Børnepasserkursus for Greve Nords unge

Skrevet af Line H. Poulsen, Greve Nord Projektet

Jobplaneten er i gang med at uddanne 6 unge i alderes 13-16 år i et børnepasserkursus, så de generelt kan blive klædt på til deres fritidsjob i arbejdet med børn.

"Jeg synes vi får meget ud af det. Man lærer, sådan, at kunne se, hvordan børn har det i deres kropssprog og ansigtsudtryk," siger Sarah fra Legepatruljen, mens Legepatrulje-kollega Omi nikker. 
Børnepasser1

I kursets første to undervisningsgange, har de unge fået undervisning gennem ZBC SOSU Sjælland, som har tilpasset kurset til de 6 unge. På første undervisningsgang lærte de om børns kropssprog og nonverbale kommunikation, og anden gang om hygiejne og rengøring. 

Derudover får de unge undervisning af Josephine fra Greve Nord Projektet, som blandt andet vil handle om at sætte lege i gang med børn. De får også undervisning i konflikthåndtering, ansvar, tavshedspligt og førstehjælp. De kommer derfor vidt omkring. 

"Det er et godt miljø; alle kan sige sin mening og vi taler godt sammen," siger Khadija om kursus-holdet. Khadija er ansat i en børnehave, hvor hun gør rent og spritter overflader af - hun har derfor ikke så meget direkte kontakt med børnene, men oplever stadig, at børnene kommer og spørger ind til, hvad hun laver. Desuden kan hun også bruge kurset privat. "Jeg har nogle små søskende derhjemme - en på 8 og en på 10 - så jeg kan også bruge det personligt."

Børnepasser2Generelt synes de unge, at kurset er spændende og mente, at de ville kunne bruge det i fremtiden - både personligt, i deres nuværende arbejde eller i fremtidige fritidsjobs, hvor der arbejdes med børn. Om ikke andet, så var de alle enige om, at det var en fin tilføjelse til CV'et i fremtiden og et godt afbræk fra den stille corona-dagligdag. 

De unge skal i alt gennemgå 6 kursusgange, hver gang med sit fokusområde.

Unge i Greve Nord får prøvet kræfter med håndværkerfaget

7 unge i Greve Nord har de sidste mange måneder fået chancen for at prøve, hvad det vil sige at være håndværker. Drengene, der til dagligt går i skole, er ansat som lommepengejobbere i et værkstedsprojekt via Jobplaneten og Greve Nord Projektet, som de arbejder i, i deres fritid. Sammen med en erfaren håndværker fra den lokale samarbejdspartner Arne Pedersen Snedkerfirma, har de brugt en hel vinterferie på at istandsætte deres nye værksted.

Værkstedet

Læs mere om værkstedet og dets succes her:

laes mere 

Børnepasserkursus for Greve Nords unge

Hver uge er 6 unge mennesker mellem 13 og 16 år til et børnepasserkursus, hvor de bliver klædt på til deres arbejde i Legepatruljen eller i børnehaver. Her lærer de om hvordan man sætter lege i gang, rengører, hvilket ansvar de har og meget mere. Alt dette skal de lære over 6 kursusgange. 

 Læs her, hvilke tanker de har i forbindelse med kuset!

Børnepasser1

laes mere

Kom og leg med Legepatruljen!

Legepatruljen er i gang igen - og det er helt gratis!

I kender det, vi elsker det og det har været savnet. 
Med Solen, der er begyndt at kigge frem igen, er Legepatruljen igen begyndt at holde lege for Greve Nords børn. Så er dine børn mellem 6 og 13, så send dem en tur på bakken hver tirsdag kl. 17!

Flyer legepatruljen F20

laes mere

Open Air var en STOR succes

g

500 børn, unge og voksne satte sig godt til rette på græsset ved Hundige Boldklub, og alle øjne var rettet mod den 72 kvadratmeter store skærm.

laes mere