En blodig tur i Operaen

”Det var en helt fantastisk oplevelse. Jeg har aldrig været i Operaen før, så det var en meget stor oplevelse”


Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet

Sammen med Det Kongelige Teater havde Greve Nord Projektet inviteret beboere fra hele Greve Nord med en tur i Operaen i København. Det blev en blodig affære.
Forestillingen var nemlig musicalen Sweeney Todd, der handler om en barber, der i den grad tager sagen og loven i egen hånd.

Greve Nord Projektet/ BO-VEST havde fået en række billetter af Det Kongelige Teater, som vi kunne dele ud til beboerne, så alle interesserede kunne få en gratis tur ind og opleve Broadway succesen i de imponerende omgivelser i Operaen.
opera”Det var jo helt fantastisk. Jeg har aldrig været i Operaen før, så bare det at komme ind og se det hele, var en stor oplevelse. Og selve forestillingen var så imponerende. Først var jeg lidt i tvivl om, hvorvidt det var noget for mig med alt det blod, men jeg blev revet helt med. De sang så godt, og det hele var bare så flot lavet,” fortæller Lis Hansen fra Freyas Kvarter, der havde taget sin søster, sin datter, sin niece og sin veninde med.

”Vi er så glade for de billetter, for det er en oplevelse, vi ellers ikke ville have fået. Vi kunne slet ikke få armene ned efter forestillingen. Så vi siger mange gange tak til Greve Nord Projektet og Operaen for den store oplevelse,” fortsætter Lis Hansen.
lis musical2Også John Paulsen fra Gersagerparken var begejstret for de gratis billetter og forestillingen.
”Det er simpelthen alle tiders, og et super flot tilbud. Jeg har været her et par gange før, men jeg ved, at der er flere af naboerne, der også skal herind, der ikke har oplevet det før. Det er en virkelig flot forestilling, og jeg er imponeret over den meget levende scenografi og enkeltheden, der alligevel rummer det hele. Jeg er virkelig glad for, at vi kom herind,” siger John Paulsen, der havde inviteret sin datter og svigersøn med. john teater

En julegave
Det er Det Kongelige Teater, der har doneret billetterne og givet BO-VEST og Greve Nord Projektet mulighed for at dele to gange 50 billetter ud til beboere i Greve Nord.
”Vi er meget glade for, at vi kan give sådan en stor oplevelse videre. Der er en helt særlig stemning og kultur omkring det at gå i teateret, og det er ikke bare noget, man lige gør flere gange om året. Det er mange penge at betale, hvis man skal en familie ind og se sådan en forestilling. Vi er glade for at se, at denne lille ”julegave” til beboerne er blevet brugt af både unge og ældre, for det var netop vores hensigt at give alle muligheden,” siger Majken Rhod Larsen, der er sekretariatsleder i Greve Nord Projektet.

Velkommen indenfor
Da Operaen slog dørene op torsdag aften, var en del af det forventningsfulde publikum fra Greve Nord. Det glæder udviklingsdirektør Dorthe Paulli at se de mange nye gæster.

”Det Kongelige Teater er hele Danmarks teater, og vi er meget begejstrede for muligheden for at åbne dørene til Operaen og byde indenfor. Indimellem er der forestillinger, hvor billetsalget glider langsomt i starten af spilleperioden, så der opstod en ekstraordinær mulighed for at gøre noget anderledes med en pulje af billetter. På Det Kongelige Teater arbejder vi målrettet for hele tiden at gøre endnu flere mennesker i Danmark opmærksomme på de mange forskellige tilbud vi har, og med Sweeney Todd synes det oplagt at række ud til folk, der af forskellige årsager sjældent eller aldrig kommer i Operaen,” siger hun og fortsætter:
sweeny todd
”Vi håber, at publikum vil få en magisk og underholdende aften på Det Kongelige Teater med masser af gys, grin og fantastisk musik. Vi håber også, at det giver publikum lyst til at komme tilbage til Det Kongelige Teater, hvor vi ud over forestillingerne på vores scener byder indenfor til en masse gratis aktiviteter i vores tre huse året rundt, for både børn og voksne. D. 4. januar viser vi fx pixiopera Den grimme Ælling for børn og deres forældre i foyeren i Operaen, som er gratis og åbent for alle. Man kan finde alle Det Kongelige Teaters gratisaktiviteter på vores hjemmeside www.kglteater.dk/gratis"

Unge i Greve Nord får prøvet kræfter med håndværkerfaget

7 unge i Greve Nord har de sidste mange måneder fået chancen for at prøve, hvad det vil sige at være håndværker. Drengene, der til dagligt går i skole, er ansat som lommepengejobbere i et værkstedsprojekt via Jobplaneten og Greve Nord Projektet, som de arbejder i, i deres fritid. Sammen med en erfaren håndværker fra den lokale samarbejdspartner Arne Pedersen Snedkerfirma, har de brugt en hel vinterferie på at istandsætte deres nye værksted.

Værkstedet

Læs mere om værkstedet og dets succes her:

laes mere 

Børnepasserkursus for Greve Nords unge

Hver uge er 6 unge mennesker mellem 13 og 16 år til et børnepasserkursus, hvor de bliver klædt på til deres arbejde i Legepatruljen eller i børnehaver. Her lærer de om hvordan man sætter lege i gang, rengører, hvilket ansvar de har og meget mere. Alt dette skal de lære over 6 kursusgange. 

 Læs her, hvilke tanker de har i forbindelse med kuset!

Børnepasser1

laes mere

Kom og leg med Legepatruljen!

Legepatruljen er i gang igen - og det er helt gratis!

I kender det, vi elsker det og det har været savnet. 
Med Solen, der er begyndt at kigge frem igen, er Legepatruljen igen begyndt at holde lege for Greve Nords børn. Så er dine børn mellem 6 og 13, så send dem en tur på bakken hver tirsdag kl. 17!

Flyer legepatruljen F20

laes mere

Open Air var en STOR succes

g

500 børn, unge og voksne satte sig godt til rette på græsset ved Hundige Boldklub, og alle øjne var rettet mod den 72 kvadratmeter store skærm.

laes mere