Kulturfesten gik verden rundt


På kun én eftermiddag kunne børn og voksne nå fra den ene ende af verden til den anden

Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet

Mavedans, arabisk rap, danske folkeviser, falafel og hummus, karate fra østen, polske kager, strygerkoncert, historier fra hele verden, skattejagt og børn sminket som farlige tigere og fine sommerfugle.
Lørdag eftermiddag sejlede masser af glade børn og voksne sammen ud til fjerne horisonter for at opleve kulturer fra hele verden.
Se filmen fra dagen her

I virkeligheden kom vi dog ikke så langt væk fra Greve Nord og Greve Bibliotek. For det var biblioteket, Hundige Kirke og Greve Nord Projektet, der havde inviteret alle interesserede til årets store Kulturfest.

Previous ◁ | ▷ Next

Nogen af dem, der havde taget turen hele vejen fra Karlslunde for at være med var Larisha og Benjamin og deres børn. Vi mødte dem, mens de var på skattejagt.

”Det er dejligt, at der bliver arrangeret sådan en dag, hvor man kan komme hele familien og lave noget andet sammen. Der er mange ting at prøve, og børnene synes, det er rigtig skægt. Vi bruger biblioteket meget, så det er også en god måde at vise dem, at biblioteket er et sted, hvor man også kan lære og lave ting og have det sjovt,” siger Larisha.

”Jeg synes, det er rigtig godt, at der er plads til, at børnene kan løbe ud og lege selv også mellem underholdningen. Der er et arrangement i børnehøjde, men hvor der også er indslag for voksne. Der er plads til alle, og vi har en hyggelig dag,” fortsætter Benjamin, inden jagten på skatten genoptages.
d2
Et meget vigtigt, meget uformelt møde

Det er 7. år i træk, der holdes Kulturfest i Greve Nord, hvor en lang række af områdets foreninger, klubber og frivillige bidrager til at skabe en hel dag med masser af sjov og skæg.
”Kulturfesten er vigtig, fordi den skaber rammerne for at lære sine naboer at kende på en hyggelig måde. Det er vigtigt, når man bor i Greve Nord, hvor der bor så mange forskellige nationaliteter og kulturer side om side. Vi har så meget at være stolte over her i Greve Nord, og det vil vi gerne vise. Her sidder folk og sludre med hinanden, og alle er velkomne. Folk kommer for at have en hyggelig dag, og vi mødes både på tværs af boligområder, religion og kultur. Så det er er meget vigtigt, men samtidig meget uformelt kulturmøde”, forklarer Suzanne Magelund, der er aktivitetskoordinator i Greve Nord Projektet, og som har været med til at planlægge alle syv Kulturfester gennem årene.
c2”Kulturfesten viser på fineste vis, hvor vigtigt det gode tværfaglige samarbejde med biblioteket, kirken og alle foreningerne er. Der ligger mange timer og kræfter i sådan en dag, og alle har knoklet for at skabe en god fest,” fortsætter Suzanne Magelund.

Biblioteket er stedet for læring og sjov
Det er blevet en stolt tradition, at Greve Bibliotek inviterer alle indenfor til Kulturfesten. Her vil man nemlig også gerne vise dem, der ikke normalt kommer, at biblioteket er meget mere end bøger.
“Vi er på biblioteket glade for og stolte over vores samarbejde med de dygtige folk fra Greve Nord Projektet. Når vi åbner biblioteket for Kulturfest igen i år, er det fordi, vi gerne vil vise, at biblioteket er for alle. Vi har Makerspace, sørøverskib, onsdagsfilm, bøger og et hav af andre tilbud. Så hvis man tror, at biblioteket ikke er for dig, så kender man ikke alle vores tilbud,” siger Ulrik Stets Hilden fra Greve Bibliotek.
g
TAK til alle frivillige

Kulturfesten ville aldrig kunne blive til, hvis ikke der var for alle de super gode frivillige, der hjælper med alt lige fra at bage kager, masser af mad, lave skattejagter, stille op med flotte show, sang og dans.
Så en kæmpe tak til alle jer, det er i høj grad jeres fortjeneste, at så mange mennesker havde en god Kulturfest.

Se filmen her

videoteaser kulturfest

Nyhedsbrevet
Klik her for at tilmelde dig!
Please wait

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere