Unge bliver borgerjournalister til Frivillig Fredag


Af U'N Media

Til arrangementet Frivillig Fredag d. 26. september debuterer 14 unge fra Greve som skrivende journalister i samarbejde med FrivilligCenter Greve.

Fredag d. 26. september har U 'n' Media deres eget telt til Frivillig Fredag. De skal dække dagens begivenheder og tale med repræsentanter fra det frivillige liv i Greve. De har allerede besøgt 2 frivillige foreninger og interviewet et par lokale ildsjæle.

Silkroad

Af Dafina, Amel og Sahera

Vi mødte Huda fra Silkroad hjemme hos hende selv, og vi spurgte hende, hvorfor hun har åbnet et social netværk for kvinder. Hun svarede: "Jeg har åbnet et socialt netværk, så mennesker kan lære hinanden bedre at kende, hygge sig og komme tættere på hinanden. Jeg ville give andre kvinder nogle chancer for at finde deres talenter eller noget de kan bruge der fritid på i stedet for bare at blive hjemme. Vi åbnede for 2 år siden, og det var en stor succes, der var mange kvinder der gad deltage. Vi mødes en gang om måneden." Vi spurgte hende også, om det kun er for udlændinge. Det er det ikke. Det er åbent for alle. Der kommer også nogle danskere. Alle kan komme og blive inspireret af de forskellige ting, de laver i Silkroad.
Vi fra U 'n Media var meget imponerede over, at Huda gør det her frivilligt og gratis. Det er flot, at hun arbejder for at bringe folk ud af isolation, og så lærer de dansk, og det hjælper dem, når de skal ud at søge arbejde. Netværket giver deltagerne tryghed og energi, og de hjælper hinanden. Huda viste os også nogle af de ting, kvinderne har lavet i Silkroad.
UnMedia silk road

Sejlklubben Køge Bugt

Af Atusa, Sajeda og Albina

I september måned, var U'n Media ude og besøge sejlklubben Køge Bugt (SKB) på Hundige Havn. Da vi var derovre viste en formand for handicap-afdelingen, der hedder Gitte Møller, os rundt på havnen. Vi hilste på frivillige og formænd fra sejlklubben, og Gitte fortalte om de handicappede i sejlklubben. Vi lavede et lille interview med Gitte Møller hvor vi spurgte, om hvordan det er at være frivillig.
"Det, at være frivillig er ikke et job. Det er en livsstil," fortalte hun.
Vi spurgte også, om hvorfor hun hjalp de handicappede, og hun svarede: "I stedet for at sidde og kigge ind i en væg, så kommer de handicappede ud og oplever frihed".
Gitte gik meget op i at alle havde det godt, og at alle skulle prøve noget nyt.
Vi fik fornøjelsen af at komme med i en følgebåd, som fulgte en mindre båd med to personer, der havde sygdommen sklerose. Mads, der styrede båden, prøvede grænser af. Efter noget tid fik vi en melding i walky talky'en om at deres båd var gået på grund, så vi fik en bonustur hvor vi kom på redningsaktion. De to personer var næsten i sivene med båden, så derfor vendte vi om og hjalp dem ud af kniben. Alle var rolige under redningsaktionen, som forløb godt.
Vi spurgte Gitte om hvor lang tid det var hun havde arbejdet, hun svarede:
"Jeg har arbejdet i sejlklubben i cirka ti til tolv år, og jeg elsker at hjælpe de handicappede."
Gitte Møller viste os rundt på den anden side af havnen, hvor vi mødte formanden for den unge afdeling i sejlklubben. Inden vi gik hjem af spurgte han "Hvor kommer I fra?"
"Vi kommer fra Ungdomskolen U'n Media hvor vi også laver frivillig arbejde," fortalte vi. Han ville belønne os med en sejltur for os tre journalister fra U'n Media på grund af vi udøver frivillig arbejde. Det glæder vi os virkelig til.

De unge fra U 'n' Media arbejder på at blive en frivillig forening, og de glæder sig til i fremtiden at dække flere lokale begivenheder.

un medai sejlklub

FAKTA: Hvem er U'n'Media?

'U 'n' Media' er et projekt tilknyttet GreveUngdomsCenter. Holdet mødes hver onsdag for at tilegne sig kompetencer inden for medier, herunder foto, film, journalistik og sociale medier. Disse unge mellem 13 og 20 år får faglige input fra professionelle journalister, fotografer og filmfolk, og de tager ud af huset for at skrive artikler om interessante personer og spændende events. U 'n' Media startede som et SATS-puljeprojekt under Center for Borgerservice og Fritid i sommeren 2013. Nu indgår projektet i GreveUngdomsCenters fagkatalog. Se de unges artikler og billeder på www.uandmedia.dk, der er for unge mellem 14 og 20 år.

Nyhedsbrevet
Klik her for at tilmelde dig!
Please wait

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere