Åbningsfest og grill i Nabohaven


Beboerne indviede den nye grillplads i Nabohaven med en fest

Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet

Igen i år kan alle nyde den flotte Nabohave med krydderurter, jordbær og blomster, der er anlagt i Thors Kvarter. Haven og højbedene står så fint, og i år er der også blevet anlagt et fint stort grillsted, hvor beboerne kan grille.

Previous ◁ | ▷ Next

Nabohaven og den fine nye grill blev åbnet med en hyggelig aften, hvor der blev grillet masser af dejlig mad, sludret, leget og hygget.

Da alle havde spist, blev grillen ledig til desserten... pandekager lavet på grillen. De var en stor succes hos både børn og voksne.

Nabohaven i Thors Kvarter bliver passet af en gruppe frivillige beboere, der sørger for at vande, luge, plante og holde bedene fine, så vi alle kan nyde den. En stor tak til dem og deres kæmpe arbejde.


Beboerportræt

Sven leger med ordene


Sven Greve er frivillig danskunderviser, fordi han gerne give sin glæde ved ord videre

Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet

”Ja, jeg er jo nok lidt en gammel sprogspasser, men på den gode måde. Jeg kan godt lide det danske sprog og de mange muligheder i det. Den glæde vil jeg gerne give videre til andre, der ikke kender sproget så godt,” fortæller Sven Greve.
Hver onsdag eftermiddag sidder han klar i lokalerne i Gersagerparken 71 til at hjælpe voksne med deres lektier fra sprogskolen eller ekstra danskundervisning.

”Jeg vil gerne give noget af alt det tilbage, som jeg selv har fået i mine skoleår, for jeg har taget meget godt med mig derfra. Det var afgørende for mig, at jeg havde en god lærer, der lærte fra sig på en god måde, så man blev nysgerrig på mere. Og det er det, jeg også gerne vil,” siger Sven, der bor i Gersagerparken sammen med sin kone.
sven greveDejligt at kunne gøre en forskel
Inden Sven startede som frivillig danskunderviser havde han gået og tænkt på, hvad han skulle kaste sig over. Han ville gerne være frivillig og hjælpe, men han var i tvivl om, hvad det skulle være.
”Jeg er uddannet inden for IT, så jeg er jo ikke lærer. Men jeg har undervist voksne i kommunikation, og jeg er god til sprog. Jeg taler dansk, engelsk, svensk, norsk og tysk og kan gøre mig forståelig på italiensk og spansk. Jeg har altid leget med ord på dansk, og jeg skriver lejlighedssange, så jeg er vant til at tænke kreativt med ord og sprog,” siger Sven og fortsætter:
”Så da jeg så, at Greve Nord Projektet søgte frivillige danskundervisere tænkte jeg: Det er da det, jeg skal.”
Sven startede først et par gange som vikar på et af de eksisterende danskhold, og der fik han hurtigt mod på mere.
”Det var så dejligt at opleve, at man kunne være med til at rykke noget og se en udvikling hos deltagerne,” forklarer han.

Vigtige ordvalg
Derfor har Sven nu et ugentligt hold i Gersagerparken 71 fra kl. 15 hver onsdag. Det er gratis at komme på holdet, og Sven kan hjælpe med mange forskellige ting. Udover at kunne hjælpe med lektiehjælp, øver han dansk tale og skrift, så deltagerne kan blive mere sikre i det danske sprog.
”Her er det ikke så vigtigt, om man husker den helt rette endelse eller siger den/det. Det er vigtigere, at man bare får talt og øvet sproget. Vi taler også om, hvordan man bruger de forskellige ord. For man kan komme ud i mange dumme misforståelser, hvis man kommer til at bruge et forkert ord uden at vide, at det har en anden uofficiel betydning,” forklarer Sven.
bogstaverHan giver et eksempel med en ung mand, som han hjalp med at skrive et svar tilbage på en henvendelse fra kommunen. Den unge mand havde skrevet, at han ’forventede at være til mødet kl. 12.’.
”For ham var det en bekræftelse. Han var ikke klar over, at ordlyden i ’forventer’ kunne få det til at lyde upræcist. Så det fik vi hurtigt rettet og talt om. Men det viser bare, hvor svært det er. For hvor skulle han kende den værdiladning i ordet fra?” siger Sven.

Et hold for mænd
Sven planlægger sammen med Greve Nord Projektet at starte et nyt dansk-hold op, der kun skal være for mænd. I Greve Nord bor en del uddannede mænd, der ikke kan komme i arbejde, fordi deres danske sprogkundskaber ikke rækker.
”Derfor har de svært ved at præsentere sig og deres kvalifikationer. Men på et samlet hold kan de både hjælpe hinanden indbyrdes, og jeg kan hjælpe med min viden. Jeg vil jo meget gerne hjælpe dem videre, så de kan finde et arbejde og en hverdag, hvor de kan bruge deres uddannelser og evner fra hjemlandet,” siger Sven.


Jeg stemmer fordi…


For at få flere beboere til at stemme til Folketingsvalg har Greve Nord Projektet sat gang i en kampagne

Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet

”Hej nabo! Husk, at det er på onsdag, at vi skal stemme til Folketingsvalg! Det er vigtigt, at vi stemmer, ellers får vi ikke indflydelse.”
Hvis man ikke lige havde tænkt sig at stemme til Folketingsvalget d. 5. juni, kan en påmindelse som den her måske gøre en forskel.

Derfor har den boligsociale helhedsplan Greve Nord Projektet igangsat en indsats for at få flere af beboerne i Greve Nord til at stemme. Indsatsen består af et informationsmøde, en løbende facebook-kampagne og udnævnelsen af en række beboere som valg-ambassadører, der på forskellig vis kan opfordre deres naboer, venner og familie til også at stemme.
collageVigtig indsats
Der er behov for en ekstra indsats for at få netop beboerne i Greve Nord til at stemme idet stemmeprocenten i området desværre er lavere end i resten af valgkredsen.
Ved seneste Folketingsvalg i 2015 var stemmeprocenten for den samlede Greve-kreds 87,4 %, mens den for stemmestedet Arenaskolen var 79,7 % og 78,2 % for stemmestedet i Hundigehallen, hvilket dermed var den laveste i kredsen. Det viser tal fra KMD.

Samtidig viser opgørelser fra tidligere år, at stemmeprocenten på landsplan er væsentligt lavere blandt den unge del af befolkningen, borgere med de laveste indkomster og indvandrere og efterkommere (kilde: Altinget).
”Derfor vil Greve Nord Projektet gerne være med til at sætte fokus på, hvorfor det er vigtigt, at man stemmer, og hvad det egentlig er, man får indflydelse på. Vi er naturligvis apolitiske, og opfordrer på ingen måde til, hvad folk skal stemme bare at de stemmer,” siger Majken Rhod Larsen, der er sekretariatsleder i fra Greve Nord Projektet.
Hun fortæller, at Greve Nord Projektet derfor også har valgt at lægge sig op ad den eksisterende kampagne fra BL – Danmarks almene boliger.
plakat BL… fordi jeg kan gøre en forskel
Ved infomødet d. 22. maj kom beboerne med flere gode grunde til, hvorfor det er vigtigt at stemme. Heriblandt: fordi man kan, fordi det er vigtigt, fordi man får medbestemmelse og fordi, man ikke bagefter brokke sig over beslutningerne, hvis man ikke har stemt.
De fremmødte beboere, der meldte sig som valgambassadører, var både af dansk og anden etnisk herkomst, og de havde masser af gode argumenter, som de ville gå videre ud til deres netværk med.
”Jeg vil foreslå mine naboer i området, at vi kan følges ned og stemme. Hvis nogen så ikke ved, hvor det er, eller er usikre på, hvordan det foregår, så kan jeg vise dem det,” sagde en af beboerne.

Vi kan ikke tage æren
Når valgstederne lukker d. 5. juni kl. 20.00 og stemmerne er talt op, bliver det ikke kun spændende at se, hvordan stemmerne fordeler sig på de forskellige partier, men også om flere har stemt ved valgstederne i Greve Nord denne gang.
”Vi håber, at stemmeprocenten for de to valgsteder her i området er steget. Hvis den er, kan vi jo ikke tage æren for det. Der er rigtig mange faktorer, der kan påvirke den slags. Men succeskriteriet for os er helt enkelt, at flere beboere har stemt, og at vi måske har kunnet være med til at bidrage til det,” siger Majken Rhod Larsen.
face skilt 2


”Man tænker mere over tingene, når de ligger på et lækkert beat”


Tessa fra Askerød er godt på vej til at blive en af Danmarks næste store kvindelige rapper

Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet

”Man kan sige nogle ting med musikken og tage nogle emner op, der ellers kan være svære at tale om. Men hvis tingene bliver sagt ind over et lækkert beat, som man hører og går og synger for sig selv mange gange, så tænker man mere over det. Det rammer en på en anden måde, og man kan bedre forholde sig til det,” forklarer 21-årige Tessa.
tessa4Den unge pige fra Askerød har meget på hjerte, og hun arbejder målrettet for at bruge sin stemme, sine beats og sin rap som en måde at sende alle disse ting ud til resten af verden.

”Min helt store drøm er at kunne leve af min musik og måske lave film også. Man drømmer jo altid om at blive en af de helt store internationale stjerner. Jeg håber virkelig, at jeg en dag bliver lige så stor som de rappere, jeg har hørt og beundret siden jeg var en lille pige. Der er langt endnu, men jeg tror sgu på det, og jeg tror på mig selv,” griner hun.
Faktisk har Tessa allerede opnået en ret stor milepæl på vejen. En af hendes freestyle numre er blevet spillet på den landsdækkende radiokanal P3 i programmet Pelles Panel, hvor hun også fik meget ros med på vejen af folk, der har været i musikbranchen i mange år.
”Jeg var helt oppe og flyve, og jeg dansede bare rundt. Det er så vild en følelse at kunne høre sin egen musik i radioen – og så endda på så stor en kanal som P3,” siger hun.

Over 100.000 visninger
Tessas næste skridt op ad den danske rap-trappe er, at endnu flere skal kende hendes musik. Hun bruger bl.a. Instagram som promoveringskanal til at vise folk, hvem hun er, og hvad hun kan. På sin Instagram konto Tessa_okay lægger hun billeder og videoklip op, hvor hun optræder.
tessa6Der er endnu ikke tale om hele musiknumre, men kortere rap-sekvenser og freestyle rap, og der er rigtig mange inde og høre hendes musik og se, hvem den nye unge dame i miljøet er.

”Det er fuldkommen overvældende. Indtil videre har der været mere end 100.000 visninger af min profil, og folk deler mine videoer på deres egen konto, så det bliver spredt ud til endnu flere. Jeg er dybt taknemmelig og stolt over, hvor godt folk har taget imod mig og min musik,” siger hun.
Hun fortæller, at responsen primært har været meget positiv, men at der også kommer hård kritik.
”Selvfølgelig er der altid nogen, der ikke bryder sig om det, man laver eller ikke kan unde en succesen, og det giver de også klart udtryk for. Men det tager jeg mig på ingen måde af. Dem er jeg ligeglad med. Tværtimod er der rigtig mange, der fortæller mig, at de synes, at det er fedt, det jeg laver. Både venner og familie, men også folk, jeg ikke kender og endda fra folk i det danske rap-miljø,” fortæller Tessa.

Ros fra de store
På flere af Tessas Instagram videoer kan man ganske rigtigt se, at der er rigtig mange, der følger hendes Instagram inklusiv nogle af Danmarks rigtig tunge drenge indenfor rap og hiphop-genren. Bl.a. L.O.C. og Suspekt-drengene.
”Jeg kan slet ikke beskrive, hvor fedt det er at få anerkendelse for mit arbejde af nogle af de kunstnere, der har gjort rap populært i Danmark,” siger hun.
De seneste måneder har Tessa samarbejdet med den kendte rapper, Jesper ”Livid” Helles, der tror så meget på hendes talent, at han har taget hende under sine kyndige rap-vinger. Faktisk var det Jesper, der tog kontakt til Tessa, fordi han mente at kunne spotte et potentielt talent.tessa5

”Jeg har arbejdet i branchen i mange år, så jeg ved, hvad jeg skal se efter. Jeg så Tessas videoer, hvor hun mimede med på kendte rapperes numre. Og det var hun virkelig god til. Hun gjorde ting, der er teknisk svære indenfor rap. Samtidig havde hun en virkelig god attitude, som jeg kunne se, var ægte. Det var ikke noget, hun spillede, det er sådan, hun er,” fortæller Jesper og fortsætter:
”Jeg tænkte: Hvis hun rent faktisk også selv kan rappe, så er der rigtig stort potentiale her. Det var jeg nødt til at finde ud af. Derfor kontaktede jeg Tessa for at høre, om hun ikke ville være med i projektet Urban Grrls. Det viste sig, at min mavefornemmelse havde været helt rigtig. Tessa er virkelig dygtig, hun kan nogle tekniske ting, som det kan tage rigtig mange år at lære.”

Urban Grrls
Urban Grrls er et workshopforløb for unge kvinder med spirende talent og interesse for rap, hiphop og r’n’b, hvor de kan få hjælp og nye værktøjer til at arbejde videre med deres musik.
Jesper er projektkoordinator og instruktør på workshoppen, der blev afholdt af Musikmetropolen m.fl., og han ville gerne have Tessa med som en af de 24 unge talenter, der fik mulighed for at være med på workshop-projektet. (læs mere om Urban Grrls her)

En dag fik Tessa en besked fra Jesper, der opfordrede hende til at melde sig til Urban Grrls.
”Jeg var helt starstruck. Tænk, at den ”Jesper Livid” kontaktede mig. Det var jo kæmpe stort. Så naturligvis sagde jeg ja, og det har jeg ikke et sekund fortrudt. Jeg har lært så meget af at være med, og Jesper og Karen Mukuba, der også er instruktør, er fantastisk til at hjælpe mig. De er jo begge sindssygt dygtig rappere. Jesper hjælper mig både med rappen, men også med hvordan jeg skal promovere mig på de sociale medier og i musikbranchen, siger Tessa.
tessa7Billede fra Urban Grrls. Fotograf: Nicolai Westh
Urban Grrls er et projekt finanseret af kommunerne i Musikmetropolen og skabt i samarbejde med Ishøj Kulturskole, Ishøj Ungdom, Ballerup Musik- og Kulturskole, Ung i Gladsaxe, Gladsaxe Musikskole, ABC – Albertslund, Bakkens Hjerte Albertslund og Beats by Girlz


Som en del af Urban Grrls har Tessa sammen med en gruppe andre piger, der kalder sig ’Bitches with Attitide’ lavet et nummer til en EP, der udkommer i slutningen af maj, og Tessa glæder sig til at præsentere den for folk.
”Den er blevet helt vildt fed! Alle pigerne gør det så godt, og det lyder virkelig lækkert. Jeg håber, at den sammen med de videoer, jeg selv lægger ud på Instagram, kan være med til at vise de rigtige folk i musikbranchen, hvad jeg kan,”

Nicki Minaj i Askerød
Tessas helt store rap-idol er den kvindelige rapstjerne Nicki Minaj, og Tessa kan alle hendes tekster og beats, for hun har rappet med på dem, siden hun var teenager. Efterhånden som Tessa blev bedre og bedre begyndte hun at optage videoer af sig selv, mens hun rappede og preformede og lægge dem på YouTube. Det var sådan hendes musikkarriere startede.
”Jeg har altid gået og rappet derhjemme, så på en måde har jeg øvet mig i rigtig mange år uden egentligt at vide, at jeg øvede mig. Både på Nicki Minaj, men også rigtig mange andre kunstnere. Det var meget vigtigt for mig, at det var helt synkroniseret med originalen, når jeg mimede teksterne og spillede med på attituden på videoerne,” forklarer Tessa.tessa1

Fra teenageværelset i Askerød tog det hele fart, og selvom Tessa i dag både skal have tid til at passe sit arbejde og lave sin musik, er der ingen tvivl om, hvad hun helst vil:
”Jeg vil leve af at lave musik. Jeg vil råbe verden op, og jeg vil røre og motivere andre med min musik. Det er drømmen.”
”Men jeg bliver altså boende i Askerød. Det er mit hjem, og jeg elsker at bo her. Så selvom jeg bliver en stjerne, flytter jeg ikke herfra. Så flytter jeg bare ind i en af de helt store lejligheder oppe i toppen af husene i stedet,” griner hun.

En lille pige i en mandeverden
Det er alment kendt at både den danske og internationale hiphop og rap-verden primært består af mandlige artister. Det vil Tessa gerne gøre op med.
”Da jeg var yngre, var der ikke særlig mange kvindelige rappere. Der er kommet flere de seneste år, men vi er stadig i undertal. Jeg tror, at det er fordi, kvinder skal kæmpe mere i netop den her musikgenre end mænd. Som kvindelig rapper er der en del mænd, der vil pille dig ned bare fordi, du er kvinde. Enten fordi, de mener, at man blander sig på deres territorium, eller fordi man reelt er bedre end dem. Det kan de virkelig ikke lide,” siger Tessa, mens hun trækker på skulderen og fortæller, at kønsdiskriminationen tværtimod får hende til at kæmpe endnu hårdere.

”Jeg vil gerne være en inspiration for andre unge piger for, at de skal gøre det, de gerne vil. Hvad enten det er at rappe, tage en ”mande-uddannelse” eller noget andet. Jeg vil gerne vise, at det kan lade sig gøre for en pige fra Hundige at blive en stor stjerne,” forklarer hun.
tessa3Jesper fortæller, at rap og hiphop-lytterne normalt er 70 pct. mænd og kun 30 pct. kvinder. Men for Tessas musik er det næsten 50/50 procent. Det kan de se på hendes Instagram, der viser, hvem der har afspillet videoerne.
”Det viser jo, at Tessa også taler til kvinderne med sine tekster og sin person. Det er ikke mange, der kan det,” forklarer han.
”Jeg tror, at det er fordi mange piger kan kende noget af sig selv i mig og de emner, jeg rapper om. Fx det med at man skal passe på ikke at lade sig forblænde af en fyr, der i virkeligheden kun vil i bukserne på en. Eller at piger også godt kan bestemme og være chefer,” siger Tessa og uddyber:
”Det var ligesom det, jeg sagde i starten. Man tænker mere over tingene og lytter mere til ordene, når man hører dem igen og igen, fordi man synes, det lyder fedt sammen med beatet.”

Det nye pigesprog
Det er ikke kun mændene, der bliver sat på plads i Tessas tekster, hvis de stikker næsen for langt frem. Det gør pigerne også, hvis de ikke opfører sig ordentligt.

