Luftforandring og ryste-sammen-tur


Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet

I vinterferien i uge 8 havde en gruppe af de unge fra klubben i Gersagerparken besluttet, at det var på tide at komme ud af de sædvanlige lokaler og ud og få noget frisk luft.

"Vi ville gerne ud og lavet noget sammen. Her i klubben sidder vi og hygger os, og det er også rigtig sjovt. Men vi ville gerne lære nogle nye sider af hinanden at kende også" fortæller Ahmad Masri.
Han er en af de i alt 16 unge, der var med på turen, som var åben for både drenge og piger.
Derfor arrangerede de unge med Sara Masri, der har det daglige ansvarlige for klubben, i front, en fem dage lang sommerhustur til Rødby.
"Vi ville gerne have et bedre sammenhold. Når man er afsted på sådan en tur, begynder man også at tale med nogen af dem, man ikke taler så meget med ellers. Så vi blev helt klart rystet mere sammen. Og så er det jo sjovt at se, hvor længe man kan holde ud at være sammen, inden man begynder at blive lidt trætte af hinanden. Men det gik faktisk rigtig godt, og det var ikke noget problem" griner Ali.


"Det var rigtig fedt at være sammen i så lang tid, for man så pludselig en anden side af folk. Der er jo ikke nogen, der kan holde ud at være lige så hårde i så lang tid ad gangen, så folk begyndt at slappe mere af" istemmer Aya Zamzam.

I sommerhuset var der både swimmingpool, jacuzzi, sauna, billardbord, bordtennis og PlayStation, så der var rig mulighed for at mødes over nogle nye aktiviteter. De lækre faciliteter blev da også flittigt brugt, og specielt swimmingpoolen var et stort hit, hvis en af de unge lige trængte til lidt frirum.
"Så kunne man lige gå derud og komme lidt væk. Der var også nogen, der hellere ville gå en tur i skoven. Men det var i hvert fald rigtig godt, så kunne man være sig selv" forklarer Ali.

"De kiggede helt mærkeligt på os"

Men selvom det var ferie, havde de unge besluttet, at alle fem dage ikke skulle bruges indendørs og på at sove længe. Så udover at gå nogle lange ture i den omkringliggende skov - også om natten, hvilket var lidt uhyggeligt - var de unge var også en tur i Lalandia og et smut med færgen til Tyskland for at købe sodavand og slik i grænsebutikken.
Den ene dag havde de også været inde og gå en tur i selve Rødby, og det havde været noget speciel oplevelse.
"Der var slet ikke nogen mennesker på gaden. Det var stort set helt tomt, selvom det var midt på eftermiddagen. Vi er jo vant til, at her er mange mennesker hele tiden, så det var lidt mærkeligt" fortæller Ahmad.
"Og så kiggede de helt vildt mærkeligt på os. Som om vi var farlige eller sådan noget. Man følte sig i hvert fald ikke velkommen der" fortsætter Ali.
"Nej, jeg tror aldrig, at de har set så mange mørkhårde folk samlet før. De gik helt i stå" påpeger Sara.

Vi hjalp hinanden

De unge er mellem 14 og 19 år, og selvom der var et par voksne med, skulle de selv stå for madlavning, oprydning osv. Derfor delte de sig ind i hold, der skiftedes til at have det praktiske ansvar. Men det var ikke alle de unge, der var vant til selv at skulle sørge for, at der blev lavet mad og lagt sengetøj på.
"Der var flere af de yngste, der blev mere modne og blev mere vant til at tage ansvar, fordi de pludselig selv skulle til at lave mad og have styr på deres ting, når deres mor ikke var der til det " fortæller Ali.
Han håber, at det også kommer til at have en positiv indflydelse i hverdagen, så det ikke altid er de samme, der står for oprydningen i klublokalerne i Gersagerparken.

Måske en ny tur?

Nu er det efterhånden blevet hverdag igen i klubben, men der bliver stadig talt rigtig meget om turen, og sætninger som:

"Kan du huske, da vi fortalte gyserhistorier? Du blev herre bange!", "Det var ligesom at træne, da vi var i Tyskland. Alle de kasser vi skulle slæbe hjem. Det var vildt tungt!" eller "Vi så nærmest ingen mennesker. Vi så flere dyr i skoven, end vi så mennesker inde i byen" bliver fortalt igen og igen.
De unges fortællinger giver et klart billede af, at de har haft en rigtig god tur, og de vil gerne afsted igen, hvis det kan lade sig gøre.
"Det var en rigtig god og rigtig sjov tur, og vi talte allerede om dernede, at vi gerne vil afsted igen på et tidspunkt. Men der går nok lige lidt tid, for vi skal også lige have pengene" siger Aya.
Det er de unge selv, der har betalt for turen, og det er Sara, der har stået for størstedelen af planlægningen sammen med Greve Nord medarbejderen Maher og Trine, der er formand for Aktivitetsudvalget i Gersagerparken.

 

Nyhedsbrevet
Klik her for at tilmelde dig!
Please wait

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere