Det har fordele at være kvinde i en mande-verden


Susanne Palstrøm er ny ejendomsleder i Askerød. Hun glæder sig til at møde alle beboerne

Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet

”Noget af det, der tiltaler mig ved at arbejde her i Askerød er størrelsen på området. Området er på den ene side stort nok til, at der er masser af muligheder og aktiviteter og arbejde, og på den anden side er der ikke flere beboere, end at man kan lære mange af dem at kende. Jeg har tidligere været i kæmpestore afdelinger, hvor man ikke kendte beboerne, og der slet ikke var kontakt nærmest. Her i Askerød er der en nærhed og kontakt mellem beboerne og ejendomskontoret, som jeg virkelig godt kan lide,” siger Susanne Palstrøm og fortsætter:
susanne pal 3”For mig er det meget vigtigt, at beboerne føler sig trygge og velkomne her på ejendomskontoret. Det skal være sådan, at de ved, at de kan komme ned til os, hvis de har noget på hjerte. Det er vigtigt for beboerne, for det giver også dem en tryghed. Ikke kun at de ved, at de kan ringe, hvis der er vandskade eller andet praktisk, men også hvis de oplever andre ting i området. Jeg kan mærke på personalet her, at de gerne vil beboerne, og det synes jeg er virkelig dejligt at opleve. Det giver et meget bedre samspil og et meget bedre boligområde at bo i – og for os at arbejde i.”

Kvinde i mandefag
Det er ikke ofte, at man ser kvinder i en stilling som ejendomsleder, men Susanne har brugt det meste af sit arbejdsliv i ”mande-fag”. Det er altså ikke noget nyt for hende, at der er langt flere mænd end kvinder på hendes arbejdsplads. Hun er uddannet teknisk assistent i byggeri, så hun har brugt over 10 år på diverse byggepladser.
susanne pal 1”Ja, og så blev jeg jo bare hængende i faget. Jeg kan godt lide arbejdet med bygninger og mennesker. Der er ikke en dag, der er ens. Hver dag byder på nye opgaver og møder med mennesker. Jeg har været ansat i den almene boligsektor i 25 år, og det bliver aldrig kedeligt,” fortæller Susanne Palstrøm.

Kvinde-fordele
Susanne fortæller, at hun ingen fordomme har mødt fra mænd, der har kigget skævt til hende i mandefaget. Til gengæld mener hun, at der kan være flere fordele ved at være kvinde i et lederfag.

Hun fremhæver bl.a., at det for både mænd og kvinder kan være lettere at komme til hende og tale om personlige udfordringer eller problemer.
”Det gælder både beboere, men også kollegaer. På en måde er det mere accepteret at tale følelser med en kvindelig chef,” siger Susanne, men skynder sig at understrege:
”Og det siger jeg ikke for at hænge mænd ud,” understreger hun.
En anden fordel, hun oplever ved at være kvinde i et klassisk mandefag er, at mændene ikke vil tabe ansigt, når det kommer til de praktiske opgaver. Hun fortæller, at hun flere gange i løbet af sine mange år på ejendomskontorer har oplevet, at en mandlig beboer er kommet ned med et problem, som han måske godt selv kunne løse. Fx en stoppet vask.
”I de tilfælde har jeg så fundet en svupper til ham og sagt, at jeg naturligvis meget gerne kommer og hjælper, hvis han ikke kan. Og så er det helt tydeligt, at de i hvert fald ikke skal risikere, at en kvinde er bedre. Så får de hurtigt fixet den vask selv,” smiler hun.
susanne pal 2

På hjemmebane
Susannes opgaver på ejendomskontoret bliver bl.a. at holde styr på budgetter og regnskaber, at have ansvar for alle medarbejderne på ejendomskontoret, at planlægge diverse projekter sammen med personalet, samarbejde med Greve Kommune, afdelingsbestyrelsen og alle områdets klubber og udvalg, Greve Nord Projektet og andre ledelsmæssige funktioner. Men hun er heller ikke bleg for selv at tage telefonen, hvis nogen ringer om et stoppet toilet eller har klager over en larmende nabo.
”Det gør jeg også gerne. Jeg vil ikke bare sidde her på kontoret, jeg vil også ud og møde beboerne,” siger hun.

Susanne Palstrøm startede som ejendomsleder i Askerød d. 13. januar, og er godt i gang med at lære området, de nye kollegaer og alle de mange nye opgaver at kende. Hun har tidligere haft ejendomsleder-stillinger i både Køge, Roskilde og Albertslund. Så selvom hun ikke kender Askerød helt ud i alle kroge endnu, så har hun masser af års erfaring på posten, og bor også selv i en almen bolig.
”Og så er jeg jo vokset op i Ishøj, så jeg er næsten på hjemmebane her i Askerød,” griner hun.