Flot aften for ungt medieprojekt i Greve


Af U'n'Media

Siden december sidste år har godt 15 unge mellem 13 og 19 år i Greve arbejdet med medieprojektet U'n'Media.

Onsdag d. 9. april bød dekreative unge inden for til åbent hus.

En bred vifte af aktører på børne- og ungeområdet i Greve mødte op til arrangementet i Greve Ungdomscenter. Her stod de unge deltagere klar til at fremvise deres produktioner fra medieprojektet U'n'Media, der blev søsat i december sidste år.

Via artikelplancher, fotocollager og personlige fortællinger gav de unge et flot indblik i deres godt fire måneder lange rejse rundt i medieverdenen.

UnMedia

Begejstret skoleleder

Som de ældste i ungegruppen havde 19-årige Leonardo Torchia og 17-årige Rani Omar sat sig for at live-interviewe lederen af Arenaskolen, Birgitte Pilgård. De to medieglade drenge gav prøver på deres nylærte interviewteknik og kom blandt andet rundt om skolelederens holdning til fritidstilbudene i lokalområdet. Interviewet udmønter sig i en artikel, som bliver publiceret på medieprojektets hjemmeside www.uandmedia.dk.

"Det var rigtig spændende at møde de unge. Denne type projekt synes jeg, at vi skal have flere af. Det er den helt rigtige måde at engagere de unge på, samtidig med at man giver dem ekstra faglig ballast" siger Birgitte Pilgård fra Arenaskolen.

Også blandt de unge har projektet vakt begejstring.

"Det har virkelig været fedt, og jeg har lært meget på en anderledes måde, og i gymnasiet har jeg fået ros for at skrive bedre stile" siger Rani Omar, der går i 2.g på Greve Gymnasium.

Undervist af professionelle mediefolk

De unge i projektet er blevet inspireret og undervist af to journalister og en fotograf. De har hver onsdag hjulpet de unge på vej med deres projekter.

"Der har været stort engagement hele vejen igennem, og jeg er meget imponeret over de unges gåpåmod. De har virkelig rykket sig" siger Theis Lange Olsen, der til dagligt er journalist på DR.

Projektleder for U'n'Media, Lisette Willeforte Rasmussen, glæder sig over, at projektet fortsætter som minimum indtil sommerferien. "Der er løbende kommet flere og flere unge til, og det er berigende at opleve de historier de kaster sig over" fortsætter hun.

U'n'Media er udviklet i samarbejde mellem foreningen Livsbanen og satspuljeprojekterne i Greve Kommune.

 

FAKTA OM U'N'MEDIA:

- Projektet har ugentligt haft deltagelse af 15 unge mellem 13 og 19 år
- Projektet har været forankret i en mediecafé hver onsdag fra 16-19
- De unge har desuden været på flere ture. Blandt andet har de interviewet Huxi Bach, Omar Marzouk og Ida Corr, ligesom de har besøgt DR Byen på Amager og Louisiana.
- Projektet har en hjemmeside, www.uandmedia.dk, og er aktivt på Twitter og Facebook.

Nyhedsbrevet
Klik her for at tilmelde dig!
Please wait

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere