om fodbold og om fællesskab

DGI Undergrounds Street Agents er Danmarks første træneruddannelse i streetsoccer. Ofte bliver der sendt et par unge af sted, som gennem uddannelsen lærer om PR, lokalsamfund, teknik, opvarmning og meget andet.

De modtager bolde, flyers, street-app, T-shirts og små præmier, og så er de godt i gang med at være trænere i deres eget "hood".

streetsoc

"Der er ingen tvivl om, at projektet har et stort socialt perspektiv også. At være streetsoccer-træner giver en ansvarsfølelse, og udover den foldboldtekniske træning, så handler det også meget om at være en god med- og modspiller, at tale pænt til hinanden og at have en god holdånd. Der bliver i uddannelsen taget fat i nogle af de pædagogiske redskaber, der skal til for at køre et hold. Et projekt som dette skaber et fællesskab med de andre på holdet – og måske nye venskaber, og det bliver en rigtig god platform for aktiviteter hen over sommeren", siger Mia Nadia.

Streetsoccer Hundige spiller hver torsdag kl. 16.30 på Multibanen ved Askerød, og træningen hen imod det første regionsmesterskab er allerede godt i gang. Det løber af stablen i Ringsted den 22. juni. Klarer holdet sig godt og vinder alle kampene i deres pulje, så kan de være med til at dyste om titlen som Danmarks bedste ved DM i København i august.

Se mere på www.underground.dk
Nyhedsbrevet
Klik her for at tilmelde dig!
Please wait

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere