Minister-ros til eleverne: I er simpelthen så seje!


Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet

Der var meget stor ros til de syv elever, der har gennemført forløbet Fessors Matematikvenner. Her har de knoklet de seneste 12 uger af en simpel årsag: De vil gerne være bedre til matematik.

"Jeg er så stolt af jer. I har grebet muligheden for at blive endnu bedre til matematik. I har gjort noget særlig godt for jer selv og jeres fremtid. Og I har gjort det helt frivilligt – også når det har været hårdt. Det kan I godt være stolte af," roste skoleleder Birgitte Pilgård, mens alle Arenaskolens elever og lærere klappede og hujede højt.
Rosen var rettet mod de syv elever fra 8.A., der de sidste 12 uger har brugt deres fritid på at træne matematik sammen med Matematikfessoren i Mælkebøtten i Gersagerparken. Hver uge har de frivilligt deltaget i en times ekstra matematik undervisning efter skoletid og derudover løst en masse online matematikopgaver. Formålet har været at blive bedre til færdighedsregning, så de er bedre stillet i forhold til både årsprøver og eksamen, men også alle de situationer i hverdagen der kræver, at man kan regne.
gruppefoto png
FessorsMatematikVenner forløbet startede i marts, og er et samarbejde mellem Arenaskolen, firmaet Matematikfessor, BRFkredit og Greve Nord Projektet – og ikke mindst de syv elever, der har arbejdet hårdt på at blive bedre til brøker, potenser, primtal og meget, meget mere.


Her kan du læse mere om, hvorfor eleverne har meldt sig, og hvorfor det er så vigtigt, at deltagelsen er frivillig

Ros fra ministeren og mange andre

Det var ikke kun skolelederen, der roste de syv deltagere. Også undervisningsminister Sofie Carsten Nielsen, der havde taget turen til Arenaskolen, var imponeret over elevernes engagement.
"I er simpelthen så seje. I har gjort en ekstra indsats for at blive bedre til matematik, og I har gjort det rigtig godt. I har stor grund til at være stolte af jer selv, og jeg vil gerne sige mange gange tillykke. I er beviset på, at det er sejt at være god i skolen, og at det kan betale sig at gøre sig umage og blive ved, selvom det kan være svært ", sagde undervisningsministeren, da hun overrakte de syv stolte elever deres diplomer ved forløbets afslutningsevent, der blev afholdt på Arenaskolen torsdag formiddag.
minister png

Der var mange, der gerne ville rose de syv deltagere for deres indsats. Også Greves borgmester Pernille Beckmann, selve Matematikfessoren Kasper Holst Hansen, formand for boligselskabet Gersagerparken BS61 Preben Husted og BRFkredit var oppe og rose eleverne, alt i mens de alle understregede, hvor meget matematik faktisk fylder i hverdagen, og hvor mange gange man bruger det - måske endda helt uden at tænke over det.

VM er også matematik

"Matematik er overalt. Derfor er det så vigtigt at kunne. Det er der, når man skal handle ind i supermarkedet, men det er også, når der bliver sendt raketter til månen, så de ikke bare drøner forbi. Eller når man skal lave statistik over, hvem der scorer mest i VM eller hvilket hold, der har haft flest straffespark. Er der nogen af jer, der ser VM? Så ved I, hvad jeg mener," forklarede undervisningsministeren, mens alle børnene hujede og klappede for at vise, at de var i hvert fald meget interesserede i VM.

Nu tør vi godt række fingeren op

To af de deltagere, der fik overrakt diplomer torsdag formiddag var Nadine og Dafina. De har begge siddet mange timer foran computerne i Mælkebøtten og bagefter derhjemme og terpet matematik og tal. Og selvom det har betydet, at de to piger har haft mindre tid til andre ting, har de ikke fortrudt.
"Jeg er rigtig glad for, at jeg har været med, for jeg kan mærke, at jeg er blevet meget bedre" siger Dafina, og Nadine nikker.
"Det er ligesom om, det hænger bedre fast nu. Noget af det vi har lært til MatematikFessor, havde vi jo også haft i skolen, men det var rigtig godt, at det blev repeteret, for det blev forklaret på en anden måde, så det sad bedre fast, og jeg forstod det bedre" fortsætter hun.
Efter de 12 uger føler begge pigerne sig bedre rustet til de kommende årsprøver og ikke mindst afgangseksamen fra 9. klasse, som venter om et år.
Nadine og dafine png
"Vi har fået en masse tricks til, hvordan vi kan gøre færdighedsregning lettere for os selv. Fx hvordan det er lettest at plusse to brøker eller huske, hvad der er primtal" siger Nadine.
Og de mange timers hårdt arbejde er da også givet god ud for de to piger, der begynder at kunne se, hvordan det smitter af på karaktererne.
"Vi har prøvet nogle gange, hvor vi har haft noget helt nyt i skolen, men fordi vi så har lært det hos Matematikfessor, så er vi de eneste, der ved, hvordan man skal gøre. Det er ret fedt!" fortsætter Nadine, og Dafina er enig:
"Ja, for så føler man sig klogere end de andre, og så tør man godt række fingeren op med nogle andre ting også. Og det er godt, for så får man bedre karaktere" siger Dafina.

Vi vil gerne blive ved med at blive klogere

Det med de gode karaktere er noget, som begge pigerne går meget op i, for de ved, at det er vigtig for at få en god fremtid, hvor man kan vælge, hvad man gerne vil uddanne sig til.
Hvad de to pigers fremtidsplaner præcist er, har de dog ikke helt besluttet endnu.
"Jeg ved, at jeg gerne vil på gymnasiet efter folkeskolen. Og så vil jeg måske gerne være matematiklærer" siger Dafina.
Under alle omstændigheder er de to kloge piger enige om, at de gerne vil fortsætte med at blive bedre til matematik. Og det ønske vil Matematikfessoren gerne hjælpe dem med.
Fordi Dafina, Nadine og de fem andre deltagere har været så glade for at være med i FessorsMatematikVenner, har entusiasmen og lysten til at lære og blive bedre til matematik smittet af på deres klassekammerater.
Derfor har firmaet MatematikFessor besluttet at give hele Arenaskolen et års gratis licens til det online matematikunivers, så alle eleverne nu kan øve matematik og færdighedsregning.
"Det er cool at blive klogere og specielt til matematik. Og vi synes, at det er overdrevet cool, at alle I elever her på skolen gerne vil gøre noget for at blive bedre og klogere. Det vil vi gerne belønne, og derfor får I alle nu mulighed for at blive endnu sejere til matematik" sagde Matematikfessor Kasper Holst Hansen, hvilket fik alle eleverne til at klappe højt.

 

Nyhedsbrevet
Klik her for at tilmelde dig!
Please wait

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere