Læs for mig - Gratis historier direkte på din telefon


Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet

Tænk, hvis du fik tilsendt otte spændende historier direkte på din telefon eller tablet, som du kunne læse højt for dit barn? Helt gratis og uden at du skulle røre en finger? Det kan du nu med kampagnen Læs for mig.

Børn elsker at få læst historie, men der kan være mange gode grunde til, at det ikke sker så tit. En travl hverdag, hvor man ikke lige har tid til at gå på biblioteket, ærgerlige oplevelser med bøder, fordi man har glemt at aflevere en bog eller det helt store spørgsmål: Hvad skal jeg læse højt?
Disse forhindringer slipper alle borgere i Greve Kommune nu for! D. 15. maj er startskuddet for kampagnen Læs for mig, der skal gøre det lettere for forældre at læse højt for deres børn.

LOGO LæsForMig Bredformat FarverGratis, nemt og bekvemt

Kampagnen består af en serie af otte børnevenlige fortællinger, der omhandler tiden omkring 1. Verdenskrig i årene 1914-1918. Historierne er gratis at benytte og er skrevet som en følgeton, så der ca. en gang om måneden efter d. 15. maj udkommer en ny historie. Historierne kan læses på nettet via computer, tablet eller telefon, og hvis man tilmelder sig den gratis tjeneste, kommer de helt automatisk ind på tablet eller telefon hver uge. Det er den anmelderroste forfatter Lars Bøgeholdt Pedesen, der skal skrive historierne, der kommer til at have et både nationalt og internationalt sigte – hele tiden i børnehøjde naturligvis.

Sådan tilmelder du dig: Send en sms med teksten GB LÆS til 1241, så får du direkte besked, hver gang en ny fortælling kan downloades. Tilmelding koster 0 kr. + alm. sms-takst.
Læs mere om kampagnen her

Målet med kampagnen er, at det skal være så nemt så muligt for forældre, bedsteforældre eller andre at læse for børnene, da højtlæsning har rigtig mange gode aspekter. Udover nærværet og hyggestunden styrker højtlæsning også barnets egen lyst og evne til at læse både skøn- og faglitteratur. Samtidig giver fortællingerne børnene et indblik i en af vor tids store historiske begivenheder, der danner grundlaget for vores verden i dag. I et mere langsigtet perspektiv skaber højtlæsning også en god læsetradition, som børnene forhåbentligt også selv vil føre videre, når de bliver ældre.

Bøger og fortællinger ud af biblioteket

Det er Greve Bibliotek, der er arrangør af kampagnen, der er støttet af Kulturstyrelsen. Læs for mig i Greve er en del af en landsdækkende kampagne, der skal få danskerne til at læse mere. Fire ud af ti danskere læser sjældent skønlitteratur, og derfor skal kampagnen vise Greves borgere, at bøger og litteratur generelt ikke kun findes på bibliotekerne, men i høj grad også er blevet tilgængeligt gratis på nettet. Fordelene er blandt andet, at man kan læse sine bøger direkte på de elektroniske instrumenter, som man alligevel har med sig over alt, at man ikke behøver at bevæge sig op til det fysiske bibliotek, og at man ikke behøver at bekymre sig om afleveringsfrister og dertilhørende gebyrer.
Greve Kommune er udvalgt blandt mange andre ansøgere som forgangskommune for det landsdækkende projekt, hvilket er en meget flot udnævnelse. Du kan læse mere om den del i artiklen her.

Husk at tilmelde dig

Hvis man vil have historierne serveret på sin tablet eller telefon hver uge, skal man tilmelde sig den gratis kampagne. Man kan godt læse dem uden at tilmelde sig ved at logge ind på bloggen, hvor de lægges op, men så er man ikke med i lodtrækningen om fine præmier, der også er en del af kampagnen.

Nyhedsbrevet
Klik her for at tilmelde dig!
Please wait

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere