Trygheden i bydelen: Vi løfter i flok


I Greve Nord arbejder alle parter sammen for igen at få en tryg bydel og samarbejdet virker

Opdateret: 8. oktober.
Der er fortsat stor fokus fra alle parter om igen at få helt ro på bydelen. Der har de seneste uger været et par tilfælde af skyderi i Gersagerparken og Askerød i vores ellers rolige bydel. I Greve Nord arbejder alle parter sammen for igen at få en tryg bydel. Skyderierne er en følge af den banderelaterede konflikt, der præger Nørrebro og Ishøj.
I Greve Nord er situationen mere rolig, men politiet vil gerne undgå, at situationen udvikler sig, og derfor har de oprettet en visitationszone i området. Mandag d. 8. besluttede politidirektøren i Midt- og Vestsjællands Politi at forlænge perioden for visitationszonen indtil 15. oktober. midtvestsjaelland logo
Det er naturligvis en situation, som både Greve Kommune, politiet, områdets bolig- og administrationsselskaber og Greve Nord Projektet tager meget alvorligt. Derfor har vi intensiveret det allerede gode samarbejde.

”Det er virkelig fint at opleve, hvor effektivt og velvilligt et samarbejde vi har på tværs af arbejdsområder. Det er et essentielt redskab for os som politi, at vi kan samarbejde med så mange dygtige folk i området, for det er den fælles indsats, der skal til, når en opgave som denne skal løses. Vi har set mange gange tidligere, hvor meget vi kan gøre, når vi står sammen,” siger John Jensen, der er er vicepolitiinspektør i Midt og Vestsjællands Politi.

Fælles indsats, der virker

Greve Kommunes kriminalitets forebyggende indsats (KFI) Gadeteamet, politiet, beboerrepræsentanter, Klub Godset, Arenaskolen og Greve Nord Projektet holder derfor løbende møder for at koordinere den fælles fremadrettet indsats.
Det betyder bl.a., at der vil være mere synligt politi i området, mens klubber, skoler, bolig- og administrationsselskaber og Greve Nord Projektet løbende vil kommunikere med områdets beboere - særligt børnene og de unge om situationen, så der ikke opstår misforståede fortællinger om, hvad der sker. Samtidig er kommunens kriminalitets forebyggende indsats (KFI) ved Gadeteamet opsøgende i området i forhold til at forebygge, at andre børn og unge bliver involveret i uroen.

Visitationszone
Som en del af indsatsen har Midt og Vestsjællands Politi mandag aften oprettet en visitationszone for at forebygge, at der sker mere i boligområdet. Visitationszonen gælder til og med mandag den 15. oktober. Formålet med den målrettede indsats er at kontrollere, om nogen i området besidder eller bærer våben og at forebygge, at nogen foretager strafbare handlinger. På kortet nedenfor kan du se, hvor zonen går.
visitationszone sep. 2018

Hvad indebærer visitationszonen?
I en visitationszone har politiet ret til at stoppe voksne, unge og børn og bede dem vise, hvad de har i lommer og taske samt at visitere den pågældende for at se, om alt er vist frem. Politiet behøver ikke have en særlig mistanke, før de visiterer en borger. Beboere og besøgende skal derfor være opmærksomme på, at alle kan blive visiteret.

Hvad kan vi selv gøre?
Nogle af områdets børn og unge vil helt sikkert også blive visiteret af politiet. I kan fortælle jeres børn og unge, at det sker for at øge sikkerheden i bydelen, fordi politiet vil sikre, at ingen går rundt med våben. Det er kun politiet, der bestemmer, hvem der skal visiteres.
Du kan læse mere om zonen på politiets hjemmeside her
IMG 2276

Borgmesteren bakker op
Greves borgmester Pernille Beckmann er glad for det gode samarbejde, og hun bakker op om visitationszonen.
”Jeg synes, at det er en god ide, fordi det giver mulighed for at lave en forebyggende indsats, inden det går helt galt. Det er godt set af politiet. Jeg håber inderligt, at det stopper de få, som ødelægger det for de mange. Når politiet kan lave stikprøver, kan det få de kriminelle til at tænke sig om en ekstra gang. Vi ønsker jo alle en fredelig og tryg hverdag her i Greve Nord, siger hun.

Kom og mød politiet
De seneste måneder har politiet også været ude og besøge Askerød med deres mobile politistation. Her har borgere fra hele Greve Nord kunne komme forbi og stille spørgsmål, høre om politiets arbejde, møde de lokale betjente eller bare få en hyggesnak.
IMG 2267Det vil de naturligvis blive ved med, og fra fredag d. 28. september vil man også kunne møde politiet i Gersagerparken, hvor de står klar.
”Vi vil jo meget gerne ud og tale med beboerne i øjenhøjde og svare på spørgsmål og høre, hvad I beboere mener, er vigtigt. Vi vil naturligvis gerne svare på spørgsmål om de seneste ugers ubehagelige episoder, men også helt generelt, hvad beboerne mener er vigtigt for området. Vi lytter meget til, hvad borgerne fortæller, så vi kan arbejde målrettet på at løse de udfordringer, som de oplever, siger John Jensen.

Besøg den mobile politistation
Fredag d. 28. september kl. 15-18 i Gersagerparken foran Mælkebøtten
Tirsdag d. 2. oktober kl. 16-20 i Askerød ved legepladsen ved Dalhuset
Onsdag d. 3. oktober kl. 15-18 i Gersagerparken foran Mælkebøtten
Onsdag d. 10. oktober kl. 15-18 i Gersagerparken foran Mælkebøtten
Onsdag d. 17. oktober kl. 15-18 i Gersagerparken foran Mælkebøtten
Tirsdag d. 6. november kl. 14-17 i Askerød
Tirsdag d. 4. december kl. 14-17 i Askerød

Har du spørgsmål?
Hvis du har spørgsmål vedr. indsatsen eller den nuværende situation i Greve Nord, om visitationszonen, den mobile politistation eller andet, så er du mere end velkommen til at kontakte Kurt, Ercan eller Trine fra Midt- og Vestsjællands Politi.
Kurt: 25 42 62 70
Ercan: 40 25 33 47
Trine: 22 83 60 74
signaturbillede sep. 2018

Nyhedsbrevet
Klik her for at tilmelde dig!
Please wait

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere