Unge handler for de ældre


TV2 har talt med de unge fra Jobplaneten, der hjælper med at handle for de ældre

Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet

Efter coronavirusens pludselige fremgang og sundhedsmyndighedernes anbefalinger om at holde sig inden døre, har flere ældre haft behov for hjælp til indkøbene.

To af de unge fra Jobplaneten har derfor hanket op i indkøbsposerne og hjælper de ældre i området med at købe ind og bringe dagligvarerne op til de ældre. De er en såkaldt Indkøbspatrulje, der tjener lommepenge på at handle ind.
IndkøbspatruljeTV2 lavet en artikel om det gode initiativ til inspiration for andre om, hvordan vi kan hjælpe hinanden i den her tid. Læs den her

Jobplaneteten er jobindsatsen for unge i lommepenge- og fritidsjob og dækker både Greve og Køge. Indkøbspatrulje-projektet har tidligere eksisteret for ældre med gangbesvær, men er blevet yderligere nødvendig og efterspurgt af endnu flere ældre, nu hvor man skal passe på smittefaren og helst holde sig i hjemmet.

De bliver glade
15-årige Sahra Dizdar er en del af Indkøbspatruljen.
”Grunden til, at jeg rigtig gerne ville have arbejdet, er, at jeg synes, jeg gør en god gerning, og så at jeg kommer til at snakke med de gamle mennesker. De bliver glade for, at man hjælper dem, og det er det vigtigste, siger hun til TV2. De to unge er fra Karlemosen i Køge.

Se indslaget, hvor de to seje unge fortæller, hvorfor de gerne vil hjælpe på TV2s hjemmeside her

Jobplaneten er støttet af Den A.P. Møllerske Støttefond, Greve Nord Projektet og den boligsociale helhedsplan i Køge.
indkøbspatrulje 2

Unge i Greve Nord får prøvet kræfter med håndværkerfaget

7 unge i Greve Nord har de sidste mange måneder fået chancen for at prøve, hvad det vil sige at være håndværker. Drengene, der til dagligt går i skole, er ansat som lommepengejobbere i et værkstedsprojekt via Jobplaneten og Greve Nord Projektet, som de arbejder i, i deres fritid. Sammen med en erfaren håndværker fra den lokale samarbejdspartner Arne Pedersen Snedkerfirma, har de brugt en hel vinterferie på at istandsætte deres nye værksted.

Værkstedet

Læs mere om værkstedet og dets succes her:

laes mere 

Børnepasserkursus for Greve Nords unge

Hver uge er 6 unge mennesker mellem 13 og 16 år til et børnepasserkursus, hvor de bliver klædt på til deres arbejde i Legepatruljen eller i børnehaver. Her lærer de om hvordan man sætter lege i gang, rengører, hvilket ansvar de har og meget mere. Alt dette skal de lære over 6 kursusgange. 

 Læs her, hvilke tanker de har i forbindelse med kuset!

Børnepasser1

laes mere

Kom og leg med Legepatruljen!

Legepatruljen er i gang igen - og det er helt gratis!

I kender det, vi elsker det og det har været savnet. 
Med Solen, der er begyndt at kigge frem igen, er Legepatruljen igen begyndt at holde lege for Greve Nords børn. Så er dine børn mellem 6 og 13, så send dem en tur på bakken hver tirsdag kl. 17!

Flyer legepatruljen F20

laes mere

Open Air var en STOR succes

g

500 børn, unge og voksne satte sig godt til rette på græsset ved Hundige Boldklub, og alle øjne var rettet mod den 72 kvadratmeter store skærm.

laes mere