En helt særlig, uventet ferie


Et samarbejde mellem Greve Nord Projektet, Sundhedsplejen og Dansk Folkehjælp betyder, at 15 familier kan komme på ferie. En mulighed de ellers ikke ville have haft

Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet

Christina Holmstrøm havde ikke regnet med, at familien skulle på ferie i år. Heller ikke i år. Christina Holmstrøm er nemlig på ledighedsydelse, så familien har ikke penge til at tage nogle steder.

Men takket være et samarbejde mellem Greve Nord Projektet, Sundhedsplejen i Greve Kommune og Dansk Folkehjælp fik familien Holmstrøm fra Askerød og 14 andre familier fra Greve muligheden for alligevel at komme på en uges ferie i et feriecenter i Blåvand. IMG 0871 Kopi”Det er ligesom en drøm, der går i opfyldelse. Vi tæller dage, så meget glæder vi os. Det er en fantastisk mulighed, som vi aldrig ville have haft ellers, for det er der ikke økonomi til. Når man er vant til at skulle tænke over alle indkøb, så er ikke engang en ferie i Danmark en mulighed,” sagde Christina Holmstrøm, der var afsted sammen med sine tre børn på henholdsvis 18 måneder, tre og syv år, hendes kæreste skal dog ikke inden ferie

Vigtigt for børnene
Ferien var et tilbud til familier, der ikke selv har økonomisk råderum til at komme på ferie. Det er Dansk Folkehjælps særlige feriepulje, der betalte for familierne, så de på trods af et meget stramt budget havde mulighed for at komme afsted.
”Vi synes, at det er vigtigt, at alle børn får nogle gode ferieoplevelser, uanset hvordan familiens økonomiske situation ser ud. Derfor vil vi gerne støtte projekter som det her, hvor familierne kan hygge sig sammen og i fællesskab med de andre familier og få ladt batterierne op,” siger Klaus Nørlem, der er generalsekretær hos Dansk Folkehjælp.
Christina Ferie m. Dansk Folkehjælp Greve Nord Projektet
Den chance er Christina Holmstrøm meget taknemmelig for.
”Det betyder alt for mig som mor, at jeg får muligheden for at tage mine børn med på den her ferie, for det kan jeg ikke selv tilbyde dem. Jeg kan jo mærke på dem, hvor glade de bliver, og hvor meget det gavner dem at komme lidt væk. Det bliver så dejligt at være afsted som familie og hygge os,” forklarer hun og fortsætter:
”Det glæder mig så meget at vide, at mine børn nu også har oplevet noget stort i sommerferien, som de kan fortælle om, når de kommer tilbage til skole og børnehave. Vi er nødt til at prioritere, fordi pengene ikke rækker så langt. Så fx er en tur i Zoo en stor oplevelse for os. Men nu har de også en hel ferie, de kan fortælle om.”

Familieoplevelser
Det er Greve Nord Projektet og Sundhedsplejen i Greve Kommune, der har samarbejdet om at finde de 15 familier, der i starten af august var afsted på fem dages tur til Vestjylland.
”Det har været et rigtig godt samarbejde. Både Greve Nord Projektet og Sundhedsplejen er i kontakt med mange forskellige familier, og sammen har vi fundet en række familier, der vil have gavn af at komme lidt væk fra hverdagen og få nogle gode oplevelser sammen, ” forklarer Dorthe Korshøj, der er koordinator i den boligsociale helhedsplan Greve Nord Projektet.
Hun skal selv med på ferien sammen med Greve Nord Projektets familievejleder, projektvejleder og fem frivillige.IMG 0901
I Sundhedsplejen glæder man sig også over dansk Folkehjælps tilbud.
”Mødrene taler allerede om, hvor meget de glæder sig, og hvor meget det betyder for dem at få denne oplevelse med deres børn. Så vi er meget glade for, at dte kan lade sig gøre, at vi har kunnet hjælpe,” siger sundhedsplejerske Marianne Guldahl.
Sidste år blev der med stor succes afholdt en lignende tur for en gruppe andre familier. Både i Greve Nord Projektet og hos Dansk Folkehjælp kan man se, at det gør en stor forskel for familierne at komme afsted.

En stor forskel
”Det var så dejligt at se, hvor meget alle familierne fik ud af turen. Ikke kun mens de var afsted, men også efter vi kom hjem. Både fordi forældre og børn har været sammen om dejlige oplevelser, der kan glæde i lang tid, men også fordi de måske har fået nogle gode råd med hjem,” forklarer Dorthe Korshøj og fortsætter:
”Undervejs på ferien er der mulighed for at tale helt uformelt om trivsel i en travl hverdag, børneopdragelse, god kommunikation mellem børn og forældre osv. Forældrene kan spørge os eller de andre familier, hvis der er noget, de er i tvivl om eller gerne vil have et godt råd. Og de råd tager de jo med sig hjem.”
IMG 4980I Dansk Folkehjælp fortæller Klaus Nørlem, at de også oplever, at feriehjælpen har gode effekter på både kort og lang sigt.
”Vi kan se, hvor givende det er for familierne at få nogle gode fællesoplevelser og komme lidt væk fra de bekymringer, der følger med, når man er så presset økonomisk,” forklarer han og fortsætter:
”På den lange bane har undersøgelser, som vores rådgivende sociologer har lavet, vist, at det at holde en god ferie sammen har en særdeles positiv effekt på familiens evne til at tackle hverdagens udfordringer. Både børn og voksne får mere overskud, når de kommer væk og får nogle gode minder sammen, hvilket betyder, at de også trives bedre som familie, når de kommer hjem igen.”

En del af ferietilbuddet er også, at familierne skal deltage i en række netværksaktiviteter såsom legedage, workshops og foredrag med fokus på børneopdragelse, sund kost/levevis, fællesskab og netværk. Så også her får forældrene gode råd til en lettere hverdag med små børn.
IMG 0946

Nyhedsbrevet
Klik her for at tilmelde dig!
Please wait

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere