Drenge fra Greve Nord bygger plantekasser til bydelenplantekasser1

Hver tirsdag og onsdag ankommer syv friske drenge mellem 13-16 år til Greve Nord Projektets træværksted. Klokken er 15.50 og de er allerede iført arbejdstøj og sikkerhedssko, for der er 10 minutter til, at de skal møde på arbejde. De syv drenge skal på fritidsjob i Greve Nord Projektets nyopstartede træværksted, som har til huse i Arenaskolens sløjdlokaler. Værkstedet har været i gang siden 1. september 2020.

Fra Fritidsjob til Faglært

Selvom det for drengene mest er lønnen, der trækker dem afsted efter en lang skoledag, så er de glade for at få lov til at arbejde med det, som netop interesserer dem. Flere af drengene har selv drømme om at få en erhvervsuddannelse og fremtidig beskæftigelse indenfor håndværk.

Arbejdstræning og arbejdsglæde udvikles

Udover at værkstedet er med til at udvikle drengenes håndværksmæssige kompetencer, får de også en basistræning i, hvad det vil sige at have et arbejde. Det handler i høj grad om at lære, hvordan man opfører sig på en arbejdsplads og om hvordan man taler til sine kollegaer. Derudover drejer det sig også om at blive vant til at møde til tiden, melde sig syg i god tid og at opbygge en arbejdsglæde.

Josephine, fritidsjobvejleder i Greve Nord Projektet, fortæller:

Drengene har udvist et kæmpe engagement i værkstedet. Det er nogle drenge med godt gang i, og de udviser et stort potentiale indenfor det håndværksfaglige – og så har de allerede nu udviklet sig og lært, hvordan det er at have et arbejde. Til hver arbejdsgang efterspørger de flere timer i værkstedet. Så man må sige, at de er glade for arbejdet.

Blandt unge i Greve Nord er værkstedet blevet et eftertragtet fritidsjob. Flere unge har hørt om det og ser det som et fritidsjob, der giver mening.

Fakta - jobplaneten

Drengene er mellem 13-16 år og bor fordelt i de forskellige boligområder i Greve Nord. De aflønnes af Greve Nord Projektets indsats ”Fra Fritidsjob til Faglært” under Jobplaneten. Det er medarbejdere i Greve Nord Projektet, der står for det faglige indhold og den pædagogiske indsats.

 

Plantekasser og strandstole

Drengene har indtil videre bygget plantekasser. Klub Godset har været de første glade modtagere. Herefter kom Askerød, hvor der rundt om Stamhuset nu står en række flotte plantekasser fyldt med efterårsplanter, som drengene selv har plantet. Det forventes, at også Gudekvarterne og Gersagerparken skal prydes med blomsterkasser. Kasserne skal bare lige bygges, hvorefter der skal laves aftaler med afdelingerne.

Næste projekt i træværkstedet er strandstole, så der må siges at være god tid at øve sig i at bygge nogle rigtig flotte strandstole, når vi rammer foråret 2021.

 Til selve artiklen nr 2