Super sommerferie i Skærbæk


Igen i år har Dansk Folkehjælp hjulpet familier fra Greve Nord på ferie

Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet

Det var 15 glade børnefamilier, der d. 28. juli mødtes i Askerød for at tage på ferie sammen. Turen gik til Skærbæk Feriecenter i Sønderjylland, og alle havde glædet sig rigtig til at komme afsted. Mange af børnene har aldrig oplevet et feriecenter eller set Sønderjylland, så for dem var det en ekstra stor spænding.
IMG 3868For alle familierne var ferien en meget stor sommer-gave, for de har ikke selv råd til at tage på en sådan tur.

Det er Dansk Folkehjælps særlige feriepulje, der betalte ferien, så børn og forældre på trods af et meget stramt budget havde mulighed for at komme afsted og få en masse gode timer sammen.

”Vi synes, at det er vigtigt, at alle børn får nogle gode ferieoplevelser, uanset hvordan familiens økonomiske situation ser ud. Derfor vil vi gerne støtte projekter som det her, hvor familierne kan hygge sig sammen og i fællesskab med de andre familier og få ladt batterierne op,” siger Klaus Nørlem, der er generalsekretær hos Dansk Folkehjælp.

Previous ◁ | ▷ Next


Badeland, bolcher, bowling

Det var en skøn uge for de 34 børn (i alderen 3 mdr. til 18 år) og deres forældre, og der var masser at lave. På feriecenteret var der både badeland og hoppeborg, og der blev leget vandkamp, spillet bold og løbet rundt hver dag. Der var også et bowlingcenter, der blev flittigt brugt og den ene dag havde vi endda besøg af en bugtaler.
Når der ikke blev løbet og leget, var der også mulighed for at vise sin kreative side med bolcheværksted, og der blev malet på T-shirts, tasker og sten.

En jernalder tur
Turen gik også til Rømø, hvor vi fik set Vadehavet og den helt særlige brede strand. Der er mellem 800 m og 5 km fra stranden starter til vandkanten. Mange børn og voksne var seje tog en badetur, selvom bølgerne var høje. Vi sluttede Rømø af med manér med at spise frokost og store is.
Vi var også på udflugt til Danmarks største jernaldermuseum, Hjemsted Danernes Verden, hvor vi prøvede at gå på jagt med slynge, bue og pil, var på naturlegeplads, sejlede kano. Det var en sjov dag!

Tak for en skøn ferie
Med på ferien var også to af medarbejderne fra Greve Nord Projektet og tre seje frivillige voksne fra området.
Mange tak til Dansk Folkehjælp for deres store bidrag for at give familierne en god sommerferie og Fødevarebanken for at donere dejlig mad.
Ikke mindst tak til alle glade børn og voksne, der var med på en dejlig ferie
IMG 3941

 

Nyhedsbrevet
Klik her for at tilmelde dig!
Please wait

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere