Det skal være sjovt at være sund


Derfor var der heller ingen løftede pegefingre til årets Sundhedsdag i Greve Nord.
I stedet var der masser af gode råd, motion og inspiration

Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet

Boldene hoppede, hulahopringene svingede, og mange af gæsterne havde taget de sunde smagsprøver med ud i solen foran Café Ask, hvor Greve Nord Projektets årlige Sundhedsdag blev holdt i onsdags.
I løbet af eftermiddagen blev både cafeen og pladsen foran fyldt med glade børn og voksne, der var kommet for at få en sundere hverdag og for at hygge sig.

Previous ◁ | ▷ Next


Greves borgmester Pernille Beckmann åbnede festen med sin tale, hvor hun fortalte, at hun stadig glæder sig over de sunde vaner, som hun fik med sig fra sidste års Sundhedsdag.
”Sidste år turde jeg ikke stille mig op på vægten. Men jeg fik til gengæld god inspiration til, hvordan jeg kunne gøre motion en del af en travl hverdag som borgmester. Og det har jeg holdt fast i lige siden, for det virker. Det behøver ikke kræve meget at få mere motion og bevægelse ind i sin dagligdag, det er små ting, der kan ændres. Derfor er jeg glad for at se så mange mennesker her i dag, der ligesom jeg gerne vil leve sundere,” sagde hun.

Tre generationer til Sundhedsdag
Blandt dagens mange glade gæster var bl.a. Christina Rostrup-Rank, der var kommet sammen med sine to børn og sin mor.
”Jeg er kommet, fordi jeg bl.a. gerne vil have nye ideer til sundere mad for hele familien. Jeg synes, at det er en god idé med sådan en dag, hvor alle kan komme og få testet, hvordan kroppen har det. Og så kan jeg rigtig godt lide, at der er noget for børnene, så de også hygger sig,” siger hun.
mBåde Christina Rostrup-Rank og hendes mor Lis Banke fik testet deres lungefunktion, og alt så heldigvis meget fint ud for mor og datter.

”Min lungefunktion er steget til over 100, og det er godt. Jeg var hos lægen for et par måneder siden, og der var den 90, så det går fremad,” siger Lis Banke.

Hun mener, at en Sundhedsdag i boligområderne er en god idé for at gøre folk opmærksomme på, at man skal tage sit helbred alvorligt.
”Det er en god mulighed, at man kan komme herned og blive testet og få information, for det er jo ikke alle, der går til lægen. Så er det lettere at komme herned en gang imellem.”

En tur på vægten
Ved de mange stande var der inspiration til ernæringsrigtig mad, råd til at holde kroppen i gang og information om de mange gode tilbud, som findes i Greve, hvis man gerne vil leve sundt.

Rigtig mange af gæsterne fik også testet deres lungefunktion, tjekket deres blodtryk og blodsukker og blev målt og vejet. Særligt vægten, der kan vise BMI og fedtprocent, trak mange til. En af dem, der havde smidt sko og strømper, var Inga Solveg Andersson fra Askerød. Efter en tur på vægten kunne hun tilfreds konstatere, at det ser ganske udmærket ud med fordelingen af muskler og fedt.i
”Jeg er 74 år, men ifølge vægten er min krop kun 59 år. Det er da rigtig dejligt, og det giver energi til at holde fast i de gode vaner,” siger hun og fortsætter:
”Det er jo vigtigt, at man holder sig i gang, uanset hvor gammel man er. Jeg cykler hver dag og laver motion, men det er altid godt med ny inspiration til, hvad man ellers kan lave her i området.”

Sund bydelsfest
Sundhedsdagen er en bydelsfest for hele Greve og arrangeres hvert år af Greve Nord Projektet, områdets mange foreninger og klubber, Greve Bibliotek, Greve Museum, kommunens Sundhedsteam og mange flere.

”Sundhedsdagen er for alle. Hvad enten man har lidt ekstra på sidebenene, som man gerne vil af med, eller man er i tiptop form, så er man velkommen,” siger Suzanne Magelund, der er aktivitetskoordinator i Greve Nord Projektet og fortsætter:
”Vi får konstant af vide, at vi skal leve sundere. Derfor er det vigtigt at huske, at en sundere livsstil sagtens kan være både sjov og let. Fx kan man jo tage en tur på gyngen, når man er med børnene eller børnebørnene på legepladsen eller melde sig ind i en idrætsklub. Man kan konkurrere om, hvem der kommer først op ad trapperne, eller skiftes til at overraske hinanden med nye sunde opskrifter ved middagsbordet. Der er masser af muligheder, og det vil vi gerne vise folk i dag.”
b

Nyhedsbrevet
Klik her for at tilmelde dig!
Please wait

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere