Overlevelsestur i vildmarken


Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet

Det var bestemt ikke for tøsedrenge, da otte unge drenge fra 8.A på Arenaskolen i weekenden var på overlevelsestur i Uggeløseskov.

De unge gav alle udtryk for, at det var en virkelig fed tur og de hyggede sig hele weekenden, men de skulle dog lige vænne sig til, at det var lidt anderledes end derhjemme.


Maden blev på ægte vildmarksmaner tilberedt over bål, og de bløde senge derhjemme var byttet ud med soveposer i en shelter.

Hvad laver en politihund?

Da de unge fredag eftermiddag havde fået indlogeret sig i shelteren, var det tid til lejerens første besøg. De fik besøg af flere politihunde og et par betjente fra lokalområdet. Betjentene havde taget hundene med på dte planlagte besøg, så drengene kunne møde hundene og høre mere om, hvordan man træner en politihund, hvad det kræver for en hund at blive uddannet politihund, og hvad politihundens arbejde består i. Besøget var en stor succes, og der blev stort set ikke talt om andet hele aftenen - og natten.
Men når man er på overlevelsestur, er der ikke tid til at ligge og slumre hele dagen. Lørdag stod der nemlig klatring på programmet. Da instruktøren havde givet en grundig introduktion og sørget for, at alle seler sad som de skulle, var det de unges egen tur til at klatre helt op til toppen af den høje klatrevæg.
Det krævede et par dybe indåndinger og en god portion overvindelse af sig selv. Men når man er på overlevelsestur, må man også skubbe sine personlige grænser, så op kom de unge. Bagefter var de alle med rette meget stolte over, at de havde gjort det, og hvor fedt det havde været.

Næste gang overnatter vi på Godset

Det var otte trætte unge drenge og tre voksne, der lørdag eftermiddag kunne vende næsen hjem igen mod civilisationen. Alle enige om, at det havde været en virkelig god tur, men at det nu også skulle blive meget rart igen at kunne sove i en blød seng om natten. Turen er støttet af Greve Kommune (SATSpuljeprojekterne) og er arrangeret i samarbejde med Forældrenetværket i Askerød og Godset. Planen er, at Greve Nord Projektet fremadrettet vil arbejde sammen med Godset om at arrangere nogle aktiviteter og overnatninger på Godset for at give de unge mellem 14-18 år et alternativt i fritiden.

 

Nyhedsbrevet
Klik her for at tilmelde dig!
Please wait

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere