Unge handler for de ældre


TV2 har talt med de unge fra Jobplaneten, der hjælper med at handle for de ældre

Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet

Efter coronavirusens pludselige fremgang og sundhedsmyndighedernes anbefalinger om at holde sig inden døre, har flere ældre haft behov for hjælp til indkøbene.

To af de unge fra Jobplaneten har derfor hanket op i indkøbsposerne og hjælper de ældre i området med at købe ind og bringe dagligvarerne op til de ældre. De er en såkaldt Indkøbspatrulje, der tjener lommepenge på at handle ind.
IndkøbspatruljeTV2 lavet en artikel om det gode initiativ til inspiration for andre om, hvordan vi kan hjælpe hinanden i den her tid. Læs den her

Jobplaneteten er jobindsatsen for unge i lommepenge- og fritidsjob og dækker både Greve og Køge. Indkøbspatrulje-projektet har tidligere eksisteret for ældre med gangbesvær, men er blevet yderligere nødvendig og efterspurgt af endnu flere ældre, nu hvor man skal passe på smittefaren og helst holde sig i hjemmet.

De bliver glade
15-årige Sahra Dizdar er en del af Indkøbspatruljen.
”Grunden til, at jeg rigtig gerne ville have arbejdet, er, at jeg synes, jeg gør en god gerning, og så at jeg kommer til at snakke med de gamle mennesker. De bliver glade for, at man hjælper dem, og det er det vigtigste, siger hun til TV2. De to unge er fra Karlemosen i Køge.

Se indslaget, hvor de to seje unge fortæller, hvorfor de gerne vil hjælpe på TV2s hjemmeside her

Jobplaneten er støttet af Den A.P. Møllerske Støttefond, Greve Nord Projektet og den boligsociale helhedsplan i Køge.
indkøbspatrulje 2