Greve er med i Danmark Læser

Så skal alle se at finde læsebrillerne frem! For Greve er med i den nye læsekampagne Danmark Læser.

Af Greve Bibliotek

Halvdelen af landets kommuner har søgt om at blive blandt de 12 læsekommuner, som får støtte til at gennemføre kreative og nyskabende læseprojekter, som skal få flere til at læse mere. En dommerkomité, med Mikael Bertelsen i spidsen, har valgt at Greve Kommune skal være én af de tolv.

far læser
Borgmester Pernille Beckmann siger:

"Jeg er glad for, at vi i Greve med projektet "Far, læs for mig" kan være med til at sætte fokus på, hvor vigtig en tidlig læseindsats er, men også på, at en læseindsats, uanset hvornår i livet den sættes i værk, kan have en positiv effekt."

Direktør i Greve Kommune Jette Deltorp siger:

"Sikker læsning har afgørende betydning i alle fag. Derfor åbner projektet "Far, Læs for mig" ikke bare dørene for læselyst og læse glæde, men også for at børn og unge sammen med deres lærere mere frit og mere udfordrende kan rejse ind i naturvidenskabens eller historiens spændende universer. Her ved indgangen til skolereformen giver projektet lærere og elever et inspirerende afsæt for at arbejde med læsning og forfatterskab på en ny måde."

Projektleder på Greve Bibliotek Sussi Nyled Heinrichson fortæller:

"Projektets ambitiøse målsætning er, at skabe gode og stærke læsetraditioner blandt børn, særligt drenge, ved at opfordre deres fædre til at læse højt for dem – uanset fædrenes forkundskaber. Vi går målrettet efter dem, der sjældet eller aldrig læser skønlitteratur, men alle er velkomne – jo flere jo bedre! I projektet skal der findes 40 rollemodeller placeret i kommunen på skoler, klubber, boligselskaber og idrætsforeninger, som hver især forpligter sig til at finde og engagere 5 læsende fædre. Historierne, som skrives specielt til projektet af forfatter Lars Bøgeholt Pedersen udgår på SMS med link til en blog og skal læses direkte på telefonen eller tablet. Ansøgningen "Far, læs for mig" er blevet til i et flot samarbejde mellem Greve Bibliotek, Greve Museum, Greve kommunale musikskole og Greve Kommune. Emnemæssigt lægger projektet sig op ad 100-året for 1. verdenskrig og perioden 1914-18 samt åbningen af det nye museum på Mosede Fort. Projektet går på tværs af flere fag centre i Greve Kommune, og er dermed meget stærkt forankret til glæde og gavn for alle borgere. Hold øje med Greve Biblioteks hjemmeside, her vil nyheder blive annonceret løbende.

Har du gode idéer eller spørgsmål kan du kontakte projektleder Sussi Nyled Heinrichson på telefon 43 95 80 00 eller mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Fakta om Danmark Læser

Danmark Læser er en kampagne lanceret af kulturminister Marianne Jelved i 2013. Målet er at styrke læsningen i Danmark. Sidste år viste en undersøgelse, af danskernes kulturvaner, at 40 procent af den voksne befolkning sjældent eller aldrig læser skønlitteratur. Det billede skal kampagnen, Danmark Læser, gerne være med til at ændre, så flere danskere opdager skønlitteratur og det fællesskab, som litteratur kan give læserne. Der forventes i alt 20 mio. kr. afsat til kampagnen over fire år.

Kulturminister Marianne Jelved siger:

"Vi skal have læselysten frem hos flere borgere, som aldrig eller sjældent har fat i en bog. Derfor er jeg glad for, at 48 kommuner har budt ind med et væld af gode ideer. Der ligger mange gode oplevelser i at læse, og jeg håber, at endnu flere vil opleve at blive berørt, oplyst eller overrasket af bøgerne, efterhånden som læseprojekterne får liv. Jeg håber også, at flere end de 12 kommuner vil realisere deres kreative idéer eller finde inspiration hos hinanden til en læseindsats."

Mere information følger snart, så hold øje med Greve Nord hjemmesiden!

Nyhedsbrevet
Klik her for at tilmelde dig!
Please wait

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere