Børnepasserkursus for Greve Nords unge

Skrevet af Line H. Poulsen, Greve Nord Projektet

Jobplaneten er i gang med at uddanne 6 unge i alderes 13-16 år i et børnepasserkursus, så de generelt kan blive klædt på til deres fritidsjob i arbejdet med børn.

"Jeg synes vi får meget ud af det. Man lærer, sådan, at kunne se, hvordan børn har det i deres kropssprog og ansigtsudtryk," siger Sarah fra Legepatruljen, mens Legepatrulje-kollega Omi nikker. 
Børnepasser1

I kursets første to undervisningsgange, har de unge fået undervisning gennem ZBC SOSU Sjælland, som har tilpasset kurset til de 6 unge. På første undervisningsgang lærte de om børns kropssprog og nonverbale kommunikation, og anden gang om hygiejne og rengøring. 

Derudover får de unge undervisning af Josephine fra Greve Nord Projektet, som blandt andet vil handle om at sætte lege i gang med børn. De får også undervisning i konflikthåndtering, ansvar, tavshedspligt og førstehjælp. De kommer derfor vidt omkring. 

"Det er et godt miljø; alle kan sige sin mening og vi taler godt sammen," siger Khadija om kursus-holdet. Khadija er ansat i en børnehave, hvor hun gør rent og spritter overflader af - hun har derfor ikke så meget direkte kontakt med børnene, men oplever stadig, at børnene kommer og spørger ind til, hvad hun laver. Desuden kan hun også bruge kurset privat. "Jeg har nogle små søskende derhjemme - en på 8 og en på 10 - så jeg kan også bruge det personligt."

Børnepasser2Generelt synes de unge, at kurset er spændende og mente, at de ville kunne bruge det i fremtiden - både personligt, i deres nuværende arbejde eller i fremtidige fritidsjobs, hvor der arbejdes med børn. Om ikke andet, så var de alle enige om, at det var en fin tilføjelse til CV'et i fremtiden og et godt afbræk fra den stille corona-dagligdag. 

De unge skal i alt gennemgå 6 kursusgange, hver gang med sit fokusområde.