Hej Politi! Må jeg sidde i din bil?


Politiet siger tak for en rigtig god snak til både voksne og børn efter deres besøg i Greve Nord

Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet

Der var mange glade børn og voksne forbi politiets telt, da de var på besøg i Askerød i tirsdags.
De lokale betjente Kurt Worsøe og Ercan Yildiz og deres kollegaer havde pakket bilerne med citronmåne, kaffe, cola og flyers og var kørt ud i området for at møde borgerne i Greve Nord.

I skyggen under træerne ved legepladsen ved Dalhuset stod de klar til at fortælle om politiets indsatser og svare på borgernes spørgsmål – og dem kom der mange af.IMG 2299For de yngste beboere handlede mange af spørgsmålene om, hvad man laver som politibetjent, hvor hurtigt politibilen kan køre, hvordan udstyret og uniformerne virker og om politiet fanger mange røvere. Særligt muligheden for at komme ind og sidde i politibilen var et stort hit blandt de mange børn, der var forbi i løbet af eftermiddagen.
IMG 2288 ”Må jeg godt sidde i bilen og prøve at styre den?” spurgte en af de små drenge med store øjne og kravlede ind på førersædet, hvor han stolt sad og smilede med hænderne på rattet.

En god måde at aflive fordomme
Også de voksne havde nogle gode spørgsmål til betjentene. Bl.a. om tryghedsindsatsen i området, om Politibutikken på Greve Videnscenter og om, hvilke optagelseskrav der er, hvis man gerne selv vil være en del af politiet.
IMG 2256
En af dem, der var kommet forbi for at hilse på politiet var Ilham Qaddura fra Askerød, der var forbi sammen med sin mand og deres to børn.
”Jeg synes, at det er rigtig godt, at politiet kommer ud på den her måde og siger hej. Som beboer kan man se, at de er til stede og er gode at have i området. Man kan møde dem helt stille og roligt. Det er godt, for i et område som Askerød er der er jo desværre en del fordomme om politiet som noget farligt eller nogle ’bad guys’. Så det her er en rigtig god måde at aflive de fordomme på og vise, at politiet er ´the good guys´,” siger hun.
IMG 2267
Læs mere om politiets besøg i Greve Nord her

Hvor høj skal man være?
Faktisk har Ilham Qaddura selv gået med tanken om at søge ind hos politiet, men har droppet det, fordi hun altid har fået af vide, at hun er for lav.

Men efter en snak med politiassistent Ercan Yildiz fik hun alligevel lidt mod på sagen igen. IMG 2279
”De anbefaler en vis højde, men der kan godt gives kompensation, hvis man kan alle de andre ting, der skal til for at blive optaget. Så hvis jeg gerne vil det, skal jeg da i gang med at træne mine overarme,” griner hun til sin mand og sin søster, der også er kommet forbi med hendes børn.

Politiet: Ses vi næste gang?
Besøget var kun det første ud af en række, hvor politiet kommer ud for at møde Greve Nords beboere.

Fredag d. 28. september kl. 15-18 ved Mælkebøtten i Gersagerparken

Tirsdag d. 2. oktober kl. 16-20 ved Dalhuset i Askerød

Onsdag d. 3. oktober kl. 15-18 ved Mælkebøtten i Gersagerparken

Tirsdag d. 6. november kl. 14-17 i Askerød

Tirsdag d. 4. december kl. 14-17 i Askerød

Vi håber, at I kommer forbi og hilser på.

Læs mere om politiets besøg i Greve Nord her


IMG 2276Politiet glæder sig til at møde endnu flere af beboerne.
”Det var en rigtig god eftermiddag, og vi er meget glade for alle de folk, der var forbi og hilse på. Vi vil jo meget gerne ud og tale med beboerne i øjenhøjde og svare på spørgsmål og høre, hvad I beboere mener, er vigtigt. Vi lytter meget til, hvad I fortæller, så vi kan arbejde målrettet på at løse de udfordringer, som I oplever, siger Trine Jensen, fra forebyggelsesafdelingen i Midt- og Vestsjællands Politi og fortsætter:

”Vi i politiet er til for borgerne, og derfor er det rigtig dejligt at opleve, at folk kommer og stiller spørgsmål og fortæller os, hvad I mener. Vi glæder os allerede til næste gang,”
IMG 2261

Nyhedsbrevet
Klik her for at tilmelde dig!
Please wait

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere