Der er hjælp at hente, når sproget driller


Af: Marie Skjelbo Justesen, Greve Nord Projektet

For nogle kan sproget drille mere end almindeligt, og bogstaverne kan have svært ved at falde på plads. Hvis du kan genkende dette, så er du måske ordblind, og så er der hjælp at hente hos Bitten Bacher og AOF Greve.

Hun tilbyder nemlig gratis ordblindeundervisning for alle hver dag i AOFs lokaler i Gersagerparken 153. Gennem en individuel samtale får alle tilbudt den rigtige form for undervisning, hvor der kun er mellem fire og seks hvert hold. IT i forskellige former er en fast del af undervisningen sammen med masser af samtale og godt humør.

photo 2

"Der er faktisk mange, der slet ikke ved, at de er ordblinde. De ved bare, at det med at læse og skrive er rigtig svært. Så det kan nogle gange være lidt af en udfordring at få taget det første skridt til at få hjælp. AOF Greve har haft lokale i Gersagerparken i mange år, fordi vi ved, at det giver rigtig god mening at være der, hvor folk bor. Vi tilbyder gratis ordblindeundervisning på forskellige hold både om formiddagen og eftermiddagen, og der er plads til kursister både med etnisk dansk baggrund og med anden etnisk baggrund – bare de taler og forstår dansk", forklarer Bitten Bacher.

photo 1

Bitten Bacher er oprindeligt uddannet indvandrerlærer, og så er hun også cand. phil. i fransk, så hun har sproget godt inde på livet. Derudover er hun uddannet læsepædagog og ordblindelærer, og sammenkoblingen af alle uddannelser giver hende et rigtig godt fundament for at hjælpe mange forskellige mennesker med forskellige behov. Der kan nemlig være mange indgange til at få den rette hjælp, og derfor er første skridt til at modtage ordblindeundervisning en individuel samtale med Bitten Bacher.

IT i undervisningen

"Vi bruger rigtig meget IT i undervisningen og primært via computere med specielle undervisningsprogrammer, hvor jeg går rundt og hjælper og støtter kursisterne enkeltvis. Men vi bruger også tablets og smartphones, da der også er meget læring i for eksempel at skrive en sms eller en e-mail. Når det handler om at lære at magte sproget bedre, så handler det også om at trække en masse hverdagssituationer ind i undervisningen, for det er jo ofte her, at man har brug for at kunne læse og skrive", siger Bitten Bacher og fortsætter:

"Vi tager også nogle gange fat på andre IT-udfordringer som brug af NemID eller borger.dk, men udgangspunktet for undervisningen er at blive fortrolig med dansk i skrift. Derudover er samtale og det sociale samvær også en vigtig del af undervisningen. Der er mange, der finder en lettelse i at opleve, at de ikke er "dumme", og at der er mange andre, der også har svært ved at magte sproget – også på tværs af både alder og etnicitet".

photo 3

Netop fordi det kan være lidt svært at komme i gang med ordblindeundervisningen, er der aldrig venteliste – det skal være nemt og hurtigt at komme på et hold.


Hvis du har behov for hjælp til sproget, så kontakt gerne Bitten Bacher. Ring eller sms på tlf. 31 39 42 73 eller på mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Du kan også kigge forbi AOFs lokale i Gersagerparken 153 i åbningstiden mellem kl. 8.15 og 12.00 og igen fra kl. 15.30. Alle over 18 år kan blive visiteret til undervisningen gennem Bitten.

 

 

Nyhedsbrevet
Klik her for at tilmelde dig!
Please wait

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere