Børn og voksne havde en eventyrlig dag


Eventyr, kultur og sjov gik op i en større enhed ved årets kulturfest

Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet

Lørdag vrimlede Greve Bibliotek med glade børn og voksne, der gerne ville være en del af det eventyrlige liv, som var temaet for årets store kulturfest.
Og eventyrlige historier var der nok af. Både den klassiske historie, der blev fortalt med fagter og lydeffekter, eventyr fortalt igennem fællessang, historier der blev danset, kunstneriske historier, der blev malet og mad-historie, der blev spist.
uDe mange gæster kom fra hele Greve for at være med til en fælles kulturfest, der blev åbnet af borgmester Pernille Beckmann.

”For kultur kan være så mange ting. Det er ikke kun en tur på Statens Museum For Kunst eller Thorvaldsens Museum. Kultur er også det, vi oplever, når vi har det sjovt sammen her på biblioteket i dag. Jeg har glædet mig til at komme, for i dag er en folkefest, og det er jo i høj grad også kultur,” sagde borgmesteren i sin åbningstale, inden festen for alvor startede med livemusik og fællessang med fagter og historier.

Previous ◁ | ▷ Next

En sjov dag
Årets kulturfest var også en fest for Greves børn og unge, og derfor var der dagen igennem danseoptrædener, livemusik, historiefortælling, ansigtsmaling, cupcakes, fælleslege, streetart maling, Fifa turnering m.m. Vi havde bl.a. besøg af de menneskelige robotter Robotboys, der optrådte med deres imponerende danse- og koreografishow, en sej streetart kunstner, der malede med de unge, Klub Godsets dygtige dansepiger, Nynne fra Hundige Kirke, der sang til live musik, og Ulrik Stets Hilden, der fortalte en vanvittig historie. IMG 2658
Også en verdensmester kom fobi biblioteket. Nemlig Mohamed Al-Bacha, der sidste år blev verdensmester i Fifa på PlayStation.
To af dem, der havde lagt vejen forbi det eventyrlige liv på biblioteket var 7-årige Alberte og hendes far Mathias Glavind, der bor her i Greve Nord. ”Jeg synes, det er en sjov dag. Vi har set min søsters veninder danse, det var de rigtig gode til. Og jeg har lavet en kage med pynt og farver,” fortalte Alberte og viste sin flot pyntede cupcake.
”Det er en rigtig god idé med sådan en dag til at samle folk. Det er rigtig fint, at man bare kan komme ind og være med, og at børnene kan få lov til at deltage. Der er ikke så mange fælles kulturelle ting her i området, og det har vi egentlig savnet, så jeg synes, at det er et rigtig godt arrangement,” sagde Mathias Glavind.
youtube rb1
Se Robotboys vilde dans her

Kulturfesten var arrangeret af biblioteket, Hundige Kirke og Greve Nord Projektet, og arrangørerne glædede sig over det store fremmøde.
”Vi er rigtig glade for, at folk vil være med. Der kommer folk fra hele Greve, og det er netop meningen med kulturfesten. Vi vil gerne skabe en fest, hvor folk kan hygge sig og få nogle gode oplevelser og grine sammen, uden at det skal koste noget. I dag handler det heller ikke om vasketøj eller lektier, men om at have det sjovt, så må vasketøjet vente til senere,” sagde Suzanne Magelund fra Greve Nord Projektet.

Velkommen i kulturen
Selvom gulvet i løbet af eftermiddagen var blevet godt klistret af popcorn, falafel og kagepynt blev gulvmoppen fundet frem med et smil. Det er sjette år, at Greve Bibliotek lægger rammer til kulturfesten, og det bliver ikke sidste gang.

”Vi er glade for, at vi kan lægge lokaler til sådan en dag, hvor der kommer så mange mennesker. Her på biblioteket arbejder vi jo netop meget med kultur, og vi vil rigtig gerne invitere folk ind, så de kan se, at der sker mange ting på biblioteket i hverdagen,” forklarede bibliotekar Greta Andersen, mens Hanne Hummelshøj fra Hundige Kirke fortsatte:
”Kirke og kultur hænger jo også meget sammen. Vi vil gerne vise folk, at kirken er en del af kulturlivet og samfundet i dag, og at man kan være med, uanset hvad man tror på.”

youtube rb2Se mere af Robotboys flotte show her

youtube nyn1
Se Nynne Lang Reddersen og publikum til fællessang 


Nyhedsbrevet
Klik her for at tilmelde dig!
Please wait

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere