Tip politiet helt anonymt


Via en app på din telefon kan du tippe politiet helt anonymt

Har du set, hørt eller oplevet noget kriminelt eller utrygt? Så er det vigtigt, at du tipper politiet.
I Midt- og Vestsjællands Politi vil man meget gerne have tip og anmeldelser fra borgere, der har oplevet noget kriminelt eller føler sig utrygge.

Men da de ved, at det ikke er alle, der har lyst til at anmelde en sag med navn, er der også mulighed for at tippe politiet helt anonymt gennem en app, som du gratis kan hente til din telefon.

politi app1 lilleHent appen
Hent Appen på Apple App Store eller Google Play
På forsiden finder du Tip Politiet

Alle tip er vigtige – og politiet siger tak for dit

Ring til os:
Husk også, at du også altid kan ringe til de lokale betjente Kurt (25 42 62 70) og Ercan (40 25 33 47)
politi app3

Besøg os:
Den mobile politistation er tilstede hver 1. tirsdag i måneden fra kl. 14-17 i foran Café Ask i Askerød.

- 1. oktober
- 5. november
- 3. december

I den mobile politistation kan du tale med de lokale betjente, stille spørgsmål, høre mere om politiets indsatser i området m.m.


Kulturfesten gik verden rundt


På kun én eftermiddag kunne børn og voksne nå fra den ene ende af verden til den anden

Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet

Mavedans, arabisk rap, danske folkeviser, falafel og hummus, karate fra østen, polske kager, strygerkoncert, historier fra hele verden, skattejagt og børn sminket som farlige tigere og fine sommerfugle.
Lørdag eftermiddag sejlede masser af glade børn og voksne sammen ud til fjerne horisonter for at opleve kulturer fra hele verden.
Se filmen fra dagen her

I virkeligheden kom vi dog ikke så langt væk fra Greve Nord og Greve Bibliotek. For det var biblioteket, Hundige Kirke og Greve Nord Projektet, der havde inviteret alle interesserede til årets store Kulturfest.

Previous ◁ | ▷ Next

Nogen af dem, der havde taget turen hele vejen fra Karlslunde for at være med var Larisha og Benjamin og deres børn. Vi mødte dem, mens de var på skattejagt.

”Det er dejligt, at der bliver arrangeret sådan en dag, hvor man kan komme hele familien og lave noget andet sammen. Der er mange ting at prøve, og børnene synes, det er rigtig skægt. Vi bruger biblioteket meget, så det er også en god måde at vise dem, at biblioteket er et sted, hvor man også kan lære og lave ting og have det sjovt,” siger Larisha.

”Jeg synes, det er rigtig godt, at der er plads til, at børnene kan løbe ud og lege selv også mellem underholdningen. Der er et arrangement i børnehøjde, men hvor der også er indslag for voksne. Der er plads til alle, og vi har en hyggelig dag,” fortsætter Benjamin, inden jagten på skatten genoptages.
d2
Et meget vigtigt, meget uformelt møde

Det er 7. år i træk, der holdes Kulturfest i Greve Nord, hvor en lang række af områdets foreninger, klubber og frivillige bidrager til at skabe en hel dag med masser af sjov og skæg.
”Kulturfesten er vigtig, fordi den skaber rammerne for at lære sine naboer at kende på en hyggelig måde. Det er vigtigt, når man bor i Greve Nord, hvor der bor så mange forskellige nationaliteter og kulturer side om side. Vi har så meget at være stolte over her i Greve Nord, og det vil vi gerne vise. Her sidder folk og sludre med hinanden, og alle er velkomne. Folk kommer for at have en hyggelig dag, og vi mødes både på tværs af boligområder, religion og kultur. Så det er er meget vigtigt, men samtidig meget uformelt kulturmøde”, forklarer Suzanne Magelund, der er aktivitetskoordinator i Greve Nord Projektet, og som har været med til at planlægge alle syv Kulturfester gennem årene.
c2”Kulturfesten viser på fineste vis, hvor vigtigt det gode tværfaglige samarbejde med biblioteket, kirken og alle foreningerne er. Der ligger mange timer og kræfter i sådan en dag, og alle har knoklet for at skabe en god fest,” fortsætter Suzanne Magelund.

Biblioteket er stedet for læring og sjov
Det er blevet en stolt tradition, at Greve Bibliotek inviterer alle indenfor til Kulturfesten. Her vil man nemlig også gerne vise dem, der ikke normalt kommer, at biblioteket er meget mere end bøger.
“Vi er på biblioteket glade for og stolte over vores samarbejde med de dygtige folk fra Greve Nord Projektet. Når vi åbner biblioteket for Kulturfest igen i år, er det fordi, vi gerne vil vise, at biblioteket er for alle. Vi har Makerspace, sørøverskib, onsdagsfilm, bøger og et hav af andre tilbud. Så hvis man tror, at biblioteket ikke er for dig, så kender man ikke alle vores tilbud,” siger Ulrik Stets Hilden fra Greve Bibliotek.
g
TAK til alle frivillige

Kulturfesten ville aldrig kunne blive til, hvis ikke der var for alle de super gode frivillige, der hjælper med alt lige fra at bage kager, masser af mad, lave skattejagter, stille op med flotte show, sang og dans.
Så en kæmpe tak til alle jer, det er i høj grad jeres fortjeneste, at så mange mennesker havde en god Kulturfest.

Se filmen her

videoteaser kulturfest


BROEN giver flere børn en aktiv fritid


En ny frivillig forening giver flere udsatte børn og unge mulighed for at dyrke deres interesse

Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet

”Alle undersøgelser viser, at børn og unge har rigtig stor gavn af at være en del af et positivt fællesskab og dyrke fysisk aktivitet. Det er godt for både vores fysisk og mentale sundhed at være en del af en sportsklub eller en forening og være aktive med andre om noget, vi godt kan lide. Desværre er det ikke alle børn og unge her i området, der har mulighed for at gå til det, de gerne vil. Men det kan BROEN nu hjælpe med,” fortæller Søren Lukassen, der er børne- og ungekoordinator i Greve Nord Projektet.
broen fodbold
BROEN kan gøre en forskel

BROEN Greve er en ny frivillig forening, der arbejder for, at flere af områdets børn og unge får mulighed for at komme til at dyrke en fritidsinteresse og blive en del af en forening.
Familier, der er meget hårdt spændt for rent økonomisk eller på anden måde er særligt udsatte, kan ansøge BROEN om støtte til, at børnene kan komme til at gå til en fritidsaktivitet.

”BROEN kan hjælpe med penge til fx kontingent eller køb af udstyr, og på den måde være med til at gøre en stor forskel for de børn og unge, der ellers ikke ville have haft mulighed for at være med. Nu kan de på trods af omstændighederne få de mange positive oplevelser, der er ved at have en aktiv fritid og være en del af en forening,” fortsætter Søren Lukassen.
broen mailing 1
Mindre firkantet = flere børn
BROEN Greve er en del af den nationale forening BROEN, der både lokalt og nationalt samarbejder med kommuner, foreninger og klubber i lokalområdet. Foreningens støttemulighederne til familierne er finansieret af diverse fonde, puljer og sponsorater. Som udgangspunkt kan alle familier, der på den ene eller anden måde er dårligt stillede, søge om hjælp. Når en familie ansøger hos BROEN, skal de godkendes af en 3. part, der siger god for, at der reelt er en udsat familie.

Der findes lignende fonde, som man også kan søge, men der er ofte flere regler for, hvem der kan søge midlerne. Fx at det skal være familier med enlige forsørgere eller flygtningefamilier, at børnene kun må have en vis alder m.m. Sådan er det ikke hos BROEN. Her skal familierne kunne bevise, at de ikke har ressourcerne selv til at dække børnenes fritidsaktivitet, men reglerne er mindre firkantede, og det betyder, at flere af områdets familier får mulighed for at søge tilskud gennem BROEN.
broen idrt 2
Det SKAL sættes i gang

En af de frivillige, der skal være med til at kickstarte BROEN i Greve og få flere børn og unge ud i foreningslivet er Mehmet Zeki Dogru, der er blevet formand for BROEN Greves bestyrelse.
”Det er et fantastisk godt projekt! Jeg havde sammen med flere andre længe gået og tænkt over, hvad man kunne gøre for at hjælpe de her børn og unge, men uden at vide, hvor vi skulle få pengene fra. Så da jeg hørte om BROEN, og den store forskel, det allerede har gjort for mange børn og unge i hele landet, var jeg ikke i tvivl om, at det ville jeg være en del af,” fortæller han.

logo”Det er en virkelig dygtig og engageret bestyrelse, vi har fået nedsat, og jeg er sikker på, at alle her kommer til at knokle og gøre en kæmpe forskel i området. Jeg er ikke med, fordi jeg er politisk aktiv, men fordi jeg tror så meget på konceptet, at jeg VIL have, at det skal sættes i gang, fordi det er så vigtigt. Vi har så mange børn og unge her i Greve, der kan få gavn af BROENS tilbud. Så når det er startet op og løbet i gang, så kan jeg trække mig igen og overlade det til de andre dygtige folk i bestyrelsen,” siger han.
BROEN Greve er drevet af frivillige kræfter, og sammen med Mehmet Zeki Dogru består bestyrelsen i BROEN Greve af næstformand Simon Hermansen fra Greve Kyokushin Karate, kasserer Marianne Lausten fra Blixenklubben i Hundige, Jan Andersen fra Hundige Boldklub, Nicoline Alletorp fra FrivilligCenter Greve og Søren Lukassen fra Greve Nord Projektet.

Hvordan søger man?
BROEN Greves økonomiske støtte er forbeholdt børn og unge fra udsatte eller ressourcesvage familier, der af den ene eller anden årsag ikke har mulighed for selv at betale for børnenes fritidsinteresser.
Hvis man ønsker at søge BROEN Greve om økonomisk hjælp, skal man gøre det via deres hjemmeside
Her kan man også læse mere om ansøgningsprocessen, godkendelse af den 3. part m.m.
broen fodbold 3Støt det gode arbejde?
Hvis man vil bidrage til BROEN Greves indsats for børn og unge i Greve Nord, kan man både som privatperson eller virksomhed/fond donere penge.
Man kan støtte via MobilePay til 22582 – skriv BROEN Greve i beskedfeltet eller kontakte BROEN Greve via hjemmesiden her

broen fisk 1


Sådan bidrager Greve Nord Projektet til at øge trygheden


Samarbejde, samtaler med beboerne og forbyggende indsatser gør en forskel

Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet

Som beboer skal man føle sig tryg og godt tilpas, der hvor man bor. Det er både Greve Nord Projektet og boligorganisationernes mission. Mandag nat i sidste uge var der en eksplosion i en opgang i
Gersagerparken, og det var desværre ikke første gang, at Greve Nord oplevede hændelser som denne.

Det sidder hverken Greve Nord Projektet, politiet, boligselskaberne eller andre parter overhørig.
Derfor arbejder vi alle sammen for at stoppe kriminaliteten.
Efter de seneste uroligheder har der været spørgsmål om, hvad vi som boligsocialt projekt gør og kan bidrage med for at skabe mere tryghed og bidrage med at mindske kriminaliteten.

Torsdag d. 5. september mødtes politiet, Gersagerparkens to afdelingsbestyrelsesformænd, driftsledere, Gadeteamet og Greve Nord Projektet derfor for at drøfte, hvordan vi kan styrke vores i forvejen gode samarbejde, så alle kan føle sig trygge ved at bo i Greve Nord.
BoligsocialtEn af Greve Nord Projektets vigtigste roller at bidrage til at styrke samarbejdet og koordineringen af de indsatser og aktiviteter, der er i området.
Både efter eksplosionen i sidste uge og ved flere af de tidligere episoder har Greve Nord Projektet derfor i samarbejde med politiet inviteret alle relevante parter til møder om, hvad vi kan gøre for at dels at informere beboerne i den aktuelle situation, dels at diskutere, hvad vi kan gøre for at forebygge lignende ubehagelige episoder.

”Vi skal som boligsocialt projekt ikke lave politiarbejde, men vi kan bidrage med andre ting. Fx at være med til at koordinere politiets, gadeteamet, boligafdelingerne m.fl. og egne indsatser og derved skabe samspil, så vi sammen kan gøre noget og bruge hinandens viden og ressourcer,” siger Majken Rhod Larsen, der er sekretariatsleder i Greve Nord Projektet.
politi gpStor hjælp for politiet
Hos Midt- og Vestsjællands Politi er de ikke i tvivl om vigtigheden i samarbejdet mellem alle parterne i Greve Nord.
”Samarbejdet med Greve Nord Projektet gør en stor forskel for, at vi som politi kan lave vores arbejde bedst muligt. Det er et vigtigt værktøj, at vi kan samarbejde med viden om området og kommunikationen og kontakten til beboerne. Det er projektmedarbejderne der sammen med lokalbetjentene har den daglige gang i området og kontakt med beboerne. De har derfor bedre erfaring med, hvordan vi kan informere beboerne, hvilke kommunikationskanaler, der virker osv.,” forklarer John Jensen, der er er vicepolitiinspektør i Midt og Vestsjællands Politi.

John Jensen fremhæver sidste års oprettelse af visitationszone som et eksempel på, hvor samarbejdet var en succes. Han fortæller, at der allerede samme dag, som zonen blev indført, blev der holdt et møde mellem politi, Greve Nord Projektet, Greve Kommune, driftslederne fra ejendomskontorerne, afdelingsbestyrelser, skoler, hvor der blev lagt en plan for, hvordan det bedst muligt kunne kommunikeres ud til beboerne. Samme eftermiddag var det fælles informationsbrev delt ud i alle opgange og postkasser og til børn og forældre i skoler og klubber.
pol samarb”Vi er meget afhængige af Greve Nord Projektet m.fl. for at kunne rykke så hurtigt og dermed give borgerne den bedste service. Hvis vi ikke havde haft den fælles indsats, var der gået et par dage før et sådant brev kunne være kommet ud, siger han og fortsætter:
”Ligeledes er det en stor hjælp, når vi er ude med den mobile politistation hver måned, for vi skal også gøre folk opmærksomme på, at vi er der. Og her er Greve Nord Projektets hjemmeside og facebook helt klart med til at gøre borgerne opmærksomme på, at vi er til rådighed.”

Samarbejdet med afdelingsbestyrelserne
Senest har det været meget ubehagelige episoder med eksplosioner og skyderi i Gersagerparken, der har været årsag til øget akut samarbejde på tværs af boligorganisationer, politi og Greve Nord Projektet. Derfor ser afdelingsbestyrelserne frem til mødet torsdag.politi ask”Vi er glade for samarbejdet med Greve Nord Projektet, når der sker sådan noget. Vi ved godt, at de ikke bare sidder med hænderne i skødet, men også arbejder for, at det skal blive bedre. Men det er vigtigt for os, at der sker noget mere. Beboerne er frustrerede, for de mener ikke, der gøres nok.
Vi forstår godt, at Greve Nord Projektet ikke kan og skal lave politiarbejde, men arbejder mere med forebyggelse. Så vi er nødt til at se på, hvad der tidligere har virket, dengang det var Askerød, der havde samme udfordringer. Hvad gjorde man der? Og kan vi gøre de samme ting her hos os?”, siger René Kloe, der er afdelingsbestyrelsesformand i Gersagerparkens ene afdelingsbestyrelse.

Det lange, seje træk
Majken Rhod Larsen er enig og uddyber, at effektivt samarbejde på tværs var afgørende, da man for år tilbage satte som fælles mission at forbedre trygheden i Askerød.

”Vi ved, at det er samarbejdet og den helhedsorienterede indsats, der virker. Selvom det kan være svært at se resultatet lige med det samme. Effekterne er i nogle tilfælde mere langsigtede, så der er faktisk mange indsatser i gang for at mindske kriminaliteten i Gersagerparken og Greve Nord, selvom det måske ikke ser sådan ud ved første øjekast,” forklarer hun, og henviser bl.a. til den generelle vejledning til både forældre og unge og mere specifikke kontakt til de familier, der har udfordringer.
billedecollage


Politiet er på besøg hver måned


Hver måned er den mobilepolitistation i Greve Nord, og du er velkommen til at komme forbi

Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet

Den mobile politistation er tilstede hver 1. tirsdag i måneden fra kl. 14-17 i foran Café Ask i Askerød.

I den mobile politistation kan du tale med de lokale betjente, stille spørgsmål, høre mere om politiets indsatser i området m.m.
Politiet er her:
3. september
1. oktober

5. november
3. december

Du kan også altid ringe til de lokale betjente Kurt (25 42 62 70) og Ercan (40 25 33 47)
patruljevogn 1   web
signaturbillede sep. 2018


Dagbog fra den sjoveste beboerferie


Børn og voksne sad næsten ikke stille i en uge, der var for meget sjov og hygge

Den årlige beboerferie for familier fra hele Greve Nord gik i år til lejren Klitten i Sæby. 50 glade børn og voksne stod klar med kufferter og store smil, da bussen hentede dem i Askerød d. 5. august.

Beboerferie - Dag 1:
Så nåede vi til Lyngsø! Først en bustur fra Hundige til Sj. Odde, så en dejlig sejltur til Aarhus og til sidst en begivenhedsrig bustur til skønne Nordjylland.
Turen endte nemlig i første omgang knap 5 km før vores lejr, da chaufføren ved en fejl fik sat os af på den forkerte adresse.
Før vi opdagede fejlen, var vi nået 1,5 km ud af en grusvej med al vores bagage under armen. Humøret steg dog igen, da en sød lokal dame hjalp os på rette vej og kørte os tilbage, så vi kunne blive samlet op og kørt til vores rigtige endestation.

Det viste sig, at det var os selv, der var kommet til at give buschaufføren en forkert adresse, men det lykkedes, og vi er så glade for at være her.  Alle tog den ekstra omvej med højt humør, seje folk!
Efter vi var kommet på plads, har vi leget, badet, fundet konkylier på stranden og spist spaghetti kødsovs i lange baner.
Til aften har vi spillet spil og leget, inden vi vender snuden mod dynerne og ser frem endnu en dejlig dag i det nordjyske. I morgen står den på strand og hoppeborg og mere sjov.

Previous ◁ | ▷ Next


Beboerferie Dag 2:
Det har været endnu en skøn og fantastisk dag med sol og masser af oplevelser. Vi fik hoppeborg leveret efter morgenmaden og slog derefter et smut forbi vores dejlige strand, der pludselig blev fyldt med havfruer og havmænd
Efter frokost var det igen tid til masser af hop i hoppeborg og hygge, latter, spil og kammeratskab.
Da vi havde spist aftensmaden var det konkurrencetid, og hold 3 vandt de 5 poster i fin stil.
Så skulle der laves bål og snittes grene til bål og snobrød.  Alle hyggede sig sammen, og sad i små grupper og nyder hinandens selskab. Køkkenet har summet af liv og folk kan slet ikke lade være med at hjælpe. Alle passer hinandens børn, og vi er som en stor familie - det bliver helt kedeligt, når vi skilles. Onsdag skal vi til Faarup Sommerland! Jubiiiii!

Beboerferie Dag 3:
I dag onsdag stod vi op til en ‘lidt solskin men mest regnvejsdag’ med masser af spændning, for i dag gik turen til Faarup Sommerland. Ud til en småvåd park og igang med forlystelser i massevis. Lidt regn skulle da ikke stoppe os!
Vi mødtes til Isstævne kl.13, og derefter tog vi til vandland, hvor alle gav den max gas.
Alle de vilde rutsjebaner blev prøvet af mange gange, lige indtil vi fik næsten blå læber, men det var bare så sjovt, at vi ikke mærkede det - men til sidst var det vidst på tide at tage hjem.
Vi havde en skøn dag med perioder med både sol og regn, så alle var trætte og tog en lur på vej hjem.
Lasagnen smagte pragtfuldt og festudvalget gik afsides for at planlægge morgendagens festivitas! Wauw hvor vi glæder os!
Nu er bolledejen til imorgen sat på køl, og alle hygger før sengetid.

Previous ◁ | ▷ Next

Beboerferie Dag 4:
Dagen startede godt med masser af lækre hjemmebagte boller. Team Ungs stod for vores fest, der strakte sig ud over hele dagen. Fantastiske udendørs konkurrencer med arm og mavebøjninger, vandballoner, løb og slikposer.
Shawarma og pitabrød til frokost, så vi havde mere energi til endnu mere leg og strandtur. Der blev bagt over 100 pandekager, mums hvor de smagte.
Lækker aftensmad og så blev der pyntet op.  Festen var hygge for de voksne og stopdans, limbo og sjov for børnene. Så var det båltid med snobrød og endelig natløb i bælgragende mørke (hvilket var liiiidt farligt) og vaffelis!
Nøj hvor er vi trætte og glade. Sikke en fest tak til Team Ung, der har stået for denne dejlige dag.

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere

Kom og mød politiet
patruljevogn 1   web

Hver 1. tirsdag i måneden kan du møde politiet i Askerød.
Læs mere