”Jeg er så træt af, at nogle piger er sådan nogle kællinger overfor hinanden. Vi bør da bakke hinanden op og holde sammen mod drengene i stedet for at stikke hinanden i ryggen eller ikke unde hinanden noget godt. Jeg er af den holdning, at man ikke bliver bedre af at pille andre ned. Jeg synes, at der bør laves et nyt pigesprog mellem os piger, hvor vi taler hinanden op i stedet. Det budskab går også meget igen i mine tekster,” siger hun.
IMG 6364

Næste mål: Pladekontrakten
Tessas næset mål er meget klart: Hun vil meget gerne have en pladekontrakt, og hun ved godt, at det kræver hårdt arbejde at slå igennem som rapper. Derfor er hun i gang med at finpudse flere musiknumre, beats og tekster, som hun vil lægge ud på sin Instagram Tessa_okay.
”Jeg er stadig ved at finde helt min egen stemme og stil, men jeg er også stolt af det, jeg lægger ud. Det er vigtigt for mig, at det er i orden og ikke virker amatøragtigt. Det er ikke mig. Jeg er helt igennem ambitiøs, når det kommer til min musik, for jeg giver så stor en del af mig selv i min musik, så det skal bare spille fuldkommen. Jeg glæder mig bare til at vise endnu flere mennesker, hvad jeg kan og sætte kvindelig dansk rap op på siden af de mange vanvittig dygtige mandlige rappere, vi har herhjemme,” smiler hun.Brug din stemme til Folketingsvalget


Greve Nord Projektet opfordrer alle til at stemme til Folketingsvalget 5. juni
collage
 Vi har behov for jeres hjælp!

Greve Nord er det sted i kommunen, hvor færrest stemmer. Det er rigtig ærgerligt, for det betyder mindre mulighed for at påvirke fremtidens Danmark.
Derfor vil vi i Greve Nord Projektet gerne have flere borgere til at stemme.
Vi håber, at I vil hjælpe med at fortælle jeres naboer, venner, kollegaer og alle andre, hvorfor det er vigtigt, at man stemmer til et folketingsvalg.

Hvad kan du/I gøre:
1. Vær ambassadør
Du kan være selvudnævnt  valg-ambassadør og være med til at gøre en forskel ved at inspirere andre til også at stemme. Hvordan og hvor meget du gør det, er helt op til dig. Hver en indsats tæller.
Vi giver dig en række redskaber – og værdsætter din indsats.

2. Valget er anonymt og personligt
Hvem man stemmer på, er ens eget personlige valg – det vigtigste er, at man stemmer.
Greve Nord Projektet og indsatsen for at få flere borgere til at stemme er apolitisk. Vi opfordrer udelukkende til, at man stemmer, ikke hvad man stemmer.

Det handler derfor heller ikke om, at du som ambassadør skal fortælle andre, hvad de skal stemme, eller hvad du mener, at de skal stemme. Din fineste opgave er ”bare” at opfordre dem til at stemme.


Team Ung gør Greve Nord sjovere og klogere


Et nyt ungeråd af fire piger har sat sig for, at der skal laves flere arrangementer for områdets unge

Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet

”Det er jo os unge, der bedst ved, hvad der bliver snakket om blandt unge. Det er jo ikke altid sikkert, at voksne ved det. Derfor giver det god mening, at det er unge, der laver arrangementer for andre unge,” siger Marwa Ismail, der er en af de fire piger, der tilsammen udgør Team Ung.

Team Ung består af 13-årige Sila Firinci, 15-årige Heva Manla og søstrene Lina og Marwa Ismail på henholdsvis 18 og 16 år. De bor i Gersagerparken og Gudekvartererne, så de kender mange af de andre unge i Greve Nord. Pigerne er gået sammen fordi, de gerne vil arrangere både debataftener om alvorlige emner og sjove aktiviteter for alle de unge på 13-20 år, der bor i bydelen.team ung 3

 Fra venstre: Sila Firinci, Lina Ismail, Heva Manla, Marwa Ismail

 Mobning og lattergas
Team Ung har afholdt to velbesøgte temaaftener for områdets andre unge, siden de i starten af året blev dannet i samarbejde med helhedsplanen Greve Nord Projektet. Ved den første var der oplæg om julemærkehjem og mobning, mens der ved den anden blev talt om stoffer og kriminalitet.

”Der er mange unge, der ikke ved, hvor farligt det fx er at tage lattergas eller ryge hash. De kender ikke alle konsekvenserne eller hvordan, det kan ødelægge ens liv. De der gaspatroner ligger over alt, og der er mange, der bare gør det, fordi vennerne gør det. Derfor er det et meget vigtigt emne at tale om,” forklarer Lina Ismail.
Team Ung pigerne havde spurgt misbrugsvejlederne fra hhv. Greve Nord Projektet og Greve Rusmiddelcenter, om de til debataftenen ville fortælle de unge om de forskellige konsekvenser.
team ung 4
”Det gør en forskel, at det er os som unge, der holder det. Så tror vi, at der kommer flere. Hvis det var kommunen, ville mange unge være bange for, om folk så troede, at de tog stoffer, fordi de var der. Men når det er os, kan man mere lettere komme med sine venner,” siger Marwa Ismail.

Hos Greve Nord Projektet bakker man meget gerne op om Team Ungs indsats.
”Det er et rigtig godt initiativ fra pigerne. Der er ingen tvivl om, at det gør en forskel, at de er de unge selv, der planlægger og afholder arrangementerne. De kan få mange flere unge med, end hvis det var os, der afholdt et debatarrangement om de her alvorlige emner. Derfor hjælper vi meget gerne med det, vi kan fx finansiering af arrangementerne, så det kan være gratis at deltage. Pigerne er super gode til at planlægge, og langt hen ad vejen er vi bare med i baggrunden,” fortæller Søren Lukassen, der er ungekoordinator i Greve Nord Projektet.

Folk kan komme til os
De fire Team Ung piger er meget opmærksomme på, at Team Ung er for alle unge i området, der har lyst til at være med eller har en idé.
”Det er vigtigt, at det er et emne eller en aktivitet, folk gerne vil høre om og være med til og ikke kun noget, som vi synes, er spændende. Hvis man har en idé til noget, så kan man komme til os i Team Ung, og så kan vi måske hjælpe,” fortæller Sila Firinci.

Det behøver ikke være alvorlige emner som mobning og stofmisbrug. Der også vigtigt for Team Ung, at der bliver lavet sjove ting. Fx har de talt om at lave en eid fest for alle unge i området. team ung 2”De danske unge ved jo nok ikke så meget om eid og ramadan og vores kultur. Derfor kan en eid fest være med til at lære de unge om hinanden og hinandens kulturer og religioner,” fortæller Heva Manla.

Vi burde kende hinanden
Udover at de synes, at det er sjovt at planlægge arrangementer, ser pigerne også Team Ung som et værktøj til at ryste de unge i Greve Nord mere sammen.
”Jeg synes, det er sjovt at være med, fordi man lærer andre at kende. Det er en god måde at begynde at snakke med nogen, man ikke kendte før,” siger Heva Manla og Marwa Ismail fortsætter:
”Folk burde kende hinanden bedre her. Vi bor i Greve og Hundige, ikke i København. Så mange unge er der heller ikke, men alligevel er det som om, at folk holder sig for sig selv i grupper. Vi burde kende hinanden bedre.”

Besøg i Folketinget
I marts modtog de fire piger en meget fornem invitation. De blev inviteret på en tur ind i Folketinget af Astrid Krag fra Socialdemokratiet, og det var en stor oplevelse for pigerne. Her fik de mulighed for at tale med Astrid Krag og fortælle hende om deres arbejde.
”Vi fik også en rundvisning derinde, og vi var oppe i tårnet, der var virkelig langt ned. Det var super fedt, fordi Astrid Krag lyttede til os og vores ideer,” fortæller Lina Ismail.
team ung 1

Bliv en del af Team Ung
Du kan kontakte Lone (60 35 26 41) eller Søren (60 35 46 77) fra Greve Nord Projektet, hvis du gerne vil være med i Team Ung

Du kan også følge med Team Ung på Instagram #teamunggreve

team ung 5.JPG

Få sms om aktiviteter
SMS EVENT

Tilmeld dig vores sms service og få invitationer til events og aktiviteter på sms
Læs mere

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere