Gratis Kulturfest: Mod fjerne horisonter


Lørdag d. 21. september er der sjov for både børn og voksne på Greve Bibliotek

Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet

Klokken 12 d. 21. september er kursen er sat, turen går mod fjerne horisonter – og alle Greve-borgere er inviteret. Det bliver en festlig dag for hele familien, hvor man bl.a. kan opleve live musik, sang og dans, ansigtsmaling, popcorn og slushice, optræden med historier, spil man kan være en del af, skattejagt, café og meget mere.

Temaet for årets store Kulturfest i Greve Nord er ’Mod fjerne horisonter’, og dagen igennem vil der være mulighed for at prøve, smage, høre og føle kultur fra alle verdens hjørner.

Det hele er gratis, og alle er velkomne. Børn dog i følgeskab med voksne. Det er Greve Bibliotek, Hundige Kirke og Greve Nord Projektet, der inviterer til den årlige Kulturfest.
jKom og oplev
Kl. 12.50: Elisabeth Holtegård fortæller om sine rejser og oplevelser som lærer i Nigeria
Kl. 13.00: Godsets Dansepiger
Kl. 13.30: Mavedans
Kl. 13.50: ”Undskyld for det hele” - historie fortælling om en eventyrlig rejse med mange lig i lasten
Kl. 14.00: Suzuki Strygerne
Kl. 14.30: Rapkoncert Yukka fra Danmark har Talent
Kl. 15.00: Ungdomsskolens Musicalgruppe
Kl. 15.35: Karateopvisningyukka7Du kan også være med
Ved Kulturfesten vil vi også meget gerne feste med alle jer børn og voksne. Der vil være aktiviteter og sjov, som man kan være med til.

- Skattejagt
- Ansigtsmaling
- Lav dit eget badge
- Quiz
- Lege og sjov med Legepatruljen
- Timeline - historisk spil
- Skak med Othelloklubben
- Computerspillet Adventure LeagueIMG 4480Viser hinanden kulturen
”Her i Greve Nord bor rigtig mange forskellige nationaliteter med forskellige kulturer og ting, vi er stolte af. Det skal vi udnytte og opleve verden gennem vores naboer, venner og bekendte. Målet med Kulturfesten er at invitere hinanden ind i de forskellige kulturer og vise alle de gode ting, vi har at byde på,” fortæller Suzanne Magelund, der er aktivitetskoordinator i Greve Nord Projektet.
”Vi vil derfor gerne invitere alle med til fest og håber, at se en masse glade mennesker, der har lyst til at sejle mod fjerne horisonter sammen,” fortsætter hun.

Kulturfesten afholdes d. 21. september kl. 12-16 på Greve Bibliotek, Portalen 2. Alt er gratis. Børn i følgeskab med voksne
a


Mød sundhedspersonale hver torsdag


Hver torsdag eftermiddag kan du få en snak med en sundhedsvejleder og en kop kaffe til torsdags café

I Beboerhuset kan alle komme forbi til Åben Torsdagscafé fra kl. 13-15 og få både en hyggelig snak med de andre beboere og rådgivning om en sundere livsstil.

Greve Kommunes sundhedspersonale kommer forbi Thors Kvarter 62 og kan guide om, hvordan du du kan opretholde en aktiv og sjov hverdag, selvom du har fx KOL, type 2 diabetes eller andre kroniske sygdomme – eller bare gerne vil have et par råd til en sundere livsstil.
sundperson thors

Det er ikke nødvendigt med tilmelding, og alle er velkomne. Her er gratis kaffe og te på kanden, og vi hygger og sludrer i vores lille beboercafé.

Kontakt evt. Suzanne Magelund, hvis du har spørgsmål. Telefon: 60 35 46 67


Så er vi tilbage! Med aktiviteter og tilbud


Her efter sommerferien er vi tilbage med alle vores faste aktiviteter og tilbud

Der vil stadig være personale i Akitivitetshuset i Askerød hele sommeren. Så kom endelig ind og sig hej til os.
Her kan du se, hvornår de forskellige aktiviteter og vejledningstilbud holder sommerpause:

- Babygruppen (0-2 årige): 29. juni - 9. august

- Danskundervisningen: 19. juni - 13. august

- Fritidsjobvejledningen: 8. juli - 29. juli

- Forældrekursus + fædregruppe: 13. juni - 4. september

- Job- og uddannelsesvejledning for voksne + familievejledning: Løbende tider. Se på døren til Stamhuset 9 i Askerød, hvornår der er åben.

- Genbrugsbutikken: 19. juni - 12. august

- Gymnastik: 19. juni - 12. august

- Legepatrulje: 27. juni - 14. august

- Legestue (2-5 årige): 27. juni - 12. august

- Torsdags Åbent Hus i Beboerhuset i Thors Kvarter 62: 19. juni - 12. august

- Økonomisk vejledning: Laura fra BO-VEST: 5. juli - 28. juli + Gitte fra Dansk Folkehjælp kan kontaktes på 40 63 06 47 for tidsbestilling.

Der vil stadig være personale i Akitivitetshuset i Askerød. Så kom endelig ind og sig hej til os.

Efter sommerferien er vi naturligvis tilbage. Her kan du se den samlede oversigt over alle Greve Nord Projektets tilbud og aktiviteter - klik her

solLegepatruljen "indtager" Gersagerparken


Hver onsdag står Legepatruljen klar til at lege med børnene

Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet

Det er bare meget sjovere at lege med andre børn end at sidde og kukkelure på værelset selv. 
Derfor kan alle børn mellem 6 og 13 år hver onsdag eftermiddag fra kl. 16.30 komme og lege sammen og med Legepatruljen.
Vi mødes ved legepladserne tæt ved Mælkebøtten i Gersagerparken - kig efter os i de røde bluser.
legepatrulje gplegepatrulje i gp opslag


Bjørn passer på dig, når du bader


Du kan roligt tage en tur i vandet på Hundige Strand, for Bjørn og hans kollegaer er klar

Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projeket

Kalenderen siger sommer, og de dage solen skiner, er der ikke noget mere lækkert end en tur på stranden. Her i Greve Nord er vi endda så heldige, at vi på mindre end 15 minutter kan stå med fødderne i vandet på Hundige Strand. Med sit fine sand og klare vand er Hundige Strand et oplagt udflugtsmål, hvor man kan have en dejlig dag med familien, vennerne eller alene og bare slappe af.livred6Når man er på stranden, er det også lækkert at komme i vandet og blive afkølet, og på Hundige Strand kan du være fuldkommen tryg ved at gå i vandet. Her står kystlivredder Bjørn Sabroe Simonsen og hans kollegaer nemlig klar hver dag fra kl. 10-18 til at passe på strandgæsterne.

Vi vil helst undgå redninger
”Vi holder godt øje med stranden og gæsterne. Vi vil jo naturligvis allerhelst undgå at nogen kommer i nød, men vi er klar, hvis det alligevel skulle ske,” fortæller den 19-årige kystlivredder, der sommeren over har patruljeret på Hundige og Vallensbæk Strand.
”Strandene i landet er ret forskellige, så vi rykker rundt i løbet af sæsonen, så vi kan lære og få erfaringer fra flere forskellige strande og situationer,” uddyber han.
livred2Klokken er lidt i 10 mandag morgen, og Bjørn og hans kollegaer gør udstyret ved livreddertårnet på Hundige Strand klar. De har bl.a. flere forskellige boards, snorkler, svømmefødder og dykkerbriller, hjertestarter, iltudstyr, flag og pejlepinde og meget andet, de kan tage i brug, hvis det skulle blive nødvendigt.
”Det første, vi sætter op, er pejlepindene, for det er de vigtigste. Hvis der sker en ulykke, og vi skal i vandet med det samme, bruger vi pejlepindene til at navigere efter. Når alt udstyret er sat op, måler vi vand- og lufttemperatur, skriver i logbogen, og så er vi klar til dagen”, forklarer Bjørn.
livred8

En fed arbejdsplads
Bjørn har svømmet i rigtig mange år, og han holder meget af at være i vandet. Derfor gav det rigtig god mening for ham at uddanne sig til kystlivredder.
”Det er en fornøjelse at være på arbejde, og det er den bedste arbejdsplads. Man ved, at man er med til at gøre en forskel, hvis nogen skulle få brug for hjælp. Men man er også med til at højne badesikkerheden og forebygge ulykker. Og så kan man få lov at sidde her på stranden og nyde naturen, det kan jeg virkelig godt lide,” siger han og forklarer, at der også i jobbet som livredder er en stor del opsøgende og forbyggende arbejde.
livred4TrygFonden og Dansk Svømmeunion har nemlig udarbejdet en række råd og anbefalinger til sikker færdsel i vandet, som livredderne deler ud og forklare til både børn og voksne.

Børnene vil prøve
”Jeg kan godt lide den kontakt, vi har med gæsterne på stranden. Det er en stor glæde i mit arbejde. Vi er meget opsøgende, når folk kommer herned, for de skal vide, vi er her og passer på dem. Der er også rigtig mange børn, der synes, det er spændende at se vores dykkermasker, og at se tårnet indefra eller prøvet at sidde på boardet i vandet. Så viser vi tingene frem og fortæller, hvorfor det er så vigtigt at passe på i vandet. Det er en god måde at give børnene forståelse og respekt for vand,” forklarer Bjørn.
livred5De fem baderåd
Selvom Bjørn og hans kollegaer holder rigtig godt øje og er klar til at rykke ud, er det nemlig stadig vigtigt, at man selv er opmærksom, når man er i og ved vandet.

Husk derfor altid de fem baderåd:
- Lær at svømme
- Gå aldrig alene i vandet
- Læs vinden og vandet
- Lær stranden at kende
- Slip ikke børnene af syne

På hjemmesiden Respekt for vand kan du finde flere gode råd til en sikker og god tur i vandet

Det er livreddere livred3fra TrygFondens Kystlivredning i samarbejde med Dansk Svømmeunion,
der holder øje med gæsterne på Hundige Strand hver dag fra kl. 10-18 i ugerne 26-34.
Du kan læse mere om
Kystlivredningen her

livred1

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere

Kom og mød politiet
patruljevogn 1   web

Hver 1. tirsdag i måneden kan du møde politiet i Askerød.
Læs mere