Artikle 2 forsidenAktiv og stemningsfyldt efterårsferie gav nærvær og fysiske udfordringer 

Igen i år inviterede Greve Nord Projektet familier til aktiviteter gennem hele efterårsferien

Ugen bød på forskellige spændende og hyggelige aktiviteter, - nogle af mere fysisk og udfordrende karakter end andre, men det var naturligvis intet problem for de seje deltagere. 

 

Nye oplevelser sammen

Jurgita, der er mor til fire børn, var med, og fortæller: 

"Det har været helt fantastisk at få lov til at være med. Jeg har deltaget sammen med mine børn, og vi har fået nogle nye oplevelser sammen. Oplevelser, vi ikke ellers ville have fået". 

Jurgita siger videre om efterårsferiens oplevelser: 

"... Det er længe siden, at vi har været så aktive sammen. Mine børn har nok også fået et nyt syn på deres mor. Nu er jeg ikke bare hende der går hjemme og passer familien. Nu har de set, at jeg har klatret i træer og turde tage svævebaner sammen med dem. Det har været alletiders!" 

Op i højderne
Artikel 2 selv artiklen 3Tirsdag gik turen til Camp Adventure i Haslev, der ligger i smukke naturomgivelser med et 45 meter højt Skovtårn, der knejser sig op over trækronerne, svævebaner og mulighed for at klatre i træer. For dem, som ikke ville miste jordforbindelsen, var der flere dejlige bål at varme sig ved.

fælles

Dorte, som lige er flyttet til Greve Nord, var begejstret. For hende og hendes 12-årige søn var det en kærkommen lejlighed til at få et netværk i boligområdet. Hun og sønnen fortalte, at det var supersjovt at klatre i træer - og for Dorte var det også en veloplagt mulighed for at lokke sønnen væk fra computeren for netop at få fælles oplevelser sammen.

 

 

 

 

 

 

 

Stenaldermad og brændehugning 

Torsdag stod i fortidens tegn. Turen gik nemlig til Sagnlandet Lejre. Da vi stod ud af bussen, blev vi mødt af et betagende landskab og en sol, der smilede til os. Artikel 2 selv artiklen 6

I Sagnlandet kunne familierne opleve, hvordan man levede i rigtig gamle dage. Vi var på 

besøg i vikingetiden, jernalderen, stenalderen og middelalderen og oplevede, hvordan mennesker levede dengang. Vi talte også med andre familier, som havde valgt at holde hele efterårsferien i Sagnlandet. En hel uge, hvor de boede og levede, som man gjorde dengang.

Børnene fra Greve Nord malede mel ved at knuse kornene på en stenblok. De fik også lavet fine stenaldersmykker og hugget brænde. Frokosten blev spist rundt om bålet, og de fleste nåede også en tur i robåd på søen, inden bussen hentede alle hjem.

 Artikel 2 selv artiklen

Artikel 2 selv artiklen 7

Mange gode oplevelser!

Raheel, far til to børn, var meget glad for at være med. Han fortæller:

Vi er lige flyttet til Greve Nord fra København og vidste ikke, hvad vi skulle lave i efterårsferien. Så dumpede folderen med invitation til efterårsferie med Greve Nord Projektet ind af døren. Både børnene og jeg har fået mange gode oplevelser, mødt nye mennesker og det har bare været så godt det hele. Vi har været så glade for at deltage.

Fredag i hyggens tegn
Efter tre meget aktive dage sluttede efterårsferien af med gedigen efterårsferiehygge i Gersagerparken. I løbet af dagen sluttede flere og flere beboere sig til arrangementet - duftede de sig mon vej frem? Der var i hvert fald travlt i pandekageboden og kaffevognen, hvor køen af lækkersultne børn og forældre var lang, mens duften af bål og snobrød begyndte at brede sig. Børnene lavede græskarlygter og kastaniedyr til at tage med hjem, og alle hyggede sig med deres familier.


Fem hårdtarbejdende lommepengejobbere hjalp til
Artikel 2 selv artiklen 4 Der var travlt om de opstillede bålfade. Mange børn og forældre lavede deres egne snobrød med assistance fra de fem dygtige og hårdtarbejdende lommepengejobbere, som gjorde en kæmpe praktisk og pædagogisk indsats i forbindelse med arrangementet. De stod for popcornmaskine, legede med børnene og hjalp dem med kastaniedyr og græskarskæring.

 Ali, en af de unge lommepengejobbere fortæller

"...det var fedt at være med til arrangementet og opleve fællesskabet. Det var sjovt og hyggeligt at hjælpe børnene og lave lege for dem!

Vores juniorrapporter Jonas tog dagen igennem flotte billeder af aktiviteterne.