Kronprinsesse Mary sendte eleverne ud og løbe


Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet

Det vrimlede med prominente damer i Arenaskolens arena, da eleverne skulle på efterårsferie. Der var både en kronprinsesse, en minister og en borgmester.

Den første fine dame i Arenaen fredag d. 10. oktober var borgmester Pernille Beckmann, der bød alle velkommen til motionsdag og sidste dag inden efterårsferien. Borgmesteren havde taget den flotte borgmesterkæde på i dagens anledning, hvilket specielt en del af pigerne lagde mærke til. Borgmesteren holdt åbningstalen og fortalte bl.a. de mange spændte elever, at hun glædede sig meget over, at Arenaskolen i år er blevet certificeret idrætsskole, hvilket er resultatet af års målrettet indsats for at gøre idræt og sundhed en større del af hverdagen på skolen.
Mary arena 3
Efter al den snak om motion og idræt var det blevet tid til at komme ud og løbe. Men i år det var ikke bare et almindeligt motionsløb. Det var en helt særlig gæst, der sendte de mange elever fra Arenaskolen afsted på det årlige motionsløb på tre km.. De glade, morgenfriske elever blev sendt afsted af HKH Kronprinsesse Mary, der inden hun sendte eleverne ud at løbe holdt en flot tale om, hvor vigtig motion er i skolen. Både fordi det styrker kroppen og forbedrer sundheden, men også fordi det i høj grad styrker sammenholdet og venskabet mellem eleverne.

Mary arena 4

En stor fest med mange fine gæster

Eleverne havde glædet sig meget til at se kronprinsessen, og de sad klar på bænkene i arenaen med flag og hujen, da hun ankom. Kronprinsessen er protektor for skolen 200 års fødselsdag, og mens de fleste af eleverne var ude og løbe, fik hun mulighed for at tale med nogle enkelte elever om, hvad de synes om at gå i skole i dag, og hvordan det skiller sig ud fra den måde, som skolen fungerede på for 200 år siden.
De var i det hele taget mange fine gæster i Arenaskolens udendørs arena den formiddag. Også kommunaldirektør Allan Vendelbo og chefen for Dagtilbud og Skoler Charlotte Groftved var med til den store fest, hvor gæster, elever og lærere fejrede både Arenaskolens udnævnelse til idrætsskole, den danske folkeskoles 200 års fødselsdag og at det var sidste dag inden efterårsferien (en begivenhed som specielt eleverne havde set meget frem til.)
Efterhånden som eleverne kom tilbage efter løbeturen blev de klappet i mål af kronprinsessen og de andre gæster. Den velkomstkomite gav de fleste af løberne en sidste smule energi, så de kunne give den fuld gas de sidste meter. Efterhånden som eleverne passerede målstregen var det blevet tid til vand og æbler, så alle kunne være klar til at tage godt imod den næste fine gæst.

Mary arena 1

Idræt, idræt, idræt

Tredje fine dame i arenaen var undervisningsminister Christine Antorini, der sammen med en flot tale overrakte en gruppe elever det store DGI diplom, der er det officielle bevis på, at Arenaskolen nu er en idrætsskole. Der var mange rosende ord fra undervisningsministeren, der ligesom kronprinsessen roste eleverne og skolen meget for det flotte arbejde og deres store idræts-arrangement.
Med til en rigtig fest hører også balloner, og dem var der masser af ved fredagens fest på Arenaskolen. Ministeren og kronprinsessen sendte sammen med eleverne hele 200 balloner afsted for at symbolisere den store runde fødselsdag, som den danske folkeskole kan fejre i år.

Mary arena 5
Efter en flot idrætsopvisning med masser af energi, sving, stræk og bøj var det blevet tid for borgmester Pernille Beckmann til at sige tak for i dag og tak for besøget til de mange gæster, der alle var enige om, at det havde været en rigtig hyggelig formiddag i idrættens tegn på Greve Kommunes nye idrætsskole.

Mary arena 2

 

Nyhedsbrevet
Klik her for at tilmelde dig!
Please wait

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere