Julefest og guirlande for alle


Når 90 børn og voksne julehygger sammen, kan man nå rigtig langt

Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet

Julen betyder hygge med familie, venner og naboer, julegodter og sjov. Alle dele var der masser af, da omkring 90 børn og voksne fra hele Greve Nord holdt julefest søndag eftermiddag.

Festen blev holdt hos Hundige Boldklub, hvor der var plads til, at alle kunne sidde sammen og klippeklistre, male julepynt og spise æbleskiver.
12To af dem var Sara og farmor Birgitte, der hyggede sig sammen, mens de lavede juleguirlande og spiste æbleskiver.
”Jeg synes, at det er et fantastisk med sådan et arrangement. Det er dejligt, at der bliver lavet sådan noget for børnene. Jeg tænkte, at det var nok noget for Sara, og hun ville gerne med farmor til julehygge. Og så var der vist også en helt særlig gæst, der lokkede lidt ikke?” spørger Birgitte, og kigger på Sara.g
”Ja! Jeg glæder mig til at julemanden kommer. Måske har han noget med til os, ” siger Sara.

Der gik heller ikke særlig lang tid, før julemanden kom og sammen med alle dansede om juletræet og delte slikposer ud.

55 meter fællesskab
”Skal vi se, om vi kan lave en lang fælles-guirlande, der kan nå hele vejen rundt om huset?” Sådan lød udfordringen, og den idé var alle med på.
Både børn og voksne gik ivrigt i gang med at klippe og lime strimler sammen ved bordene. Til sidst blev alle guirlande-stykkerne samlet og båret udenfor, så den kunne blive målt.

Børnene hjalp med at holde den fast i blæsevejret, og fællesskabs-guirlanden blev målt op: 55 meter var det blevet til. Den flotte guirlande passede perfekt til det kæmpestore juletræ i Hundige Boldklubs cafeteria, som grundejerforeningen Grønnegården havde doneret til julefesten.

Previous ◁ | ▷ Next

Julen er familietid
Det er Greve Nord Projektet og Hundige Boldklub, der havde inviteret alle beboere til gratis julefest, og lokalet var fyldt med glade børn og forældre med forskellige baggrunde.
”Selvom vi ikke fejrer helt dansk jul, så handler julen og december om at være sammen og hygge sig med sin familie. Vi fejrer også juleaften, det er bare på en anden måde. Vi hygger os derhjemme og spiser god mad og ser julekalender,” forklarer Mawarda, der var til julefest med sine 5-årige tvillinger, Emma og Emily.

”Jeg synes, at det er så hyggeligt med sådan en dag, hvor børn og forældre kan lave noget kreativt sammen. I hverdagene er der ikke altid så meget tid til at sidde og hygge sig sammen, der har man mere travlt,” fortsætter Marwada.
c2Overfor hende sidder Rima, der har taget både sine egne børn, men også naboens med, fordi hun gerne vil give alle børnene en god eftermiddag.
”Det er så vigtigt, at man laver noget med sine børn og er sammen. Det er vigtigt, at børnene lærer at lege sammen, og at der er andre ting at lave end at sidde med en iPad. Her kommer mange andre familier, og det er en rigtig hyggelig måde at mødes på,” siger hun.
IMG 5036Hvem er hurtigst?
For at skabe god plads til æbleskiver og pebernødder i maven var der først leg i ValHallen. Her var opsat en forhindringsbane, hvor børn og unge kunne konkurrere om, hvem der hurtigst kunne komme igennem, over, under og omkring udfordringerne. Efter julemandens besøg blev vinderne kåret og hyldet.
Der var også malerværksted, hvor børnene kunne male hjerter og stjerner julepynt med glimmer, som de kunne tage med hjem bagefter.
Forhindringsbanen bliver gennemført i flot stil YouTube

En ny juletradition
Julen er også traditionernes tid, og den årlige julefest hos Hundige Boldklub er ved at blive en ny tradition. Det er 2. år i træk, at boldklubben og Greve Nord Projektet inviterer til julefest.”Det er så dejligt at opleve, hvor mange der har lyst til at være med og bidrage til en hyggelig eftermiddag med både sang og juletræs-dans og guirlanden. Det har været en skøn eftermiddag”, siger Suzanne Magelund, der er aktivitetskoordinator i Greve Nord Projektet.
j2”Vi er meget glade for, at vi kan være med til at samle folk fra hele Greve Nord. Som lokal fodboldklub vil vi gerne være en naturlig del af områdets sociale liv i området, så vi bidrager gerne og lægger lokaler til,” siger Jan Holst Andersen, der er formand i Hundige Boldklub.


Mohammed: Jeg vil redde folk og passe på dem


12-årige Mohammed går ikke til fodbold som alle kammeraterne. Han går til brandmand

Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet

”Det sjoveste, jeg har prøvet indtil videre, er at slukke en stor brand i en tønde. Jeg skulle bruge et tæppe, så ilden gik ud. Bagefter tænkte jeg: Wow, jeg har lige slukket en brand! Det var super fedt!” fortæller 12-årige Mohammed Awad fra Gersagerparken.

Hver tirsdag aften går Mohammed til brandmand hos Greve Ungdoms Brandvæsen (GUB), og det er han virkelig glad for.
IMG 4886”Vi lærer, hvordan man skal slukke forskellige brande. Hvis det fx er en gryde med ild i, eller et helt tag eller en bil, eller at nogen er låst inde. Vi lærer, hvordan man skal bruge vandet rigtigt, hvor man skal sprøjte hen og hvor meget, så man ikke bruger vandet for hurtigt,” siger Mohammed og fortsætter:
”Vi har også lært førstehjælp, så vi kan hjælpe folk, der er kommet til skade og måske er ved at dø. Og lært at bevæge os rundt med alt udstyret på, og at man nogle gange skal tage det af og skubbe iltflaskerne foran sig nogle steder, hvis der ikke er plads nok til, at man kan kravle igennem med dem på.”
IMG 4874Uddannes som voksne
De unge drenge og piger, der går til brand hos GUB, får samme træning og uddannelse som voksne, der melder sig på uddannelsen som brandmænd.
”Nogle af tingene er naturligvis i en mindre skala, men meget er det samme som de voksne. Fx førstehjælpen, hvordan de skal slukke forskellige former for brande, hvilke forholdsregler, de skal tage, læren om brande og deres opståen, hvordan de skal reagere i pressede situationer osv. Det er meget individuelt, hvor lang tid uddannelsen tager, for det kommer an på den enkelte. Når de er færdige, skal de op til en prøve – helt ligesom de voksne,” fortæller Mads Quaade Vestergaard, der er formand for Greve Ungdoms Brandvæsen. Sammen med en række andre voksne træner han de unge til at blive brandmænd på Falck stationen i Greve.

Det bedste jeg har gået til
Mohammed Awad bor sammen med sin far og sin bror i Gersagerparken, og de to brødre har prøvet at gå til flere forskellige ting. Mohammed fortæller, at mange af hans kammerater går til fodbold, og det har han også prøvet.IMG 4907
”Jeg har både gået til fodbold, karate, kickboxing og hockey. Men det var ikke så sjovt. Jeg elsker at gå til brand. Det er den bedste ting, jeg har gået til i mit liv. Fordi det er sjovt, og fordi man kan være med, lige når man starter. Allerede efter tre gange fik jeg noget af udstyret på og lærte, hvordan det hele skal sidde, og hvor vigtigt det er, at det sidder godt fast. Så man får lov at være med,” siger han.
Muhammed kan også rigtig godt lide kammeratskabet og samarbejdet hos GUB.
”Man er aldrig alene om det, og alle taler sammen. Både når der skal løses en opgave, men også på øvelserne. Vi er hele tiden to og to, og man er aldrig alene. Vi lærer at tale sammen og hjælpe hinanden, og det giver gode kammerater,” forklarer han.

Mohammed har gået til brand siden august, og han har derfor ikke været inde i containeren med ild endnu. Det kræver mere træning og øvelse, inden de unge brandmænd kommer så tæt på ilden, for Greve Ungdoms Brandvæsen skal været helt sikre på, at de er klar til det.
IMG 4861

Ind i ilden
Mohammed knokler igennem hver tirsdag aften for at blive bedre. Han er blevet hurtig til at tage alt udstyret på og har for første gang øvet sig i at trække vejret med iltmasken på. Han har været ude og gå ture for at vænne sig til vægten og fornemmelsen, og han har flere gange gennemført den forhindringsbane, der er i en mindre øvelsescontainer.
IMG 4914Her skal man både kravle over og under ting og møve sig gennem meget smalle passager på banen, der er bygget realistisk, så de unge brandmænd kan øve sig i forskellige scenarier fra virkeligheden.
Inde i containeren kan lyset slukkes helt, og der kan skrues op for varmen og røg, så brandmændene bliver presset yderligere.
Mohammed har klaret sig flot igennem banen både med og uden det tunge brandudstyr, og han knokler ufortrødent videre på at blive endnu bedre, så han kan komme ind i den store container med ild og høj varme. Og det glæder han sig til!
”Jeg glæder mig helt vildt! Der er meget varmt derinde og røg, så man skal være helt klar til det. Jeg skal igennem den lille bane flere gange også med slukket lys og røg, så jeg kan øve mig,” siger Mohammed spændt.

Varmen skrues op
GUB-formanden Mads forklarer, hvordan de i løbet af uddannelsen støt skurer op for både sværhedsgraden og varmen efterhånden, som de unge drenge og piger bliver bedre og får mere erfaring.
”Sikkerheden skal naturligvis være fuldkommen i top, og derfor er det vigtigt, at de unge brandmænd både lærer udstyret at kende og føler sig helt hjemme i både det og omgivelserne. Og i de udfordringer som det giver at være i nærheden af en brand. Udover alt det tekniske, skal de lære at bevæge sig med udstyret og opdage, hvordan kroppen reagerer på varmen, den ekstra vægt og den følelse, det giver at trække vejret gennem iltmasken. Der er rigtig mange faktorer, der påvirker en, og derfor er det meget vigtigt, at man øver stressniveauet under fuldkommen sikre forhold, så man ikke panikker, når man står i situationen,” forklarer han.
IMG 4885Instruktørerne hos GUB vurderer derfor hver enkelt af de unge løbende for at se, hvordan de tackler situationerne og udfordringerne.
”Sikkerheden frem for alt. Vi ved godt, at det kribler lidt i fingrene for nogle af de unge med at komme med ind i den store container og hjælpe med at slukke brand. Men vi tager ingen med derind, før vi er sikre på, at de er helt klar,” understreger Mads.

Slet ikke bange
For rigtig mange vil det være yderst angstprovokerende at skulle bevæge sig ind i et hus fyldt med flammer og røg. Men Mohammed er ikke bange.
”Det er ikke farligt, når man passer på. De voksne passer på os, men vi lærer også at passe på os selv. Det er det vigtigste, når man skal slukke en brand: at passe på sig selv, for man kan ikke hjælpe andre, hvis man selv kommer til skade eller dør. Vi lærer, at det vigtigste er vores eget liv,” forklarer han.
Mohammed drømmer om at blive brandmand og politimand, for han vil gerne gøre en forskel og redde dem, der er i nød. IMG 4911”Man skal både være modig og klog. Man skal ikke bare gøre noget, men også tænke over, hvad der er det rigtige. Hvis det fx er et trafikuheld, eller man er fanget i en høj bygning og ikke kan komme ned af trapperne. Så skal man finde ud af, hvad man så kan gøre. Det er det, der er med til at redde ens liv og de andres,” siger Mohammed og fortsætter:
”Jeg vil gerne være en af dem, der redder andre og hjælper dem, der ikke selv kan. Det er et kæmpe stort ansvar, og jeg vil gerne hjælpe med alt det, jeg kan.”

Alle kan gå til brand
Der er både drenge og piger på holdet hos GUB, og man kan begynde at træne til at blive ungdomsbrandmand, fra man er 12 år. Greve Ungdoms Brandvæsen er en forening ligesom en sportsforening, og de gør meget ud af, at det skal være muligt for alle at gå til brand. Derfor er det fastlagt, at det kun koster 500 kr. pr. halve år at være med.
IMG 4897”Vi synes, at det er vigtigt, at her er plads til alle unge, der har lyst til at gå til brand. Det skal ikke kun være for de familier, der har mange penge. Vi vil gerne være med til at uddanne de brandfolk, der virkelig har lyst til det job og det store ansvar, og det skal ikke begrænses af et stramt budget i familien,” siger Mads.

Flytter egne grænser
De unge lærer ikke kun at slukke en brand, de lærer i høj grad også at samarbejde og at kommunikere. GUB-formanden fortæller, at alle brandslukninger bygger på samarbejde, og at de unge lynhurtigt bliver en del af det fællesskab, der er i gruppen. Både inde i ildcontainerne, på øvelserne, og når de hygger sig før og efter træningen.
IMG 4879”Det er imponerende at se, hvor meget de udvikler sig. De vokser enormt meget med det store ansvar, der er forbundet med at gå til brand og bevæge sig i ”farlige” situationer og have forpligtelser overfor kammerater. De flytter virkelig deres egne grænser og får selvtilliden til at reagere, når der sker noget. Ikke kun her på stationen, men også ude i den virkelige verden,” siger Mads og fortæller videre, at to af de unge brandmænd fra GUB faktisk for nyligt hjalp med førstehjælp ved et færdselsuheld, som de tilfældigvis kom forbi, mens de var ”i civil”.
”Det glæder os meget at høre, for det betyder jo, at de har fået uddannelse og selvtillid nok til, at træde ind i rollen og bruge det, de har lært. Vi er meget stolte af vores unge brandfolk. Både i hverdagstræningen og i virkeligheden,” understreger han.

Sejt og stolt
Både Mohammeds kammerater og familie synes, at det er ret sejt, at han går til brand. Hjemme i lejligheden i Gersagerparken spørger en stolt far Ghalip Awad altid Mohammed, hvad han har lært.
”Min far og bror vil gerne høre det hele. Det er jo noget andet, end hvis man går til fx fodboldtræning. Så fortæller jeg det hele. Når jeg kommer hjem i dag, kan jeg fortælle, at jeg har været ude og gå en tur med udstyret på og lært, hvordan iltflaskerne skal sættes til, og hvordan man får duggen på indersiden af masken væk,” smiler Muhammed.
IMG 4891

Har du en brandmand i maven?
Hos Greve Brandvæsen kan du læse meget mere om uddannelsen til både brandmand og ungdomsbrandmand
www.grevebrand.dk
IMG 4866


Gersagerparken bliver nærstuderet


Fire studerende fra Aalborg Universitet har været på feltkursus i Gersagerparken. Hvad har de fundet ud af?

Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet

Fire kandidatstuderende, der studerer By, Bolig og Bosætning på Aalborg Universitet, har den seneste uge vandret Gersagerparken tynd, taget billeder, noteret overvejelser og talt med mange forskellige beboere om deres hjem: Gersagerparken.

De studerende har selv valgt, at det netop er Gersagerparken, de gerne vil undersøge, fordi de synes, der var mange spændende emner i området.
aalborg stud 3”Der var ingen af os, der kendte noget til området, før vi startede. Så vi kommer med helt nye øjne. Det har været super spændende for os at gå rundt og se området og opleve det liv, der er her. Og ikke mindst at tale med beboerne og høre, hvad de synes om at bo her. Hvor kommer de, hvad kan de godt lide ved området, og er der nogle ting, de mener, der kan gøres bedre,” fortæller Camilla Kristensen.

En skov, der ikke bliver brugt
Formålet med de studerendes feltstudier er at klarlægge, hvilke muligheder Gersagerparken rent fysisk rummer og hvilke udviklingsmuligheder, der kan være – både ift. arealer og beboernes egne ønsker.
”Vi har primært fokuseret på det store grønne område inde midt i Gersagerparken. Det er jo lidt ligesom at gå ind i en skov. Vi synes, at det var interessant, at der ligger så dejligt et område med så mange muligheder, men at det desværre ikke bruges af beboerne, fordi det også nogle gange er arena for fx hashhandel. Derfor er det ikke et naturligt sted for andre beboere at opholde sig,” fortæller Oliver Bohsen.
aalborg stud 2”Området bliver desværre også af nogle beboere forbundet med noget negativt og utrygt, men det burde jo være et dejligt samlingssted, hvor beboerne kan have gode oplevelser sammen. Det har et kæmpe potentiale for naturoplevelser og naboskab, der ikke udnyttes, som området bliver brugt nu,” fortsætter Jonas Clausen.

Hvad siger beboerne?
Camilla, Oliver, Jonas og Maria har derfor talt med en række beboere for at høre, hvad de mener om at bo i Gersagerparken og det grønne område.
”Vi har spurgt både ældre og unge og beboere med forskellig etnisk oprindelse for at få så mange input og så bredt et billede som muligt. Vi spurgte beboerne om, hvordan de bruger det grønne område nu, og hvordan de godt kunne tænke sig at bruge det. Hvad kan gøre det mere attraktivt og trygt? Vi har fået en masse svar, som vi nu skal hjem og analysere,” forklarer Camilla Kristensen.
De fire studerende har været på feltstudie i en uge, og alle deres interviews og observationer skal nu skrives sammen til en feltrapport, de skal aflevere til januar.

Rapporten skal beskrive, hvilke potentialer de studerende ser for at udnytte det grønne område til alle beboernes gavn - baseret på beboernes egne ønsker og fortællinger.
”Vi kommer ikke med en færdig liste over, hvad der kan gøres, eller hvordan det skal ske. Vores fokus er at se på mulighederne og ikke nødvendigvis økonomi, planlægning osv.,” understreger Jonas Clausen.
Rapporten kan være et redskab til Greve Boligselskab og afdelingsbestyrelserne til at få overblik over, hvad beboerne drømmer om.
GP maj 2017 ATal sammen!
Samtidig vil rapporten fokusere på, hvordan det grønne område kan bruges til at skabe en mere samlet dynamik mellem beboergrupperne så, at alle kan bruge området. De studerende påpeger, at de godt selv er klar over, at der er rigtig mange spændingsfelter og udfordringer, når både børn, unge og ældre skal kunne få gavn af et område, fordi der er forskellige behov og ønsker. Fx kan larm og fysisk udfoldelse være generende for andre.

Derfor opfordrer de også alle beboerne til at blive bedre til at tale sammen på tværs af alder. aalborg stud 5
”Vi har oplevet, at der er lidt fordomme og uenigheder mellem de ældre og de unge beboere. Den eneste måde at komme fordommene til livs på er ved at tale sammen. Alle vi har talt med, føler et ejerskab for deres boligområde, og det er jo en god ting. Derfor er det også vigtigt, at fællesarealerne kan rumme og være attraktive for alle beboergrupper,” siger Oliver Bohsen.

Vi flytter aldrig
De fire studerende fortæller, at alle de har talt med, er rigtig glade for at bo i Gersagerparken.
”Alle vores interviews vidner om, at folk holder meget af at bo her. Både de fysiske omgivelser og ikke mindst de sociale liv med alle klubberne og beboerdemokratiet. På trods af den kriminalitet, der også er her, er folk rigtig glade, og de siger allesammen, at de ikke kunne forestille sig at skulle flytte væk,” siger Jonas Clausen.

Læs rapporten
Når rapporten er færdig, skal vi naturligvis nok lægge den op, så vi alle kan læse den og blive klogere. Rapporten kommer på hjemmesiden her og Greve Nord Projektets facebook
aalborg stud 6


Sjov efterårsferie med spiselige snegle


Team Ungs skattejagt og kanelsnegle-bagning var en succes

Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet

Når det er efterårsferie, skal man hygge sig og have det sjovt. Derfor havde Team Ung og Greve Nord Projektet inviteret alle områdets børn og unge og forældre til en hyggelig eftermiddag med kanelsnegle-bagning og skattejagt.

Først gik børnene i gang med at måle mel og mælk af og smelte smør til snegle-dejen, så den kunne hæve, mens de løb ud for at finde skatten.
jRundt omkring i Askerød stod Team Ung klar på de forskellige poster, hvor børnene skulle samarbejde om at løse gåder og finde ledetråde, så de til sidst endte i køkkenet i Café Ask igen, hvor skatten var gemt.

Her var dejen hævet, og så var det tid til at lave lækre kanelsnegle, så der duftede i hele området. Da sneglene var færdige, blev der hygget, sludret og spillet spil, inden det var på tide at sige tak for i dag.

Previous ◁ | ▷ Next


Tak til Team Ung for en god dag

Det var de fem unge piger fra Team Ung, der havde planlagt den gode dag og skattejagten, fordi de gerne ville lave noget sjovt for de mange børn, der bor i Greve Nord.
Den idé synes både børn og forældre godt om, og de kom fra Gersagerparken, Askerød og Gudekvarterene for at være med.

Det var en rigtig hyggelig eftermiddag, og alle gik hjem med maverne fulde af kanelsnegle og kakao.

k


Tip politiet helt anonymt


Via en app på din telefon kan du tippe politiet helt anonymt

Har du set, hørt eller oplevet noget kriminelt eller utrygt? Så er det vigtigt, at du tipper politiet.
I Midt- og Vestsjællands Politi vil man meget gerne have tip og anmeldelser fra borgere, der har oplevet noget kriminelt eller føler sig utrygge.

Men da de ved, at det ikke er alle, der har lyst til at anmelde en sag med navn, er der også mulighed for at tippe politiet helt anonymt gennem en app, som du gratis kan hente til din telefon.

politi app1 lilleHent appen
Hent Appen på Apple App Store eller Google Play
På forsiden finder du Tip Politiet

Alle tip er vigtige – og politiet siger tak for dit

Ring til os:
Husk også, at du også altid kan ringe til de lokale betjente Kurt (25 42 62 70) og Ercan (40 25 33 47)
politi app3

Besøg os:
Den mobile politistation er tilstede hver 1. tirsdag i måneden fra kl. 14-17 i foran Café Ask i Askerød.

- 1. oktober
- 5. november
- 3. december

I den mobile politistation kan du tale med de lokale betjente, stille spørgsmål, høre mere om politiets indsatser i området m.m.


Kulturfesten gik verden rundt


På kun én eftermiddag kunne børn og voksne nå fra den ene ende af verden til den anden

Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet

Mavedans, arabisk rap, danske folkeviser, falafel og hummus, karate fra østen, polske kager, strygerkoncert, historier fra hele verden, skattejagt og børn sminket som farlige tigere og fine sommerfugle.
Lørdag eftermiddag sejlede masser af glade børn og voksne sammen ud til fjerne horisonter for at opleve kulturer fra hele verden.
Se filmen fra dagen her

I virkeligheden kom vi dog ikke så langt væk fra Greve Nord og Greve Bibliotek. For det var biblioteket, Hundige Kirke og Greve Nord Projektet, der havde inviteret alle interesserede til årets store Kulturfest.

Previous ◁ | ▷ Next

Nogen af dem, der havde taget turen hele vejen fra Karlslunde for at være med var Larisha og Benjamin og deres børn. Vi mødte dem, mens de var på skattejagt.

”Det er dejligt, at der bliver arrangeret sådan en dag, hvor man kan komme hele familien og lave noget andet sammen. Der er mange ting at prøve, og børnene synes, det er rigtig skægt. Vi bruger biblioteket meget, så det er også en god måde at vise dem, at biblioteket er et sted, hvor man også kan lære og lave ting og have det sjovt,” siger Larisha.

”Jeg synes, det er rigtig godt, at der er plads til, at børnene kan løbe ud og lege selv også mellem underholdningen. Der er et arrangement i børnehøjde, men hvor der også er indslag for voksne. Der er plads til alle, og vi har en hyggelig dag,” fortsætter Benjamin, inden jagten på skatten genoptages.
d2
Et meget vigtigt, meget uformelt møde

Det er 7. år i træk, der holdes Kulturfest i Greve Nord, hvor en lang række af områdets foreninger, klubber og frivillige bidrager til at skabe en hel dag med masser af sjov og skæg.
”Kulturfesten er vigtig, fordi den skaber rammerne for at lære sine naboer at kende på en hyggelig måde. Det er vigtigt, når man bor i Greve Nord, hvor der bor så mange forskellige nationaliteter og kulturer side om side. Vi har så meget at være stolte over her i Greve Nord, og det vil vi gerne vise. Her sidder folk og sludre med hinanden, og alle er velkomne. Folk kommer for at have en hyggelig dag, og vi mødes både på tværs af boligområder, religion og kultur. Så det er er meget vigtigt, men samtidig meget uformelt kulturmøde”, forklarer Suzanne Magelund, der er aktivitetskoordinator i Greve Nord Projektet, og som har været med til at planlægge alle syv Kulturfester gennem årene.
c2”Kulturfesten viser på fineste vis, hvor vigtigt det gode tværfaglige samarbejde med biblioteket, kirken og alle foreningerne er. Der ligger mange timer og kræfter i sådan en dag, og alle har knoklet for at skabe en god fest,” fortsætter Suzanne Magelund.

Biblioteket er stedet for læring og sjov
Det er blevet en stolt tradition, at Greve Bibliotek inviterer alle indenfor til Kulturfesten. Her vil man nemlig også gerne vise dem, der ikke normalt kommer, at biblioteket er meget mere end bøger.
“Vi er på biblioteket glade for og stolte over vores samarbejde med de dygtige folk fra Greve Nord Projektet. Når vi åbner biblioteket for Kulturfest igen i år, er det fordi, vi gerne vil vise, at biblioteket er for alle. Vi har Makerspace, sørøverskib, onsdagsfilm, bøger og et hav af andre tilbud. Så hvis man tror, at biblioteket ikke er for dig, så kender man ikke alle vores tilbud,” siger Ulrik Stets Hilden fra Greve Bibliotek.
g
TAK til alle frivillige

Kulturfesten ville aldrig kunne blive til, hvis ikke der var for alle de super gode frivillige, der hjælper med alt lige fra at bage kager, masser af mad, lave skattejagter, stille op med flotte show, sang og dans.
Så en kæmpe tak til alle jer, det er i høj grad jeres fortjeneste, at så mange mennesker havde en god Kulturfest.

Se filmen her

videoteaser kulturfest

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere